Κυριακή, 28/04/2024 | 16:59

” Όμορφα μυαλά” την Τετάρτη στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

665 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/10/2023, 12:24 μμ | 0 σχόλια

” Όμορφα μυαλά” την Τετάρτη

στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία ” Όμορφα μυαλά” των Bernard Campan και Alexandre Jollien  σε συνεργασία με το Institut français de Grèce – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος αυτή την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας με ελεύθερη είσοδο.  

 

Λίγα λόγια για την ταινία ” Όμορφα μυαλά”

Πρόκειται για μια γαλλο-ελβετική παραγωγή του 2020 στην οποία οι ίδιοι οι σκηνοθέτες υποδύονται τους βασικούς πρωταγωνιστές.

Ο Λούις είναι διευθυντής γραφείου τελετών. Ορκισμένος εργένης στα 58 του αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στη δουλειά του και δεν σκέφτεται να βγεί στη σύνταξη. Ο Ιγκόρ είναι 40 ετών, ένα κοφτερό μυαλό κολλημένο σε ένα σώμα με αναπηρία. Εγκεφαλική παράλυση τη λένε. Λάτρης της φιλοσοφίας, συνοδοιπόροι του είναι ο Σωκράτης, ο Σπινόζα και ο Νίτσε. Κρατά τον εαυτό του πολύ μακριά από τον κόσμο και δεν γνωρίζει τίποτα ή πολύ λίγα για τη φιλία, τη σεξουαλικότητα και τις πραγματικές συναντήσεις. Σε μια σύμπτωση που συμβαίνει μόνο στην πραγματική ζωή, οι δρόμοι του Λούις και του Ιγκόρ διασταυρώνονται. Επιβιβάζονται σε μια νεκροφόρα για ένα ασυνήθιστο οδικό ταξίδι που θα τους μάθει να βλέπουν πέρα από τα δικά τους ζητήματα και να ξανασκεφτούν τη ζωή τους.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας προβάλλει ταινίες με επίκεντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλοεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους. Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα social media καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση. 

Facebook :  @kileprevezas

Blogspot : kileprevezas.blogspot.com

Email : kileprevezas@gmail.com

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα