Κυριακή, 28/04/2024 | 02:19

Δήμος Πρέβεζας: Με υπογραφή Γεωργάκου τα έργα αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές στο οδικό δίκτυο

697 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/11/2023, 7:12 μμ | 0 σχόλια

Με υπογραφή Γεωργάκου ξεκινούν άμεσα τα έργα αποκατάστασης  ζημιών από φυσικές καταστροφές στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας

 

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του  δημάρχου Πρέβεζας  κ.Νίκου Γεωργάκου και του αναδόχου  κ. ΑγγελουΤσιμπίκη η σύμβαση του  έργου «Κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών οδικών υποδομών-άρση επικινδυνότητας σε περιοχές του Δήμου Πρέβεζας που επλήγησαν  από την θεομηνία  10-11/12/2021».

 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 750.000 ευρώ, ενώ οι παρεμβάσεις  περιλαμβάνουν την αποκατάσταση  των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο των τριών Δημοτικών Ενοτήτων  λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που έπληξαν τον Δήμο Πρέβεζας  το Νοέμβριο του  2021.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη  που  εκπόνησαν οι  Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου εργασίες θα πραγματοποιηθούν  σε διάφορα σημεία των  Τ.Κ  Άνω Ράχης, Ωρωπού, Λούρου, Σκιαδά, Στεφάνης, Σφηνωτού,  Άνω και Κάτω Κοτσανόπουλου, Βρυσούλας, Ρεματιάς, Καμαρίνας, Μυρσίνης, Βράχου, Ν.Σινώπης, Εκκλησιών, Καναλίου,Κρυοπηγής,  Ριζών,  Ν. Σαμψούντας,  Χειμαδιού, Μύτικα , Μιχαλιτσίου και Πρέβεζας αποκαθιστώντας  τη βατότητα σε δεκάδες σημεία.

 

Αρχικά  θα πραγματοποιηθεί αποκατάσταση του οδικού δικτύου από φαινόμενα κατολισθήσεων, καθιζήσεων , κατεστραμμένου οδοστρώματος  κλπ  και  στη συνέχεια  οι απαραίτητες ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και χαλικοστρώσεις καθώς και όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα.

 

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει και υλοποιεί τα προγράμματα  για τη  βελτίωση της καθημερινότητας των  δημοτών μας καθώς ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ενός σημαντικού έργου αποκαταστάσεων του οδικού δικτύου του Δήμου μας το οποίο επλήγη  από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής απασχολούν όλο και πιο έντονα και την περιοχή μας.

 

Η πρόσβαση σε κάθε κατοικία, κάθε αγροτοκτηνοτροφική ή όποια άλλη παραγωγική μονάδα αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα όπως και η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και για το λόγο αυτό με τις προσωπικές μου κινήσεις και επαφές εξασφάλισα το απαραίτητο κονδύλιο για την αποκατάσταση των ζημιών.

 

Παράλληλα  υλοποιούμε καινοτόμες δράσεις για την ενεργειακή θωράκιση  δημοτικών  κτιρίων, σχολείων κλπ. προκειμένου να κάνουμε πράξη την εξοικονόμηση ενέργειας  συμβάλλοντας στην προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα