Παρασκευή, 03/05/2024 | 04:47

Πρέβεζα: Το μέτωπο Περιφέρειας, βουλευτή & φορέων να ασκήσει πίεση για τους δρόμους στις Εθνικές οδούς!

378 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/11/2023, 6:34 μμ | 0 σχόλια

Το να αποκτήσουν σύγχρονη μορφή οι δρόμοι στις Εθνικές οδούς Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας-Ιωαννίνων είναι κάτι το αυτονόητο κι ενώ βρισκόμαστε στο κατώφλι του 2024.

Δεν γίνεται να μην έχουν συνδέσει το όνομά τους 14 χρόνια τώρα, με την κατασκευή αυτών των δρόμων τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου.

Κι όμως γίνεται, όταν τόσα χρόνια το αρμόδιο υπουργείο δεν πράττει τα δέοντα και δεν κάνει τα αυτονόητα. Μάλιστα πρόσφατα, ο νέος υπουργός (καινούργιο φρούτο;) Νίκος Ταχιάος ήταν και αυστηρός προς τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου, όταν αναφέρθηκε στην Εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας.

Δεν υπάρχουν χρήματα είπε ανάμεσα σε άλλα, ο… Ταχιάος και δεν φαίνεται… Ταχύτητα στο να προχωρήσουν οι δρόμοι, που σε άλλη χώρα θα είχαν ολοκληρωθεί τουλάχιστον προ 20ετίας… και στάθηκε στο γεγονός ότι γίνεται ο δρόμος Ιωάννινα-Κακαβιά.

«Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο. Η Ελλάδα δεν έχει ανακαλύψει τα λεφτόδεντρα.. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, υπάρχουν άλλα έργα που τρέχουν, υπάρχουν περιοχές που διεκδικούν… Η Ήπειρος διεκδικεί αυτό, άλλες περιοχές διεκδικούν κάτι άλλο… Δεν μπορούμε να υποσχόμαστε και να απλώνουμε τραχανά…» είπε ο… Ταχιάος με αυστηρό τόνο!

Κι όμως παρά την απίστευτη ατάκα στην εκπομπή “Τριλογίες” της ΕΤ3 αυτού του καινούργιου φρούτου, που τον έκαναν υπουργό, πιστεύω ότι η συγκρότηση μετώπου μπορεί να οδηγήσει και στο να προχωρήσει η εθνική οδός Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και Πρέβεζας -Ιωαννίνων.

Και εξηγούμαι μιλώ για μέτωπο της Περιφέρειας Ηπείρου, του κυβερνητικού βουλευτή του νομού Πρέβεζας Σπύρου Κυριάκη και όλων των αιρετών φορέων (Δήμαρχοι, Επιμελητήριο κ.α)στο νομό Πρέβεζας.

Ο… Ταχιάος είναι αδύνατο να έχει το ίδιο πολιτικό εκτόπισμα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου που εκλέγεται από το 2010 με… Σταλινικά ποσοστά. Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης είναι αυξημένης εμβέλειας προσωπικότητα, είτε αρέσει σε ορισμένους, είτε όχι!

Και βέβαια υπάρχει και η πίστη ότι ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Σπύρος Κυριάκης μπορεί να δώσει ώθηση στο να εξασφαλιστούν οι σχετικές χρηματοδοτήσεις αυτών των αναγκαίων δρόμων στον τουριστικό νομό της Πρέβεζας.

Ασφαλώς και δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος όταν έχεια να κάνεις με… Ταχιάους, αλλά αξίζει να συγκροτήσουν μέτωπο οι αρμόδιοι φορείς και να το παλέψουν.

Έχουν πολλές πιθανότητες να τα καταφέρουν αρκεί να διεκδικήσουν ενωμένα, τα αυτονόητα για τους δρόμους Εθνική οδός Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και Εθνική οδός Πρέβεζας-Ιωαννίνων.

Επαναλαμβάνω ενωμένα, μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν ακολουθήσουν προσωπικές διαδρομές οι φορείς μας, ο δρόμος θα είναι μοναχικός και οι πιθανότητες θα εξανεμιστούν…

Σπύρος Πλέουρας 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα