Κυριακή, 28/04/2024 | 23:36

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Κάτια Νικολαϊδου

1269 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/11/2023, 9:01 πμ | 0 σχόλια

Η Κάτια Νικολαϊδου που μας παραχώρησε συνέντευξη πριν 14 περίπου χρόνια, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 58 ετών, νικημένη από τον καρκίνο, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια και τους φίλους της. Η ηθοποιός είχε ανακαλύψει τυχαία τον καρκίνο στους λεμφαδένες.

Τις τελευταίες μέρες, η Κάτια Νικολαΐδου νοσηλευόταν, καθώς η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί. Όμως ποτέ η γνωστή ηθοποιός δεν έχασε την πίστη της, δεν το έβαλε κάτω.

«Η Κάτια έδινε έναν μεγάλο αγώνα με τον καρκίνο», είπε στο tlife.gr λίγες ώρες μετά το θάνατό της, ο Δημήτρης Στρέπκος. «Το τελευταίο διάστημα ήταν στο νοσοκομείο, μιλούσαμε καθημερινά με μηνύματα και κλήσεις. Η Κάτια είχε θετική σκέψη, δύναμη και πίστευε ότι θα το νικήσει, όπως και εμείς πιστεύαμε θα βγει νικήτρια σε αυτή τη μάχη», σημείωσε.

Εκείνος το έμαθε όταν «με ενημέρωσε ο αδελφός της για τον θάνατό της. Όταν έχεις αυτή τη νόσο μετράς αντίστροφα γι’ αυτή τη μέρα, απλά δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει…».

Από την πρώτη στιγμή που αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο, η Κάτια Νικολαΐδου έλεγε πάντα ότι δεν θα το βάλει κάτω, πως δεν θα επιτρέψει στην αρρώστια να τη νικήσει. Μια αρρώστια που την ανακάλυψε τυχαία.

Το είχε πει σε συνέντευξή της στο Celebrity Life Game, το 2016: «Είναι λίγο κωμικοτραγικό και είναι η πρώτη φορά που το λέω. Είχα πάει ένα ταξίδι στις Μαλδίβες και επειδή μου αρέσουν πολύ τα σπορτς προσπάθησα να κάνω σκι στο νερό με αποτέλεσμα να πέσω και να μην μπορώ να σηκωθώ και οι φίλοι μου, όπως καταλαβαίνεις, με κορόιδευαν.

Γυρνώντας στην Ελλάδα και χωρίς να έχω κάποιο σύμπτωμα, αποφάσισα να πάω σε γιατρό όπου και διαγνώστηκε ότι είχα καρκίνο στους λεμφαδένες, ο οποίος πέρασε στο μυελό και το κεφάλι. Ήμουν στο τελευταίο στάδιο και ήταν αρκετά δύσκολο».

Την περίοδο που διαγνώστηκε, είπε πει σε άλλη συνέντευξη, το Mega, πρωταγωνιστούσε στη σειρά «Θα Σε Δω Στο Πλοίο» και ήταν και στο Εθνικό.

«Δεν σταμάτησα να δουλεύω. Με στήριξε πολύ η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, αλλά και ο χώρος. Τους χρωστάω ένα τεράστιο “ευχαριστώ”. Ένιωθα ζωντανή, υπήρχα. Πήγαινα κανονικά στα γυρίσματα, καραφλή και έβαζα την περουκίτσα μου.

Κάναμε γυρίσματα στη Σαντορίνη και κυκλοφορούσα βαμμένη με την περούκα και θυμάμαι βγαίνει ένας κύριος από ένα χρυσοχοείο και λέει: “Κορίτσι μου, βγάλε την περούκα! Είσαι πιο ωραία καραφλή”».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα