Κυριακή, 28/04/2024 | 02:44

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Καταγγέλλουμε τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες Συσπειρωνόμαστε στα συνδικάτα μας

239 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/11/2023, 11:06 πμ | 0 σχόλια

Μετά και τη ψήφιση  του  νόμου Γεωργιάδη που αποτελεί συνέχεια των αντεργατικών νόμων Αχτσιόγλου –Χατζηδάκη αλλά και τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης η κατάσταση στους χώρους δουλειάς χειροτερεύει. 

Το τελευταίο διάστημα έχουμε:

 

  • Συνέχιση της τρομοκρατίας σε βάρος εργαζόμενου με παραπομπή του σε πειθαρχικά συμβούλια  στο κλάδο των μεταφορών. Η παραπομπή του στα πειθαρχικά γίνεται με προκατασκευασμένες αναφορές χωρίς τη παρουσία του εκπροσώπου των εργαζομένων όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της επιχείρησης. Παράλληλα δεν πραγματοποιείται η επαναπρόσληψη του Προέδρου του συνδικάτου στον κλάδο, η απόλυση του οποίου έχει κριθεί παράνομη και δικαστικά.  
  •  Αλλαγές συμβάσεων  εργασίας (βλαπτικές μεταβολές) εργαζομένων χωρίς τη συναίνεσή τους σε τοπικές επιχειρήσεις. Απολύσεις εκδικητικού χαρακτήρα όταν διεκδικούνται δεδουλευμένα, ένσημα και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας  
  • Προσπάθειες κουκουλώματος εργατικών ατυχημάτων. Τα εργατικά ατυχήματα οφείλονται στην εντατικοποίηση της δουλειάς, στην  εργοδοτική πίεση και στην  έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Είναι η έλλειψη γιατρών εργασίας, τεχνικών ασφαλείας και η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών( Επιθεώρηση εργασίας κτλ).. Μέτρα τα οποία η εργοδοσία αδυνατίζει καθημερινά γιατί τα θεωρεί κόστος.
  • Μη καταβολή ρεπό, υπερωριών , νυχτερινών και κυριακάτικων αμοιβών σε μια σειρά επιχειρήσεων. 

 

      Όλα αυτά και πολλά άλλα συμβαίνουν  παράλληλα με τη συνεχιζόμενη επιδότηση των εργοδοτών με προγράμματα του ΟΑΕΔ που προέρχονται από τη ληστρική φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων και ανακυκλώνουν την ανεργία. 

     Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα  δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αποκάλυψη, τον αγώνα και τη συλλογική διεκδίκηση μέσα από τα συνδικάτα μας στα οποία πρέπει να απευθύνονται όλοι οι εργαζόμενοι και να γίνονται μέλη τους. 

Ο αγώνας για  την ακύρωση των απολύσεων, για τη καταβολή των δεδουλευμένων, για την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία είναι αγώνας όλων μας.

      Να επαναπροσληφθούν άμεσα όσοι/ες ζητάνε επαναπρόσληψη, να καταβληθούν ασφαλιστικές εισφορές, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, σε όσους/ες τα διεκδικούν και να καλυφθεί πλήρως από κράτος και εργοδοσία το κόστος των εργατικών ατυχημάτων. Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων/ισσών μας και καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να απευθύνονται στα κλαδικά και επιχειρησιακά τους σωματεία και στο Εργατικό Κέντρο για να παρέμβουμε άμεσα.

 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

 

Το Δ.Σ. 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα