Κυριακή, 28/04/2024 | 11:15

Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας

1483 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 23/10/2023, 12:56 μμ | 0 σχόλια
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας Σεραπίωνος Μιχαλάκη.
Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Ζιχνών Ιερόθεος, Κορίνθου Διονύσιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κηφισίας Κύριλλος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Μεγάρων Κωνσταντίνος και Θήρας Αμφιλόχιος.
Στην τελετή μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Γκίζας, οι οποίοι συνεχάρησαν το νέο ιεράρχη και του ευχήθηκαν δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
Στο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και όλους όσοι βρέθηκαν στο Ναό την τόσο σημαντική για αυτόν μέρα,. Τονίζοντας ότι εκλαμβάνει την εκλογή του ως κίνητρο προς ταπείνωση και ως αφετηρία ολοκληρωτικής προσφοράς υπέρ του ποιμνίου του.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα