Κυριακή, 28/04/2024 | 17:57

“Ο Εχθρός Δίπλα Μου” (As Bestas) στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας αυτή την Τετάρτη

540 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/10/2023, 9:26 πμ | 0 σχόλια

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας πιστή στην προβολή ταινιών με κινηματογραφικό χαρακτήρα και αισθητική, προβάλει την ταινία “Ο Εχθρός Δίπλα Μου” (As Bestas) του  Ροντρίγκο Σορογκόγιεν, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στις 20.30 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας με εισιτήριο 4 ευρώ για φοιτητές,  6 ευρώ γενική είσοδο, και δωρεάν είσοδο για μαθητές και ανέργους.

Λίγα λόγια για την ταινία “The Terminal”

Ο σκηνοθέτης των επιτυχιών, Ροντρίγκο Σορογκόγιεν («Ο Έκπτωτος», «Κανείς δε Μπορεί να μας Σώσει»), επιστρέφει με μια ακόμη καθηλωτική ταινία γεμάτη σασπένς για τον εχθρό που έχουμε δίπλα μας – αλλά και μέσα μας. 

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών (παράλληλο πρόγραμμα CANNES PREMIERE), 9 βραβεία Goya (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερου Α’ Αντρικού Ρόλου, Καλύτερου Β’ Αντρικού Ρόλου, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Ήχου, Πρωτότυπης Μουσικής Επένδυσης), βραβείο Cezar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, βραβείο Κοινού Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν και τρία βραβεία στο Φεστιβάλ του Τόκιο, συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου Καλύτερης Ταινίας.

Ο Αντουάν και η Όλγκα είναι ένα ζευγάρι από τη Γαλλία που μετακομίζει σε ένα μικρό χωριό στην ισπανική Γαλικία, όπου αγοράζουν μια αγροικία και ένα μικρό κομμάτι γης. Το ευγενικό, φιλήσυχο ζευγάρι έχει τις καλύτερες προθέσεις: επιθυμούν να ζήσουν ήρεμα κοντά στη φύση, καλλιεργώντας λαχανικά και ανακαινίζοντας παλιά σπίτια. Για να έρθουν κοντά με τους ντόπιους, μάλιστα, αποφασίζουν να μάθουν γαλικιανά, τη ντόπια γλώσσα την οποία μιλάει η πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού.

Όμως, τα ειδυλλιακά αυτά σχέδια δε θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα. Όταν το ζευγάρι αρνηθεί να συναινέσει στη δημιουργία αιολικής φάρμας στην περιοχή, η οποία θα έφερνε χρήματα στους κατοίκους, οι ντόπιοι, με επικεφαλής δύο αδέρφια, θα πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Αρχικά, θα δείχνουν στο ζευγάρι ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι, αλλά σιγά-σιγά οι απειλές θα ενταθούν με επικίνδυνες συνέπειες…

 Υποψήφιος για Όσκαρ για τη μικρού μήκους του «Madre» και κάτοχος πολλών βραβείων Γκόγια για τις προηγούμενες ταινίες του, ο Ροντρίγκο Σορογκόγιεν θεωρείται -και δικαίως- ένας από τους πολλά υποσχόμενους δημιουργούς του ισπανικού σινεμά και τηλεόρασης.

 

Με τον «Εχθρό Δίπλα Μου», ο Σορογκόγιεν έκανε το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Καννών, μία σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του με αφορμή αυτό το εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο επιβεβαιώνει τη μαεστρία του στο στήσιμο στιβαρών αφηγήσεων με δυνατούς χαρακτήρες και έντονο σασπένς.

Διεθνές ή τοπικό, δημόσιο ή προσωπικό, ανδρικό ή γυναικείο, ζωώδες ή πολιτισμένο, βία ή ειρήνη: ο Σορογκόγιεν χτίζει ιδανικά μια ιστορία πάνω σε αυτούς τους αντιθετικούς άξονες για να μιλήσει για την ηθική, τη δικαιοσύνη την απόλυτη ανάγκη για την επικοινωνία αν θέλουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά ο ένας με τον άλλον και, τελικά, την ίδια την αγάπη..

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας προβάλλει ταινίες με επίκεντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλοεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους. Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα social media καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση. 

Facebook :  @kileprevezas

Blogspot : kileprevezas.blogspot.com

Email : kileprevezas@gmail.com

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα