Σάββατο, 27/04/2024 | 21:38

Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας: “Τρυφερούδι” την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και εκλογές !

343 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/11/2023, 7:33 μμ | 0 σχόλια

Δελτίο τύπου ΚΛΠ

“Τρυφερούδι ” 

στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία ” Τρυφερούδι” (2021) σε σκηνοθεσία του Σαμουέλ Τεΐςσε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο αυτή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα ακολουθήσουν οι εκλογές για το νέο ΔΣ της Κινηματογραφικής Λέσχης. 

 

Λίγα λόγια για την ταινία ” Τρυφερούδι” (Petite Nature)

Ο δεκάχρονος Τζόνι ξεχωρίζει από την οικογένειά του και την άγρια γειτονιά του στην Ανατολική Γαλλία. Είναι ευαίσθητος, ευφυής και έχει ασχολίες που συνήθως αποκτά κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες. Παρατηρεί με περιέργεια τα σκαμπανεβάσματα της ερωτικής ζωής της νεαρής μητέρας του. Τα πράγματα αλλάζουν όταν ένας νέος καθηγητής, άρτι αφιχθείς από τη μεγάλη πόλη, αναλαμβάνει την τάξη του Τζόνι. Ο κ. Ανταμσκί πιστεύει στον Τζόνι και θέλει να ανοίξει γι’ αυτόν νέους ορίζοντες. Αλλά και ο ευαίσθητος νεαρός καθηγητής εξάπτει το ενδιαφέρον του αγοριού. Άλλωστε, σ’ έναν σκληρό κόσμο χρειάζεται θάρρος για να είσαι τρυφερός…

Λίγα λόγια τον σκηνοθέτη 

Ο Σαμουέλ Τεΐς, γεννημένος το 1978, είναι Γάλλος ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Μαζί με τις Κλερ Μπέργκερ και Μαρί Αματσουκελί κέρδισαν τη Χρυσή Κάμερα στο Φεστιβάλ Καννών του 2014 για την ταινία τους Party Girl.

 

Σκηνοθεσία:Σαμουέλ Τεΐς

Σενάριο:Samuel Theis

Διεύθυνση φωτογραφίας:Jacques Girault

Μοντάζ:Nicolas Desmaison, Esther Lowe

Ήχος:François Abdelnour, Fanny Martin

Μουσική:Ulysse Klotz

Ηθοποιοί:Aliocha Reinert, Antoine Reinartz, Mélissa Olexa, Izïa Higelin

Χώρα Παραγωγής:Γαλλία

Έτος Παραγωγής:2021

Διάρκεια:93′

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας προβάλλει ταινίες με επίκεντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλοεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους. Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα social media καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση. 

Facebook :  @kileprevezas

Blogspot : kileprevezas.blogspot.com

Email : kileprevezas@gmail.com

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα