Δευτέρα, 29/04/2024 | 00:04

Καταγγελία για εργατικό ατύχημα από τον ΟΤΑ Θεσπρωτίας

357 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/11/2023, 12:10 μμ | 0 σχόλια

Εργατικό ατύχημα με θύμα εργαζόμενο του Δήμου Σουλίου καταγγέλει ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσπρωτίας που συνέβη την Παρασκευή 17/11/2023 και ώρα 10.00 το πρωί.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει πως “ο συνάδελφος ανεβασμένος σε σκάλα προκειμένου να εκτελέσει εργασίες στολισμού, έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι, στα χέρια και στα πόδια.

Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και γλύτωσε με ράμματα στο κεφάλι και τις υπόλοιπες κακώσεις που υπέστη.

Για το περιστατικό προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα:
1) Ποιος έδωσε την εντολή στον συνάδελφο να εκτελέσει εργασίες πέραν τηςειδικότητας του (ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι τεχνίτης ασφαλτόστρωσης και όχι εναερίτης).
2) Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που προβλέπονται για εργασίες άνω των δυο μέτρων;
3) Ο τεχνικός ασφαλείας, από ποιόν ενημερώθηκε και πότε;
4) Δηλώθηκε το ατύχημα στην επιθεώρηση υγιεινής και ασφάλειας, όπως προβλέπει η νομοθεσία εντός εικοσιτετραώρου ή προσπαθεί η Δημοτική
Αρχή να το συγκαλύψει;
Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Δημοτική αρχή βάζει εργαζόμενους να εκτελούν εργασίες πέραν των καθηκόντων τους. Κατά το παρελθόν τους έχουμε ξανακαταγγείλει, όταν έβαζε οδηγούς να εκτελούν  εργασίες συνοδών απορρομματοφόρου. Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά, εργοδοτικά εγκλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την αδιαφορία της εργοδοσίας και ότι αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.”, ολοκληρώνει η ανακοίνωση.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα