Δευτέρα, 29/04/2024 | 00:36

Με ομιλία και συναυλία συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις για την 111η επέτειο Απελευθέρωσης της Πρέβεζας

3188 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/10/2023, 8:36 πμ | 0 σχόλια
Με την κεντρική ομιλία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας, συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος για τα 111 χρόνια από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας.
Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός,οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμάνης, Νίκος Παγγές και Γιώργος Σαριάνογλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας,η αντιδήμαρχος Κέρκυρας Χρύσα Τόμπρου-Γκίνη ως εκπρόσωπος του δικτύου Πάφου ,δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων,φορέων και δημότες.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στο χαιρετισμό του εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση του για τα 111 χρόνια ελευθερίας της πόλης και το γεγονός ότι η ξεχωριστή επέτειος συνέπεσε με την ανανέωση της εμπιστοσύνης των δημοτών προς το πρόσωπο του.
Ο κ. Γεωργάκος μίλησε για τη μάχη της προόδου που έγινε εφικτή χάρη στη θυσία των προγόνων μας, ενώ κλείνοντας εξέφρασε την ευχή να επέλθει στον κόσμο ειρήνη, ένα αγαθό για το οποίο αγωνίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους και οι μαχητές της Πρέβεζας.
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας Κοσμάς Κοψάρης, ο οποίος παρουσίασε το χρονικό των γεγονότων που συνέθεσαν την Απελευθέρωση της Πρέβεζας αλλά και τα πρώτα χρόνια της ανασυγκρότησης της που έθεσαν τις βάσεις για την πόλη που γνωρίζουμε σήμερα.
Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας” στην οποία συμμετείχαν η διακεκριμένη πιανίστα και καθηγήτρια του Ωδείου, Ελεωνόρα Αποστολίδη και οι μαθήτριες Μαρία Ναστούλη και Μυρτώ Κατσάβαρου, οι οποίες συνοδεία της καθηγήτριας πιάνου Νατάσας Στάθη παρουσίασαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.
Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο Σάββατο με τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης , ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφαλά.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα