Κυριακή, 28/04/2024 | 18:29

Κώστας Μπάρκας: Στη Βουλή το κλειστό κυλικείο του πανεπιστημιακού παραρτήματος της Πρέβεζας

375 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/11/2023, 11:08 πμ | 0 σχόλια

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, για τους λόγους που το κυλικείο του πανεπιστημιακού παραρτήματος στην Πρέβεζα παραμένει κλειστό από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους, κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. 

Το κυλικείο στον πανεπιστημιακό χώρο στην Πρέβεζα δεν λειτουργεί, παρά το γεγονός ότι έχει κηρυχθεί μισθωτής για το σύνολο των κυλικείων των Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αυτό έχει ως συνέπεια οι φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων να αναγκάζονται, ακόμα και για βασικές ανάγκες, για ένα χρονικό διάστημα από το πρωί μέχρι το απόγευμα, είτε να παίρνουν όσα χρειάζονται από το σπίτι τους, είτε να αναγκάζονται να παραγγέλνουν ακόμα και ευτελούς αξίας προϊόντα (τα οποία από την άλλη θα επιβαρυνθούν από το κόστος μεταφοράς/ «ελάχιστη παραγγελία»). 

Ο κ. Μπάρκας ερωτά τον Υπουργό Παιδείας, πρώτον, πώς θα διασφαλιστούν, αφενός, οι όροι εκτέλεσης του διαγωνισμού μίσθωσης του κυλικείου του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύει στην Πρέβεζα, αφετέρου οι ανάγκες των φοιτητών του τμήματος. Δεύτερον, αν προβλέπεται και τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο, ως προς την ενεργοποίηση τυχόν ρητρών, όπως αυτές προβλέπονται από τη σύμβαση μίσθωσης, με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων της ακαδημαϊκής κοινότητας που δραστηριοποιείται στο πανεπιστημιακό παράρτημα της Πρέβεζας.       

Ακολουθεί αναλυτικά η κατατεθείσα Ερώτηση: 

 

Αθήνα, 08/11/2023

 

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

  

Θέμα: «Χωρίς κυλικείο το τμήμα Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων»

 

Απογοήτευση έχει προκαλέσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που εδρεύει στην Πρέβεζα, το γεγονός ότι παραμένει κλειστό το κυλικείο από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους. 

Ειδικότερα, ενώ έχει ανακηρυχθεί μισθωτής των κυλικείων για το σύνολο των πανεπιστημιακών σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το κυλικείο στην Πρέβεζα δεν λειτουργεί. Αυτό έχει ως συνέπεια οι φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων να αναγκάζονται, ακόμα και για βασικές ανάγκες, για ένα χρονικό διάστημα από το πρωί μέχρι το απόγευμα, είτε να παίρνουν όσα χρειάζονται από το σπίτι τους, είτε να αναγκάζονται να παραγγέλνουν ακόμα και ευτελούς αξίας προϊόντα (τα οποία από την άλλη θα επιβαρυνθούν από το κόστος μεταφοράς/ «ελάχιστη παραγγελία»). Την ίδια στιγμή που ο διαγωνισμός μισθωτή για τα κυλικεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αφορά και το τμήμα της Πρέβεζας, το οποίο παραμένει κλειστό, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ίδιοι οι φοιτητές, για λόγους μειωμένης οικονομικής απόδοσης για τον μισθωτή.     

Επειδή, δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά ως προς την αντιμετώπιση των φοιτητών ενός ιδρύματος,  

Επειδή, έχει υπάρξει διαγωνιστική διαδικασία και έχει ανακηρυχθεί μισθωτής, που έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις,   

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Πώς θα διασφαλιστούν, αφενός, οι όροι εκτέλεσης του διαγωνισμού μίσθωσης του κυλικείου του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύει στην Πρέβεζα, αφετέρου οι ανάγκες των φοιτητών του τμήματος; 
  2. Προβλέπεται και τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο, ως προς την ενεργοποίηση τυχόν ρητρών, όπως αυτές προβλέπονται από τη σύμβαση μίσθωσης, με σκοπό τη διασφάλιση των συμφερόντων της ακαδημαϊκής κοινότητας που δραστηριοποιείται στο πανεπιστημιακό παράρτημα της Πρέβεζας;       

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μπάρκας Κωνσταντίνος 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα