Σάββατο, 27/04/2024 | 19:52

Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Φαναρίου

664 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/10/2023, 4:38 μμ | 0 σχόλια

Με επιμνημόσυνη δέηση και ομιλίες ο Δήμος Πάργας τίμησε την ημέρα μνήμης του αγώνα των προγόνων μας που οδήγησε στην απελευθέρωση του Φαναρίου, παρουσία του Δήμαρχου Πάργας Νίκου Ζαχαριά, των Αντιδημάρχων Βασίλη Γκίζα, Δημήτρη Μάρκου και Δημήτρη Μπούσιου, του Διοικητή του Α/Τ Καναλακίου Γεώργιου Σιαβίκη, των αξιωματικών εκπροσώπων της Π/Υ Πάργας Νίκου Ταλεμπέ και του Β Λ/Τ Πάργας Δημήτρη Τσάκου, του Περιφερειακού Συμβούλου Αχιλλέα Γκούμα, του Δημοτικού Συμβούλου Πάργας Μιχάλη Χαλικιά, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καναλακίου Γιάννη Δήμα, του Πρόεδρου του ομίλου για την Unesco Πρέβεζας Ευάγγελου Κατσίμπρα, των Διευθυντών των σχολείων της Δ.Ε. Φαναρίου, Πρόεδρων Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωπων Συλλόγων και φορέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και δημοτών.

Ακολούθησε εκδήλωση όπου έγινε ιστορική αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στην απελευθέρωση της ευρύτερης περιοχής. Στην ομιλία της η φιλόλογος Αλίκη Νάση παρουσίασε την ουσιαστική συμβολή των εθελοντικών σωμάτων στην απελευθέρωση του Φαναρίου και η εκπαιδευτικός Χριστίνα Ντάγκα τα γεγονότα και το ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο του αγώνα για την Ελευθερία. Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η εκπαιδευτικός Καρολίνα Μπαλακέρα.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάργας αναφέρθηκε στην σημασία της ημέρας που έχει σαν σκοπό να τιμήσει τον αγώνα των πρόγονων μας, αλλά και να αναδείξει σε όλους μας και ιδιαίτερα στους νέους την ιστορική μνήμη για τα γεγονότα και τα πρόσωπα που μας πρόσφεραν το υπέρτατο αγαθό της Ελευθερίας.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα