Κυριακή, 28/04/2024 | 15:21

Ολοκληρώθηκε για φέτος το πρόγραμμα ανασκαφών και δράσεων πολιτισμού στην Πανδοσία

612 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/10/2023, 12:47 μμ | 0 σχόλια
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και για φέτος οι ανασκαφές που πραγματοποίησε στην Αρχαία Πανδοσία ομάδα από τα Βασιλικάτα της Ιταλίας με τον καθηγητή Αρχαιολογίας Dimitri Roubi.
Οι ανασκαφές διενεργήθηκαν με την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και της προϊσταμένης Ανθής Αγγέλη, ενώ την ομάδα συνόδεψε και ο δήμαρχος Δήμαρχος Salvadore Cosma από το Turshi στο οποίο βρίσκεται η αντίστοιχη Πανδοσία της Ιταλίας για την αδερφοποίηση με το Δήμο Πάργας.
Σύμφωνα με τον απολογισμό του κ.Roubi έγινε εξερεύνηση σε ένα ελληνιστικό κτίριο και μια βυζαντινή εκκλησία καθώς και γεωφυσική έρευνα στην περιοχή.
Επίσης υπήρξε εθελοντική συνεργασία του κλασικού λυκείου Leonardo da Vinci της Ιταλίας με τους μαθητές και τους καθηγητές του γυμνασίου του Καναλακίου να διοργανώνουν θεατρική παράσταση στο Νεκρομαντείο της Εφύρας με τίτλο “Η κατάβαση του Ορφέα”.
Tέλος υπήρξαν και άλλες κοινές δράσεις με το Σύλλογο Φίλων Νεκρομαντείου του Αχέροντα, ενώ και οι δύο πλευρές αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από τη συνεργασία.
ΠΗΓΗ-φώτος: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα