Δευτέρα, 29/04/2024 | 21:55

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Να αποσυρθεί το εξοντωτικό φορολογικό νομοσχέδιο

371 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/11/2023, 10:19 πμ | 0 σχόλια

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας χαιρετίζει την μαζική συγκέντρωση και πορεία εμπόρων, επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/11 έξω από την ΔΟΥ Πρέβεζας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με αποφάσεις των ΔΣ τους: ο  Εμπορικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, το Σωματείο Κομμωτών-Κουρέων καταστηματαρχών Ν.Πρέβεζας, ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Πρέβεζας, το Τμήμα Πρέβεζας ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και το  Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας.

Κοινό αίτημα όλων των σωματείων και συλλόγων που συμμετείχαν είναι η απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου. 

Χαιρετίζουμε επίσης τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες εμπόρους και επαγγελματίες που βγήκαν στους δρόμους στην Ήπειρο, καθώς και σε όλη την Ελλάδα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία από τον Θωμά Γεωργίου, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, ο οποίος  υπογράμμισε την απαίτηση απόσυρσης του επίμαχου νομοσχεδίου γιατί πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ακολούθησε ομιλία από τον Ανδρέα Καραμάνη, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος ανέφερε ότι οι συνέπειες του φορολογικού νομοσχεδίου είναι πολύ βαριές, οδηγώντας χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους στο λουκέτο. Τόνισε ότι αντί η κυβέρνηση να κυνηγάει τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ως φοροφυγάδες δίνοντας ταυτόχρονα φορoασυλία στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους τώρα να θεσπίσει αφορολόγητο όριο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.

Σύντομη ομιλία έγινε στη συνέχεια από τον Δημήτρη Φούντογλου, πρόεδρο του Συλλόγου Κομμωτών Κομμωτριών καταστηματαρχών Πρέβεζας που στάθηκε στην ανάγκη να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο που στοχεύει τις μικρές ατομικές επιχειρήσεις.

Αντιπροσωπεία των συλλόγων κατέθεσε υπόμνημα στον προϊστάμενο της ΔΟΥ και ακολούθησε πορεία σε εμπορικούς δρόμους της πόλης. Η κινητοποίηση κατέληξε στην Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας όπου και επιδόθηκε και ψήφισμα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη

Με αυτή την κινητοποίηση δόθηκε μια πρώτη απάντηση ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα μας και καλούμε τα σωματεία και τους συλλόγους των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων της Πρέβεζας σε σύσκεψη – συζήτηση την Τετάρτη 29/11 στις 6μμ στην αίθουσα του επιμελητηρίου.

Να αποσυρθεί άμεσα του φορολογικού νομοσχέδιο – έκτρωμα.

Διεκδικούμε μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας: 

  • Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις
  • Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές

 

Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα