Δευτέρα, 29/04/2024 | 21:12

Σε κλίμα κατάνυξης η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στον Άγιο Χαράλαμπο Πρέβεζας

1091 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/10/2023, 8:36 μμ | 0 σχόλια
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Πρέβεζας η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος .
Οι καμπάνες χτύπησαν χαρμόσυνα καθώς ο μοναχός της Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομο το Ιερό Λείψανο το οποίο οδηγήθηκε στο εσωτερικό του Ναού όπου θα βρίσκεται έως και το πρωί της Κυριακής.
Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος η οποία σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση συναντήθηκε με τον Ιησού στο πηγάδι του Ιακώβ και από τότε αφιέρωσε τη ζωή της στη διδαχή του λόγου του, υποδέχτηκε άγημα της ΑΕΝ και γυναίκες του χορευτικού του Δήμου με παραδοσιακές στολές.
Στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και πιστοί, οι οποίοι μετά το τέλος του Εσπερινού που τελέστηκε χοροστατούντος του κ.Χρυσοστόμου προσκύνησαν το Ιερό Λείψανο.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με την τέλεση της ακολουθίας του Αποδείπνου, ενώ έως τις 11 το πρωί της Κυριακής ο Ναός θα είναι ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Η πρωτοβουλία για την έλευση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Φωτεινής ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την χαρά και τη συγκίνησή του για το γεγονός, ενώ και ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος εξέφρασε την ευχή η χάρη της Αγίας Φωτεινής να προστατεύει και να φωτίζει τον Δήμο και τους δημότες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα