Δευτέρα, 29/04/2024 | 04:24

Κώστας Μπάρκας: Χωρίς μόνιμους φυσικοθεραπευτές το Νοσοκομείο της Πρέβεζας

874 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/10/2023, 12:54 μμ | 0 σχόλια

Στις ελλείψεις που καταγράφονται στο σύνολο σχεδόν των ιατρικών και όχι μόνο ειδικοτήτων, που εξυπηρετεί το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, έρχονται να προστεθούν και οι ελλείψεις στη θέση του φυσικοθεραπευτή, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης. Την υποστελέχωση και σε αυτή την ειδικότητα φέρνει με Ερώτηση του στη Βουλή ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, την οποία συνυπογράφει και ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας είναι από τα ελάχιστα περιφερειακά νοσοκομεία που δεν έχουν μόνιμη θέση φυσιοθεραπευτή, ενώ το φαινόμενο έλλειψης κρίσιμων ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας τείνει να λάβει μόνιμο χαρακτήρα.

Ειδικότερα, ενώ στο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου της Πρέβεζας προβλέπεται η πλήρωση δύο μόνιμων θέσεων φυσιοθεραπευτών, εντούτοις αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας, η θητεία του οποίου ανανεώνεται μέσα από ολιγόμηνης διάρκειας συμβάσεις.

Οι κύριοι Μπάρκας και Παναγιωτόπουλος ερωτούν τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να καλυφθούν τα κενά στην ειδικότητα του φυσικοθεραπευτή στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας, καλύπτοντας με μόνιμες θέσεις την εν λόγω ειδικότητα, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα