Δευτέρα, 17/06/2024 | 21:51

Ανδρέας Κτενάς: «Παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τον κεντρικό δρόμο των Σφακιωτών»

661 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/11/2023, 5:35 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τον κεντρικό δρόμο των Σφακιώτων» – Σε πλήρη εξέλιξη το έργο οδικής ασφάλειας 713.000 ευρώ της Π.Ε. Λευκάδας

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο έργο της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό δίκτυο των Σφακιωτών, αλλά και σε σημεία του Άγιου Νικήτα και στο Λιβάδι Καρυάς, προϋπολογισμού 713.000 ευρώ

 

Το έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2023 και ήδη έχουν ολοκληρωθεί νέες ασφαλτοστρώσεις σε Πινακοχώρι, Ασπρογερακάτα και Άγ. Νικήτα, ενώ πλέον έχουν πάρει σειρά τεχνικές παρεμβάσεις στον κεντρικό δρόμο Σπανοχώρι – Λαζαράτα – Ασπρογερακάτα. Συγκεκριμένα, σε όλο το μήκος του δρόμου κατασκευάζονται νέα φρεάτια αποχέτευσης ομβρίων, τα οποία συνδέονται στους υφιστάμενους κεντρικούς αγωγούς που υπάρχουν κάτω από τα πεζοδρόμια.

 

«Με χαρά διαπίστωσα τη σημαντική πρόοδο του μεγάλου έργου οδικής ασφάλειας 713.000 ευρώ, που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν αποκτήσει νέους ασφαλτοτάπητες το Πινακοχώρι, τα Ασπρογερακάτα και ο Αγ. Νικήτας, και πλέον επικεντρωνόμαστε στον κεντρικό δρόμο των Σφακιωτών, στην ευθεία Σπανοχώρι – Λαζαράτα – Ασπρογερακάτα, αρχίζοντας με την κατασκευή νέου δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων σε όλο το μήκος του δρόμου.

 

Με το νέο δίκτυο δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα των βρόχινων νερών, τα οποία κατά τη διάρκεια βροχοπτώσεων δημιουργούν πρόβλημα τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων όσο και των κατοίκων. Ένα πρόβλημα χρόνιο, το οποίο τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται όλο και πιο έντονα εξ αιτίας της κλιματικής κρίσης.

 

Ακολουθούν φρεζαρίσματα και νέες ασφαλτοστρώσεις επί του ταλαιπωρημένου αυτού κεντρικού δρόμου, καθώς και ανακατασκευή των πεζοδρομίων στα σημεία που έχουν υποστεί καθίζηση.

 

Με το σημαντικό αυτό έργο ο κεντρικός δρόμος των Σφακιωτών αποκτά βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης, αναβαθμίζοντας την προσβασιμότητα και την εικόνα της ευρύτερης περιοχής» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, μετά το πέρας της αυτοψίας που πραγματοποίησε σήμερα (27/11/2023) στο έργο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα