Δευτέρα, 29/04/2024 | 07:28

Πέντε θανατηφόρα τροχαία το Σεπτέμβριο στην Ήπειρο- Τέσσερις οι νεκροί στα όρια της Πρέβεζας

1049 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/10/2023, 7:09 πμ | 0 σχόλια
Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο για την Πρέβεζα και τον Σεπτέμβριο με τα 4 από τα 5 θανατηφόρα τροχαία της Ηπείρου να συμβαίνουν στα όριά της.
Σύμφωνα με τον απολογισμό της τροχαίας για το Σεπτέμβριο τα τροχαία φέτος ήταν 15 αντί 9 το 2022 ενώ έχασαν τη ζωή τους 5 άτομα όταν τον ίδιο μήνα πέρσι δεν είχε σημειωθεί κανένας θάνατος.
Να θυμίσουμε ότι μέσα στο Σεπτέμβριο έχασε τη ζωή του ένας 75χρονος στον Αρχάγγελο, ένας 82χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο φόρο, ένας 27χρονος μοτοσυκλετιστής στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, ενώ πριν από λίγες μέρες συνέβη το σοκαριστικό τροχαίο με μια νεκρή 50χρονη γυναίκα στη Στεφάνη.
Είναι ο δεύτερος κατά σειρά μήνας που το οδικό δίκτυο της Πρέβεζας “βάφεται” με αίμα αφού και τον Αύγουστο είχαμε 4 θανατηφόρα τροχαία.
Ως βασικότερες αιτίες από την τροχαία καταγράφονται η παραβίαση προτεραιότητας, η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ο βροχερός καιρός, ο αντικανονικός ελιγμός και το αντικανονικό προσπέρασμα.
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων κατά το μήνα Σεπτέμβριο εξάλλου πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 5.710 παραβάσεις.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα