Κυριακή, 28/04/2024 | 06:29

Συνεχίζεται το έργο που θα ομορφύνει ακόμα περισσότερο την Πρέβεζα

3277 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/10/2023, 10:29 πμ | 0 σχόλια

 

Είναι από τα έργα που λείπουν από την πόλη της Πρέβεζας, αφού ενώνει γραφικές γειτονιές της Πρέβεζας, με την παραλία της και το ιστορικό κέντρο.

Πέριξ του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα συνεχίζονται οι εργασίες για το έργο του Δήμου Πρέβεζας: ” «Διαμόρφωση Τάφρου Αγίου Ανδρέα”.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού πάνω από 1,1εκ. ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Το έργο χωροθετείται περιμετρικά και εξωτερικά των τειχών του Κάστρου του Αγίου Ανδρέα, ενώ περιλαμβάνει τμήμα της οδού Περδικάρη από το Ηρώο μέχρι την ανατολική πύλη του Κάστρου, καθώς και διαμόρφωση του χώρου δίπλα στη Λέσχη Αξιωματικών.

Πιο συγκεκριμένα θα διαμορφωθούν και αναδειχθούν τα ιστορικά τείχη, θα πλακοστρωθεί ο δρόμος και θα μετατραπεί σε ήπιας κυκλοφορίας, θα διαμορφωθεί ειδική διαδρομή για πεζούς με δυνατότητες ανάπαυσης και αναψυχής, θα γίνουν φυτεύσεις κυρίως με θάμνους και δέντρα που είναι χαρακτηριστικά της περιοχής (κυρίως ελιές, κυπαρίσσια, θυμάρι και λεβάντα).

Ο φωτισμός περιλαμβάνει νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής κατανάλωσης τύπου LED με ιστούς παραδοσιακού τύπου, ενώ σε θέσεις όπου είναι εφικτό θα τοποθετηθεί και ράμπα όδευσης τυφλών.

Το έργο, που ήταν «κολλημένο» για πολλά χρόνια υλοποιείται από τον Δήμο Πρέβεζας και όπως υπογράμμισε πρόσφατα  ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος «πραγματοποιείται μια ακόμη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής» προσθέτοντας πως «το έργο επεκτείνει ουσιαστικά το Ιστορικό Κέντρο της πόλης μας και θα αξιοποιήσει το εν λόγω αποκομμένο ιστορικό τμήμα της, το οποίο θα ενοποιηθεί με τους πεζόδρομους της αγοράς και της παραλίας, δημιουργώντας μια μοναδική περιπατητική διαδρομή για τους Δημότες και τους επισκέπτες».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα