Κυριακή, 28/04/2024 | 23:30

Χαιρετισμός του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου στην εκδήλωση για την 111η επέτειο Απελευθέρωσης της Πρέβεζας

1017 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/10/2023, 3:14 μμ | 0 σχόλια

Χαιρετισμός του Δημάρχου Πρέβεζας  κ. Νίκου Γεωργάκου  στην εκδήλωση για την  111η επέτειο Απελευθέρωσης της Πρέβεζας

 

«Αξιότιμη κα Υπουργέ εκπρόσωπε της κυβερνήσεως και του Πρωθυπουργού μας σας ευχαριστούμε για την τιμή της παρουσίας σας ανήμερα της 111ης επετείου της απελευθέρωσης της Πρέβεζας στην ολοκλήρωση των εκδηλώσεων. 

 

Σεβασμιότατε, αγαπητοί μας βουλευτές, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διοικητές και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, εκπρόσωποι των μέσων επικοινωνίας κυρίες και κύριοι.

 

Σήμερα είναι ημέρα εορτής και μνήμης διότι πανηγυρίζουμε και τιμούμε την 111η επέτειο της απελευθέρωσης της Πρέβεζας από τον Τουρκικό ζυγό με τη νίκη του Ελληνικού Στρατού την 21η Οκτωβρίου 1912.

 

Η κοσμοπολίτικη Πρέβεζα απελευθερώθηκε και οι Πρεβεζάνοι υποδέχθηκαν με πανηγυρισμούς στα σημαιοστολισμένα μπαλκόνια και παράθυρα με τις γαλανόλευκες, τον έφιππο Συνταγματάρχη Παναγιώτη Σπηλιάδη να προπορεύεται του απελευθερωτικού τμήματος του Ελληνικού Στρατού.

 

Η Πρέβεζα στις μέρες μας με ελευθερία και ενότητα πάει ακόμα πιο μακριά και ανεβαίνει  όλο και πιο ψηλά κατακτώντας όλο και περισσότερο τις δυναμικές και τις μεταβάσεις στο σήμερα ώστε να ανταπεξέλθει και να εναρμονιστεί ως ένας σύγχρονος και λειτουργικός Δήμος στις προκλήσεις του μέλλοντος.

 

Προχωράμε μπροστά με πρόοδο, ανάπτυξη, ενότητα απελευθερωμένοι από την εσωστρέφεια και την οπισθοδρόμηση αντιπαραγωγικών ιδεοληψιών και ξεπερασμένων στερεοτύπων πάντα με σεβασμό στις αξίες και στις παραδόσεις του τόπου μας.

 

Η μεγαλύτερη τιμή στις θυσίες και στους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία, ευημερία και ασφάλεια είναι η κοσμοπολίτικη Πρέβεζα με πνεύμα συνεργασίας και κουλτούρα ενότητας να πρωταγωνιστεί και να λάμψει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάταση επιλέγοντας την απαλλαγή από τις παγίδες και τα τοξικά διχαστικά καλέσματα.

 

Η άξια και ικανή νέα γενιά της Πρέβεζας,  της εποχής της καινοτομίας και της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης αποτελεί παράλληλα και τον καλύτερο εγγυητή της πολιτιστικής και κοινωνικής εξέλιξης και αναβάθμισης του τόπου καθώς και της νέας πορείας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

 

Ζούμε σε εποχές πολυδιάστατες και απρόβλεπτες σε κάθε επίπεδο όπου επιβάλλεται όσο ποτέ η ομάδα της ενότητας και της γνώσης να επιβληθεί στη μονάδα του διχασμού και της άγνοιας , το αυτόφωτο «εμείς» να θριαμβεύσει του όποιου σκοτεινού και ετερόφωτου «εγώ», η λογική να επικρατήσει του παραλόγου και ο όποιος τοξικός φανατισμός να ηττηθεί από την αγάπη και το σεβασμό στο συνάνθρωπο.

 

Η ελευθερία, η ευημερία και η ασφάλεια δεν είναι ούτε δεδομένα αλλά και ούτε διαχρονικά κεκτημένα και απειλούνται από αναθεωρητισμούς, από ακραίες ιδεοληψίες και μισαλλοδοξίες, από την αμάθεια και το φανατισμό που οπλίζει και γεννά τρομοκράτες και εκφραστές μίσους που υπερασπίζονται το σκοταδισμό πλήττοντας κάθε ελεύθερη έκφραση, ισοτιμία και πρόοδο.

 

Ας τιμήσουμε ως Έλληνες και Πρεβεζάνοι τους αγώνες και της θυσίες των προγόνων μας με την ανάπτυξη και την προκοπή  και την πνευματική καλλιέργεια και μόρφωση ως άξιοι συνεχιστές των παρακαταθηκών, παραδόσεων και αξιών του τόπου μας.

Ας τιμήσουμε ως Ευρωπαίοι και πολίτες του κόσμου κάθε αγώνα και θυσία για την ελευθερία μέσα από την αγάπη, το σεβασμό στο συνάνθρωπο και την ειρήνη!

Πρέβεζα χρόνια πολλά, πάντα υπερήφανα ελεύθερη ως Ελληνίδα, πάντα ψηλά και πρωταγωνίστρια ως κοσμοπολίτισσα της ιστορίας και καμάρι και στολίδι της Ηπείρου.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το προσωπικό του Δήμου για τη διοργάνωση της 111ης επετείου της απελευθέρωσης της Πρέβεζας και πρωτίστως τους μαθητές και τα σχολεία που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μαζί με τους εκπαιδευτικούς μας. 

 

Τα παιδιά μας που εκτός από μία εικόνα ελπίδας και τιμής προς τους αγώνες των προγόνων μας, αποτελούν και το δικό μας καμάρι και ανεκτίμητο πλούτο αλλά και την ανεξάντλητη πηγή άντλησης δύναμης και έμπνευσης για το έργο μας και το καθήκον μας προς την Πρέβεζα και τον τόπο μας που τόσο αγαπάμε.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα