Δευτέρα, 29/04/2024 | 10:18

Καταιγίδες σήμερα, κρύο τις επόμενες μέρες – Πότε «κατεβαίνει μια αρκετά ψυχρή αέρια μάζα»

370 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/11/2023, 10:40 πμ | 0 σχόλια

Άστατος, με βροχές, θα είναι σήμερα (22.11.2023) ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις, αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αύριο θα επιμείνει αυτός ο βροχερός καιρός, ιδιαίτερα από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, δηλαδή σε περιοχές που «βλέπουν» μέσα στο Αιγαίο, προσθέτει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Έχουμε λοιπόν ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, αυτό που οργανώνεται στα ανοιχτά θαλάσσια τμήματα της νότιας Ιταλίας, και η οποία θα απασχολήσει τη χώρα μας την Παρασκευή, αλλά κυρίως το Σάββατο, με αρκετές βροχές, ιδιαίτερα σε περιοχές δυτικά της οροσειράς της Πίνδου και προς το ανατολικό Αιγαίο. Εκεί αναμένουμε τα πιο έντονα φαινόμενα.

Αυτή η ροή θα σταματήσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ενώ την Κυριακή και στις αρχές της άλλης εβδομάδας και τις επόμενες μέρες κατεβαίνει μια αρκετά ψυχρή αέρια μάζα.

Ο ψυχρός αέρας σιγά-σιγά θα φτάσει στη χώρα και από την Κυριακή αλλά και στις αρχές της άλλης εβδομάδας το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι το κρύο, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θα δούμε χιόνια κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο πολλά, επειδή η κακοκαιρία θα μετακινηθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα και στη χώρα μας θα μείνει το κρύο.

Δεν περιμένουμε λοιπόν ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα