Δευτέρα, 29/04/2024 | 02:54

“ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ”: Η Φιλιππιάδα έδωσε καθαρή εντολή ΝΙΚΗΣ

676 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/10/2023, 10:43 μμ | 0 σχόλια

Παρά τη βροχή πλήθος κόσμου έστειλε με ηχηρό και ενθουσιώδη τρόπο το μήνυμα της νέας εποχής και της προοπτικής για τον Δήμο και τη νέα γενιά!

 

 

Με μία μεγαλειώδη όσο και ενθουσιώδη συγκέντρωση η Φιλιππιάδα έστειλε απόψε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα ΝΙΚΗΣ της ‘Νέας Πορείας για τον Δήμο Ζηρού’ στις εκλογές της Κυριακής!

Η βροχή δεν πτόησε τους πολίτες που κατέκλυσαν την Κεντρική Πλατεία της Φιλιππιάδας για να προσφέρουν το πιο ζεστό χειροκρότημα και τη στήριξή τους στον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Καλαντζή, οποίος ανταπέδωσε με ένα μεγάλο ‘ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ’ για την συγκλονιστική και συγκινητική -όπως την αποκάλεσε- συγκέντρωση. 

“Σας ευχαριστώ για την θερμή ανταπόκριση στο προσκλητήριο της “Νέας Πορείας για τον Δήμο Ζηρού”, στο προσκλητήριο της νέας εποχής. Σας ευχαριστώ για την ενεργό συμμετοχή σας.

Μετά τις Κοινότητες του Δήμου μας, χθες το Θεσπρωτικό, σήμερα ‘μίλησε’ και η Φιλιππιάδα!

Από εδώ, στέλνουμε, όλοι μαζί, το ηχηρό μήνυμα της Νέας Εποχής για τον Δήμο μας!

Μήνυμα Αισιοδοξίας και προοπτικής για όλους τους Πολίτες αυτού του τόπου!!

Σας ευχαριστώ, όλες και όλους!!

Τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά!!

Τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, 

τους επιχειρηματίες, τους αγρότες, τους υπαλλήλους του Δήμου μας, 

όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας!!

 

Μα, πάνω και πρώτα απ΄ όλους, τη Νέα Γενιά, που μας τιμά και μας ακολουθεί και είναι και απόψε εδώ κοντά μας!!

Τις Νέες και τους Νέους του Δήμου μας!!

 

Με ενότητα και ομοψυχία, με οραματικό σχέδιο, 

με Πρόγραμμα και, πρωτίστως 

με αδιαπραγμάτευτη απόφαση για σκληρή δουλειά, 

η Φιλιππιάδα και όλος ο Δήμος Ζηρού 

σηκώνουν απόψε ψηλά, τη Σημαία της Κοινωνικής Ευθύνης!!

Την Κυριακή, η ψήφος όλων μας, είναι ψήφος ευθύνης! Ήρθε η ώρα της επιλογής, η ώρα της τελικής εντολής!

Της εντολής που θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη σας στη Δημοτική Αρχή!

Μία εμπιστοσύνη οικοδομημένη σε στέρεες βάσεις και όχι σε κούφια και ψεύτικα λόγια. 

Όλοι μαζί εκφράζουμε την επιλογή της κοινωνίας μας να προχωρήσει μπροστά”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Δήμαρχος Ζηρού. 

Στη συνέχεια άσκησε αυστηρή κριτική στην παράταξη ‘Μαζί για τον Πολίτη” καυτηριάζοντας το γεγονός ότι έχει στο ψηφοδέλτιό της άτομα που στο παρελθόν έβλαψαν τον Δήμο και ενώ ο κόσμος τους άνοιξε την πόρτα της εξόδου αυτοί τώρα επιχειρούν να επιστρέψουν από το ‘παράθυρο”.  

Σχολίασε με δεικτικό τρόπο το ότι η αντίπαλη παράταξη δεν κατάφερε να εκπονήσει και να ανακοινώσει πρόγραμμα, αλλά ούτε και φυλλάδιο με τα βιογραφικά των υποψηφίων για να γνωρίσει ο κόσμος τα στοιχεία τους. 

Το έργο μας

Αναφερόμενος στα όσα θετικά που έγιναν και τα όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Δήμο και στη Φιλιππιάδα, ο κ. Καλαντζής, σημείωσε:  

Από την πρώτη στιγμή επικεντρώσαμε τις  προσπάθειες μας στα δαιδαλώδη προβλήματα ύδρευσης. Ολοκληρώσαμε έργα  αναβάθμισης των δικτύων και περιορισμού διαρροών, μέσω της προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος  τηλεμετρίας. Και αφού επιλύσαμε τα βασικά προβλήματα, εντάξαμε στο Πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ το έργο εκσυγχρονισμού  και ενεργειακής αναβάθμισης όλων  των αντλιοστασίων του Δήμου

 

  • Υλοποιούμε έργο για την Προστασία και Ανάδειξη του δάσους με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.  Στόχος η προστασία τόσο της πόλης όσο και των δασικών εκτάσεων της ευρύτερης περιοχής.

 

  • Βελτιώσαμε τις δημοτικές οδούςμε πάνω από 80χλμ ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις και αποκαταστάσεις. Εξασφαλίσαμε πρόσβαση σε ποσοστό άνω του 70 % των αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων των παραγωγών μας και συνεχίζουμε.

 

  • Βελτιώνουμε την εικόνα της πόλη της  Φιλιππιάδας με την κατασκευή νέων πεζοδρομίων αλλά και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών, με παράλληλα μέτρα για την οδική ασφάλεια. Βελτιώσαμε τις υποδομές στον οικισμό Αγία Κυριακή  με την ανάπλαση της πλατείας, την κατασκευή νέας παιδικής χαράς και γηπέδου 5Χ5.

Έχουμε εγκαταστήσει πάνω από 80 αυτόνομα ηλιακά φωτιστικά και συνεχίζουμε στην τοποθέτηση και άλλων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και εξόδων για τον Δήμο.

 

  • Τροποποιήσαμε το Β2 στάδιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Φιλιππιάδας αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των πολιτών και με ενέργειές μας η μελέτη εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων. Η διαδικασία προχωράει και θα ολοκληρωθεί από το Υπουργείο σε συνεργασία με το ΤΕΕ όπως γίνεται για όλη την Ελλάδα.

 

  • Μεγάλο βάρος ρίχνουμε στην καθημερινότητα την οποία διαρκώς βελτιώνουμε.  Θα διαπιστώνετε κι εσείς ότι το επίπεδο της καθαριότητας, είναι πλέον σε ικανοποιητικό επίπεδο.  

Κατασκευάζεται το ‘Πράσινο Σημείο’ ανακυκλώσιμων υλικών, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Είναι ένα από τα έξι που κατασκευάζονται στην Ήπειρο.

Προμηθευτήκαμε νέας  τεχνολογίας απορριμματοφόρα, μηχανήματα έργου και οχήματα, νέους κάδους απορριμμάτων καθώς και νέους κάδους ανακύκλωσης.

 Εγκαταστήσαμε 16 υπόγειους κάδους απορριμμάτων στα κέντρα Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού. 

Υλοποιούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών στα Σχολεία με μεγάλη επιτυχία και επιβραβεύουμε την απόδοση των σχολείων (follow green).

Εφαρμόζουμε πρόγραμμα χωριστής συλλογής για λαμπτήρες και για γυαλί.

Προσθέσαμε νέο ρεύμα συλλογής ρούχων και υποδημάτων με μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες.

 

  • Στον τομέα του Αθλητισμού  
  • Ανακαινίσαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε, τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου, μεταξύ αυτών και το κλειστό γυμναστήριο Φιλιππιάδας που είχε μείνει στα ‘αζήτητα’ για πολλά χρόνια και φέτος παραδόθηκε στους αθλούμενους νέους μας. 

Δημιουργήσαμε ένα νέο αθλότοπο με γήπεδο μπάσκετ, παιδική χαρά, υπαίθρια όργανα γυμναστικής στην πλατεία δίπλα  στο Δημαρχείο με μεγάλη απήχηση στα παιδιά. 

 

Βελτιώσαμε σημαντικά τις υποδομές στα γήπεδα του Τένις, ενός αθλήματος που έχει παράδοση και δίνει αθλητική ταυτότητα στην πόλη. Πλέον τα γήπεδα μας είναι από τα πιο καλά της Ηπείρου. 

Ανακατασκευάζουμε πλήρως το  Δημοτικό Στάδιο Φιλιππιάδας με αντικατάσταση του χλοοτάπητα, ανακαίνιση των αποδυτηρίων και των κερκίδων, προμήθεια εξοπλισμού και οργάνων εκγύμνασης για τους αθλητές. 

Βελτιώσαμε το γήπεδο στην Μπουσουλιζα και πλέον χρησιμοποιείται και για βραδινή άθληση με το σύγχρονο φωτισμό του.  

 

  • Σημαντικό είναι το έργο που έγινε στην Σχολική Κοινότητα για τη συντήρηση των Σχολείων τόσο στην διαχείριση λειτουργικών θεμάτων όσο και στη βελτίωση των υποδομών. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο το βεβαιώνουν άπαντες.

Σε αυτή την προσπάθεια είχαμε στενή συνεργασία, με τους Εκπαιδευτικούς και τους  συλλόγους γονέων και κηδεμόνων

 

  • Ολοκληρώνουμε το έργο κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Έχουμε ενεργές συμβάσεις με κτηνιάτρους για στειρώσεις, τσιπάρισμα, εμβολιασμό ζώων και περίθαλψη. Πραγματοποιούμε δωρεάν στειρώσεις ποιμενικών σκύλων στα όρια του Δήμου μας, Πραγματοποιούμε πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων σε συνεργασία με φιλοζωϊκές.

 

  • Ιδρύσαμε το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για το οποίο δηλώνουμε υπερήφανοι. Το κέντρο μας  «Η Παιδόπολη» απευθύνεται σε παιδιά, νέους, και ενήλικες με ειδικές ανάγκες με σκοπό  τη δημιουργική τους απασχόλησή και ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

 

Επεκτείναμε την κάλυψη του ίντερνετ σε όλο τον Δήμο Ζηρού.  

Εντάξαμε τον Δήμο μας στον ψηφιακό κόσμο και με τη συμβολή της τεχνολογίας οι πολίτες πλέον μπορούν να συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του Δήμου, δίχως τη φυσική τους παρουσία στον γκισέ.

Είμαστε ένας από τους 200 Δήμους που ενταχθήκαμε στην εφαρμογή gov.gr.

 

Στηρίξαμε πολύπλευρα τους τοπικούς Συλλόγους στις δράσεις τους 

 

Διοργανώσαμε Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. 

 

Οργανώσαμε θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους, καθώς και μία σειρά από εκδηλώσεις με πρωτοβουλία των ΚΔΑΠ. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε:

Παράλληλα με την υγειονομική κρίση -όπως όλοι γνωρίζετε- είχαμε να διαχειριστούμε και την ενεργειακή. Οι τιμές των καυσίμων και των υλικών αυξήθηκαν και μαζί όλα τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου. Οι τιμές του ρεύματος εκτοξεύτηκαν, όπως και σε όλους του Δήμους της χώρας και τα νοικοκυριά. Απορροφήσαμε το σύνολο του κόστους κάνοντας χρηστή διαχείριση, αποφεύγοντας τις σπατάλες και αξιοποιώντας το δικό μας προσωπικό και τα δικά μας μηχανήματα.

Καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε δίχως να αυξήσουμε τα δημοτικά τέλη ούτε μισό ευρώ». 

Και ο Δήμαρχος Ζηρού, πρόσθεσε: «Την Κυριακή είμαι βέβαιος ότι θα γίνει το σωστό. 

Συνεχίσουμε να δίνουμε αξία στο Δήμο μας, για εμάς και τα παιδιά μας».

Οι δεσμεύσεις για την επόμενη 5ετία

Όσον αφορά τις δεσμεύσεις για την επόμενη πενταετία, ανέφερε επιγραμματικά τα εξής: 

Προχωράμε  στην κατασκευή της εισόδου της Φιλιππιάδας προς την Ιόνια Οδό σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ που περιλαμβάνει καινούργια πεζοδρόμια, κατασκευή ποδηλατοδρόμων και έχει αντιπλημμυρικό χαρακτήρα. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και είναι υπό δημοπράτηση. 

  • Σχεδιάζουμε την ολοκλήρωση του έργου της περιπατητικής διαδρομής Φιλιππιάδας η οποία εκτίνεται από την Παλαιά Φιλιππιάδα έως την είσοδο της πόλης από την Ιονία Οδό. 
  • Σχεδιάζουμε την   κατασκευή στίβου με συνθετικό τάπητα (ταρτάν) και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου Μπουσούλιζας μέσα στο 2024 με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
  • Έχει εγκριθεί η   μελέτη δασοκομικών επεμβάσεων που συντάξαμε για το δάσος Φιλιππιάδας και εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων ώστε σε ορίζοντα δεκαετίας να έχουν αντικατασταθεί τα επικίνδυνα για πυρκαγιά πεύκα και να αναζωογονηθεί το δάσος.
  • Έχουμε υποβάλλει πρόταση στο Πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ για Μελέτη διευθέτησης και οριοθέτησης Λούρου Ποταμού που αφορά στα απαιτούμενα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και διευθέτησης του ποταμού σε μήκος περί τα 8,6km, καθώς και σε έργα ήπιας ανάπλασης στην παρόχθια ζώνη.

 

  • Βελτιώνουμε τους  αύλειους χώρους  όλων των σχολικών μονάδων μας. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες στις αυλές των  σχολείων για την διαμόρφωση γηπέδων όπως μπάσκετ, βόλεϋ κλπ Έχουμε ήδη υποβάλλει  πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
  • Συνεχίζουμε τα έργα ασφαλτοστρώσεων μεγάλης κλίμακας στην πόλη της Φιλιππιάδας αλλά και τις αγροτικές οδούς του Δήμου μας προς τις κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις των παραγωγών μας
  • Σχεδιάζουμε την ανάπλαση περισσότερων οδών στη Φιλιππιάδα με υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ , νέα πεζοδρόμια και νέο φωτισμό .σε συνέχεια των έργων ανάπλασης που ήδη υλοποιούμε
  • Επίσης  θα αναλάβουμε δράσεις και θα υλοποιήσουμε  έργα αξιοποίησης υποδομών Παιδόπολης στη Λίμνη Ζηρού σε συνέχεια της συνεργασίας μας με το Υπουργείο Εργασίας
  • Σχεδιάζουμε την ίδρυση  Κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων σε δημοτικό  κτίριο

Καθαρά και έντιμα.

 

Αυτή είναι η δική μας ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση”. 

 

“Με το βλέμμα στο μέλλον και με δυναμισμό”

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καλαντζής ανέφερε: “Προχωράμε με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή μέρα, στο μέλλον των παιδιών μας.

Είναι η ευθύνη όλων μας να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν Δήμο Σύγχρονο και  ισχυρό. 

Δεν χωρά ο τόπος μας πισωγυρίσματα! 

Έχουμε τους ανθρώπους, το πρόγραμμα, τη γνώση, τον δυναμισμό! 

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τη νέα θητεία ο Δήμος Ζηρού θα γίνει ακόμη πιο ισχυρός!

Αποτελεί δέσμευση ευθύνης ότι θα κάνουμε όλα όσα χρειάζονται. 

Θα συνεχίσουμε να είμαστε μια δημοτική αρχή, που διεκδικεί και αξιοποιεί 

Ευρωπαϊκά, Εθνικά και Περιφερειακά, Αναπτυξιακά Προγράμματα!.

Μία δημοτική αρχή με ιεραρχημένους στόχους, με Πρόγραμμα κι Απόφαση!!

Δημοτική Αρχή, Πολίτες και Εργαζόμενοι του Δήμου, σαν μια γροθιά, 

έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά!!

Για έναν Δήμο της Αξιοπρέπειας, των έργων, των δράσεων, που έχει ανάγκη ο τόπος!!

Δε γυρίζουμε πίσω!

Βαδίζουμε μπροστά!

Μαζί συνεχίζουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ”! 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα