Δευτέρα, 17/06/2024 | 03:12

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ Ν.ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα

236 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/11/2023, 11:01 πμ | 0 σχόλια

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Πρέβεζας που συμμετέχουν στην ΣΕΑ καλούν τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στην πανελλαδική συγκέντρωση στις 24 Νοέμβρη στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν το πρωί από τον Φόρο 6π.μ. ΔΩΡΕΑΝ για να διεκδικήσουμε ό,τι με την βία μας έχει αφαιρεθεί ό,τι έχουμε πληρώσει σε όλη μας την ζωή για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια

H καρδιά των συνταξιούχων χτυπάει αγωνιστικά σε όλη την χώρα με
Πανελλαδική συγκέντρωση στις 24 Νοέμβρη στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 12μ.μ.
Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα. Δεν επαιτούμε, διεκδικούμε ό,τι αδίκως μας έχει αρπαχθεί από όλες τις κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση.
Συνάδελφοι Συναδέλφισσες
Η κυβέρνηση με μισές αλήθειες και μια πρωτοφανή προπαγάνδα προσπαθεί να κάνει την πληροφορία της, στοιχείο που θα αντικαταστήσει τη γνώση μας, ώστε να εμφανίσει τα ψίχουλα της πολιτικής της ως αυξήσεις στις συντάξεις μας.
Να είναι σίγουροι ότι δεν ξεχνάμε, και δεν θα συμβιβαστούμε με την βαρβαρότητα που ζούμε και τον καιάδα που μας ετοιμάζουν, διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει σε όλη μας τη ζωή και με την βία μας αφαίρεσαν.
Και αυτό γιατί όλες οι περικοπές όλων των κυβερνήσεων από το έτος 2010 σε όλα μας τα δικαιώματα είναι εδώ, κάνουν τις συντάξεις μας πενιχρά επιδόματα και μαυρίζουν την ζωή μας.
Είναι εδώ:
Οι ατελείωτες περικοπές των συντάξιμων αποδοχών, οι περικοπές των δώρων μας, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας, η αύξηση των κρατήσεων για την υγεία κατά 6%, ακόμη και στους πεθαμένους, της συμμετοχής μας στα φάρμακα. Η μη καταβολή των αναδρομικών του 11μήνου 2015-2016 επικουρικών και δώρων. Το άρπαγμα δεκάδων δισεκατομμυρίων από τα ασφαλιστικά ταμεία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι περικοπές στις συντάξεις μας μέσω της ακρίβειας και της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος σήμερα διατηρείται από την κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις της για κατάργηση. Ο κατάλογος δεν τελειώνει.
Οι όποιες πενιχρές «αυξήσεις» μετά από δεκατρία χρόνια που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στο τέλος της προηγούμενης θητείας της έδωσε, πολύ κάτω από την άνοδο του πληθωρισμού όχι σε όλους τους συνταξιούχους λόγω προσωπικής διαφοράς. Δεν δόθηκε ποτέ καμιά αύξηση στις επικουρικές συντάξεις. Όσοι από τούς συνταξιούχους πέρασαν κάποια λογιστικά νομοθετικά όρια, τους προέκυψε εισφορά αλληλεγγύης ΑΚΑΓΕ και το ποσό της προσωπικής διαφοράς μεγάλωσε. Τα ίδια και στους συνταξιούχους που πέρασαν τα φορολογικά όρια.
Και όλα μαζί τα σαρώνει η άνοδος του πληθωρισμού και της ακρίβειας που έχουν καταστήσει τις συντάξεις πενιχρά επιδόματα.
Τώρα η κυβέρνηση μας κάνει την χάρη να δώσει, όπως λέει, νέες «αυξήσεις» της τάξης του 3,1% όπως αναγράφεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, καθώς και κάποια επιδόματα κοροϊδίας τη στιγμή που οι τιμές απογειώνονται.
Ετοιμάζει νέο ασφαλιστικό με νέα επώδυνα μέτρα. Ήδη έχει δρομολογηθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 74 χρόνια και η περικοπή της μίας από τις δυο εθνικές συντάξεις, της χηρείας.
Τα αποθεματικά του επικουρικού των παλαιών συνταξιούχων, μετά την νομοθέτηση του λεγόμενου κουμπαρά του τζόγου, είναι στο τελείωμά τους και οι επικουρικές συντάξεις είναι σε κίνδυνο το επόμενο διάστημα.
Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν θα συμβιβαστούμε και δεν θα υποταχθούμε στην βαρβαρότητα τους.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων πήρε απόφαση να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε μεγάλες κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα με κορύφωση την οργάνωση Πανελλαδικής Πανσυνταξιουχικής συγκέντρωσης στην Αθήνα στις 24 Νοέμβρη στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 12μ.μ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες συνταξιούχους να δώσουν μαζικά το “παρών” τους, να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά, να νικήσουμε τη μοιρολατρία, την επικίνδυνη λογική, του δεν γίνεται τίποτα. Εμείς από την πείρα μας ξέρουμε πολύ καλά, πως ό,τι μέχρι σήμερα κατακτήθηκε και ό,τι θα κατακτηθεί παραπέρα, θα είναι αποτέλεσμα του οργανωμένου μαζικού, ενωτικού μας αγώνα μαζί με το εργατικό και το λαϊκό κίνημα στη χώρα μας.
Απαιτούμε :
Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.
Νομοθετική κατοχύρωση ρύθμιση και απόδοση της 13ης και 14ης σύνταξης.
Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, για το 11μηνο 2015 – 2016.
Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.
Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).
Να επαναϋπολογιστούν άμεσα όλες οι συντάξεις που εκκρεμούν.
Η παράλληλη σύνταξη να αποδοθεί και στους πριν το 2016.
Στην σύνταξη χηρείας να αποδίδεται στο 70% του αποθανόντος, χωρίς άλλη περικοπή.
Ο επιζών να έχει το δικαίωμα επιλογής σύνταξης.
Να δοθούν συντάξεις σε όσους χρωστάνε στα Ασφαλιστικά Ταμεία με ρύθμιση των χρεών, αφού αφαιρεθούν Τόκοι και πρόστιμα το υπόλοιπο ποσό να το κρατάνε από τη σύνταξη τους μέχρι 15%.
Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
Αποζημίωση 100% στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές (σεισμούς, φωτιές και πλημμύρες).
Να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις των δικαιούχων από την Θεσσαλία.
Κατάργηση της κράτησης υπέρ υγείας και άμεσα από τις επικουρικές, χηρείας.
Κατάργηση Δημοτικών Τελών για συνταξιούχους με ετήσια σύνταξη έως 12.000 ευρώ.
Η Εθνική Σύνταξη να αποδίδεται σε όλες τις συντάξεις.
Την άμεση πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και δημιουργία μονάδων ΜΕΘ στα Δημόσια νοσοκομεία.
Να ανοίξουν όλες οι δομές υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ να εξοπλιστεί με όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα για την άμεση έκδοση των συντάξεων.
Όλοι και όλες στον αγώνα για να διεκδικήσουμε ό,τι με την βία μας έχει αφαιρεθεί ό,τι έχουμε πληρώσει σε όλη μας την ζωή για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
Το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα