Κυριακή, 28/04/2024 | 07:21

Δράση της ομάδας “για την ΠΡΕΒΕΖΑ” στο πρώτο λύκειο

459 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/11/2023, 8:39 πμ | 0 σχόλια

 Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 η ομάδα «για την ΠΡΕΒΕΖΑ» επισκέφτηκε το 1ο Γ.Ε.Λ Πρέβεζας στο πλαίσιο  του Προγράμματος  Erasmus «Climate Action starts from Local Level (CALL)».

Στο σχολείο η ομάδα των μαθητών, που συμμετέχει στο πρόγραμμα, με την καθοδήγηση και βοήθεια της ομάδας «για την ΠΡΕΒΕΖΑ» δημιούργησε τις δικές της συνθέσεις χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά ανακυκλώσιμα υλικά, όπως άμμο, θαλασσόξυλα και κοχύλια, προκειμένου να συμμετέχουν στο Εργαστήριο Ανακύκλωσης του Προγράμματος (Upcycling Workshop), που θα πραγματοποιηθεί σε Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Ιταλία, Τουρκία και Ελλάδα.                       Παράλληλα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν και δημιουργίες από μεταλλικά στοιχεία και εξαρτήματα και να πληροφορηθούν την διαδικασία κατασκευής τους. Την ομάδα εκπροσώπησαν η Αναστασία Κόρου, ο Κώστας Πιέτας και ο Ευάγγελος Τσώλης.

  Η εμπειρία αυτής της συνεργασίας ήταν όχι απλά παραγωγική, αλλά εξαιρετικά όμορφη και όλοι, μαθητές, καθηγητές και μέλη της ομάδας δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. 

Στο Πρόγραμμα Erasmus με υπεύθυνη  καθηγήτρια την κα Πέπη Κατωγιάννη συμμετέχουν επίσης ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ντεντές Ηλίας και οι καθηγήτριες Γιώτη Όλγα, Καλογήρου Βιργινία, Κουμάση Μαρία, Παπαλέξη Σοφία και Τζιάφου Έφη.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα