Δευτέρα, 29/04/2024 | 02:24

Λαϊκή Συσπείρωση: Κρύβονται για να μη συζητήσουν το θέμα του Λούρου και την αντιπλημμυρική προστασία της Ηπείρου

659 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/11/2023, 1:08 μμ | 0 σχόλια

ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΛΟΥΡΟΥ & ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ

 

 Η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου που έχει την ευθύνη για την σύνταξη της ημερήσιας διάταξης σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη -και με τις «πλάτες» της παράταξης του ΠΑΣΟΚ- επέλεξε να μην εισάγει για συζήτηση στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα της οικολογικής καταστροφής του Λούρου, που ζήτησε η ΛΑ.ΣΥ. και συνυπέγραψαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.  Το θέμα επανέρχεται μετά το τελικό πόρισμα του υπουργείου περιβάλλοντος. Πόρισμα που πιστοποιεί τις κατ΄ εξακολούθηση  εγκληματικές παραλείψεις στης περιφερειακής αρχής στην αντιπλημμυρική προστασία του Ηπειρώτικου λαού  και στην προστασία των ποτάμιων οικοσυστημάτων.

Προφανώς και δεν πρόκειται για παράλειψη. Δεν “παράπεσε” το αίτημα στο πίσω μέρος κάποιου συρταριού. Απόδειξη τούτου αποτελεί το γεγονός ότι συνεχίζεται μέχρι και σήμερα η απαράδεκτη πρακτική των έργων χωρίς μελέτες και οι ανεξέλεγκτες απολήψεις οικοδομικών υλικών από τους εργολάβους με τις “ευλογίες” της Περιφέρειας αλλά επίσης και το γεγονός ότι δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα  για την οριοθέτηση του Λούρου ή των υπολοίπων ποταμών της Ηπείρου. Κανένα πραγματικό αντιπλημμυρικό έργο στα ποτάμια δεν σχεδιάζεται και δεν υλοποιείται. 

  Η περιφερειακή αρχή, αποδεχόμενη την ενοχή της προφανώς προτίμησε να κρυφτεί από το να συνεχίσει τις ιστορίες για… εσταβέλες. 

 Υπάρχει δυστυχώς και μια ακόμη ουσιαστική πολιτική πλευρά όμως. Πέρυσι στις 15 του Δεκέμβρη, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που δεν υπήρχε ακόμη το τελικό πόρισμα, δέχτηκε να συνεδριάσει μετά από κοινό αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το οικολογικό έγκλημα στο Λούρο. Βεβαίως, η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στην πράξη απέσυρε το αίτημα, αφού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπερασπίστηκε την αντιεπιστημονική άποψη για λειψυδρία

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση η περιφερειακή αρχή επέλεξε την προσφιλή της μέθοδο των ύβρεων και των απαξιωτικών χαρακτηρισμών σε όσους της ασκούν κριτική για την εγκληματική αντιμετώπιση του περιβάλλοντος και την απουσία αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Στη συνέχεια για να συγκαλύψει  τις ευθύνες της,  και να απαντήσει στους ελεγκτές περιβάλλοντος προσέλαβε (;)  μελετητή πετρελαιολόγο γεωλόγο , για ένα θέμα το οποίο αφορούσε ένα υδάτινο οικοσύστημα.

Από τη μεριά μας ζητήσαμε κάθε σχετικό έγγραφο για την πρόσληψη του πετρελαιολόγου σε ένα τελείως άσχετο αντικείμενο με γραπτή αίτησή μας στις 29 Σεπτεμβρίου 2023. Φυσικά ΠΟΤΕ δεν μας δόθηκε κανένα έγγραφο. Ούτε η σύμβασή του, ούτε η μελέτη με την οποία αποφάσισαν να τον προσλάβουν. 

Το αποτέλεσμα ήταν στο τελικό πόρισμα των επιθεωρητών η τεχνική έκθεση του πετρελαιολόγου να αντιμετωπίζεται ως αντιεπιστημονική και παραπλανητική.

 Προφανώς στη φετινή συνεδρίαση η Περιφερειακή Αρχή όφειλε τουλάχιστον μια «συγνώμη» για τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς της περυσινής συνεδρίασης. Φυσικά τέτοιος πολιτισμός δεν τους χαρακτηρίζει.

Προτιμούν  να κρύβονται. Δυστυχώς όμως δεν είναι η πρώτη φορά

Την ίδια στάση κράτησαν  και στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με την απόκρυψη της δικαστικής διαμάχης με την ΤΕΡΝΑ που ανέδειξε η ΛΑ.ΣΥ., όταν ο κ. Περιφερειάρχης έφτασε να κατηγορεί τους κομμουνιστές περιφερειακούς συμβούλους για συνεργασία με την ΤΕΡΝΑ

Την ίδια στάση κράτησε ο κ. Περιφερειάρχης  όταν τον καλέσαμε να  καταδείξει την «συμμορία» που κρύβεται πίσω από το ΦΟΔΣΑ, τότε που έκανε  τους ακραίους χαρακτηρισμούς για «κυβερνητικό πραξικόπημα υπέρ σκοτεινών δυνάμεων» με την μεταφορά της ευθύνης ελέγχου του εργοστασίου της ΜΕΑ στον ΦΟΔΣΑ.

Ομοίως επέλεξε να κρυφτεί όταν η ΛΑ.ΣΥ. ζητούσε να συζητηθεί η 1η αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών  και έλεγε ότι : «μόνο πάνω από το πτώμα μας θα συζητηθεί οτιδήποτε αφορά τις εταιρίες εμφιάλωσης ».

 Δυστυχώς όμως ο Ηπειρωτικος λαός καλείται να πληρώσει το πρόστιμο των 180.000 € και κινδυνεύει με πολλά περισσότερα. Κίνδυνος που προέρχεται από την πλήρη πολιτική αφοσίωση της περιφερειακής αρχής να υπηρετεί εργολάβους και επιχειρηματικούς ομίλους, με κάθε κόστος.

Η περιφερειακή αρχή μπορεί να κρύβεται πίσω από το δικαίωμα που της δίνει ο νόμος με τη βοήθεια της παράταξης του ΠΑΣΟΚ που αφαίρεσε το δικαίωμα των υπολοίπων παρατάξεων να επιβάλλουν το θέμα στην ημερήσια διάταξη, αλλά δυστυχώς οι συνέπειες των πράξεων και των παραλείψεών της δεν μπορούν να κρυφτούν! Η ΛΑ.ΣΥ. και η ενισχυμένη παρουσία της στο περιφερειακό συμβούλιο αποτελεί εγγύηση στο να μην μπορεί να κρυφτεί!

13/11/2023

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα