Σάββατο, 27/04/2024 | 13:22

Δήμος Ιωαννιτών: Η πορεία υλοποίησης της κεντρικής πλατείας και του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά

287 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/11/2023, 2:41 μμ | 0 σχόλια

Τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων και της επανάχρησης του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά παρουσίασε ο Δήμος Ιωαννιτών σε εκδήλωση που έγινε στην ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου.
Πρόκειται για δύο μεγάλες παρεμβάσεις που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και με την ολοκλήρωσή τους θα συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου ανοίγοντας τις εργασίες της εκδήλωσης τόνισε ότι βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν να αξιοποιήσει όλες τις χρηματοδοτικές πηγές με την δρομολόγηση σημαντικών έργων.
«Αυτό αποτέλεσε μία πρόκληση για τη Δημοτική Αρχή αλλά και για τις υπηρεσίες του Δήμου που εργάζονται σκληρά για την υποβολή άρτιων και ολοκληρωμένων προτάσεων» σημείωσε και ευχαρίστησε τα στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού και Οικονομικών καθώς και όλους τους εργαζόμενους.
Τα δύο συγκεκριμένα έργα είναι σε πλήρη εξέλιξη και μέχρι στιγμής εντός του συμβατικού χρόνου αποπεράτωσης.
Το «Πνευματικό Κέντρο Κατσικά» θα μετατραπεί σε έναν πολυχώρο υποστήριξης και προώθησης της πολιτιστικής δημιουργίας με χώρους θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, προβολών και ομιλιών, πολλαπλές αίθουσες εκδηλώσεων, εκθεσιακούς χώρους, αίθουσες εκπαίδευσης και άλλους.
Το έργο ανάπλασης της Πλατείας Πύρρου, σκοπό έχει να δημιουργήσει έναν τόπο συνάντησης φιλικό προς όλους, συνδυάζοντας από την μια τον παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης και από την άλλη το σύγχρονο πρόσωπο του Δήμου Ιωαννίνων. Το κυρίαρχο στοιχείο της θα είναι το σύστημα σιντριβανιού που θα τοποθετηθεί και ο ειδικός φωτισμός.
Ο Λευτέρης Τσουκανέλης, επιβλέπων του έργου, σημείωσε ότι το έργο της ανάπλασης προβλέπεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2024 και μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο μικρές υστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα λόγω των πρόσθετων εργασιών που απαιτήθηκαν για την προστασία του υπόγειου πάρκινγκ.
Εντός του χρονοδιαγράμματος, όπως ανέφερε ο επιβλέπων Βασίλης Τσιούρης, είναι και το έργο επανάχρησης του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά το οποίο είχε δημοπρατηθεί με το σύστημα «μελέτη- κατασκευή».
Στην διάρκεια της εκδήλωσης η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Κατερίνα Βίνη ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο τα δύο έργα θα βάλουν το δικό τους αποτύπωμα στην πορεία της πόλης για την κλιματική ουδετερότητα ως το 2030.
Τα έργα από το πρόγραμμα «Τρίτσης»
Με αφορμή την εκδήλωση αυτή ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε σε όλα τα έργα του Δήμου που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και είναι ήδη σε φάση υλοποίησης.
Αναλυτικά πρόκειται για τα ακόλουθα:
• Συντήρηση σχολικών μονάδων και ανοιχτών αθλητικών χώρων Δήμου Ιωαννιτών, Προϋπολογισμού 4.586.000,00 €
• Βελτίωση προσβασιμότητας αγροτικού́ οδικού́ δικτύου Δήμου Ιωαννιτών, Προϋπολογισμού 2.910.000,00 €
• Προσεισμικός έλεγχος στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών, Προϋπολογισμού 51.253,32 €
• Γωνιές ανακύκλωσης στον Δήμο Ιωαννιτών, Προϋπολογισμού 1.326.800,00 €
• Παρεμβάσεις αναζωογόνησης του αστικού περιβάλλοντος Δήμου Ιωαννιτών, Προϋπολογισμού 7.160.000,00 €
Τέλος όπως είπε ο Δήμαρχος, αναμένεται πολύ σύντομα η απόφαση ένταξης για τη μεταστέγαση των Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων σε έκταση που έχει παραχωρήσει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα