Σάββατο, 27/04/2024 | 11:55

Με τοποθέτηση νέων απινιδωτών τιμήθηκε η Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς στην Πρέβεζα

1411 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/10/2023, 3:46 μμ | 0 σχόλια
Με την τοποθέτηση τριών νέων απινιδωτών σε κεντρικά σημεία της πόλης ( οδός Σπηλιάδου, Λ.Ειρήνης και Καρυωτάκη) δίπλα σε φαρμακεία που υπάρχουν εκεί και το προσωπικό των οποίων διαθέτει την κατάλληλη γνώση για τη χρήση τους , καλύπτεται πλέον το ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας και ζητούμενο απαιτεί πλέον η εκπαίδευση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών στο κομμάτι των πρώτων πολύτιμων βοηθειών.
Η τοποθέτηση των απινιδωτών έγινε σε μια συμβολική ημέρα, την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς που είναι η 16η Οκτωβρίου ενώ η δράση συνδιοργανώθηκε από το ΕΚΑΒ Πρέβεζας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο, την Περιφέρεια Ηπείρου-Π.Ε Πρέβεζας και το Δήμο με τον δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο να δίνει το παρών στην εγκατάσταση του απινιδωτή στην οδό Σπηλιάδου.
Ο κ. Γεωργάκος ευχαρίστησε θερμά τους διασώστες για το έργο τους καθώς και τους συνεργαζόμενους φορείς υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι μέσα στην επόμενη πενταετία να τοποθετηθούν 50 απινιδωτές σε κάθε γωνιά του Δήμου.
Λίγο αργότερα στον αύλειο χώρο του δημαρχείου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε μάθημα διάσωσης και χρήσης του απινιδωτή από διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι υπογράμμισαν ότι μερικές απλές κινήσεις μπορούν πραγματικά να σώσουν ζωές συνανθρώπων μας που έχουν υποστεί ανακοπή.
Όπως ανέφερε ειδικότερα ο διασώστης Μιχάλης Γεωργαντζής απινιδωτές υπάρχουν πλέον σε αρκετά σημεία της πόλης, ενώ στον σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται η τοποθέτησή τους και σε άλλες γειτονιές εκτός ιστορικού κέντρου.
Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Πρέβεζας έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση απινιδωτών σε αθλητικούς χώρους και σε χώρους συγκέντρωσης πολλών ανθρώπων συμμετέχοντας και σε δράσεις ενημέρωσης του προσωπικού για τη χρήση του.
Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» καθιερώθηκε με διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2012 και λαμβάνει χώρα στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, στοχεύει στην βελτίωση του ποσοστού των ασθενών που επιβιώνουν από έξω νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή, με την βελτίωση της ενημέρωσης, και της εκπαίδευσης του κοινού στην ανάνηψη θύματος ανακοπής, και στην χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα