Κυριακή, 28/04/2024 | 00:33

Θλίψη για το θάνατο του Πέτρου Θέμελη-Ο άνθρωπος που σχεδίασε τη Γοργόνα της Πρέβεζας

2214 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/10/2023, 12:03 μμ | 0 σχόλια
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο διακεκριμένος αρχαιολόγος και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου “Διάζωμα” Πέτρος Θέμελης. Παρότι η ψυχή του βρισκόταν πάντα στον τόπο καταγωγής του, την Αρχαία Μεσσήνη ο Πέτρος Θέμελης αγάπησε και την Πρέβεζα και μάλιστα είναι αυτός που σχεδίασε τη Γοργόνα η οποία φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Γιάννη Γκούζο και κοσμεί την ομώνυμη πλατεία της πόλη μας.
Ο Πέτρος Θέμελης μάλιστα παραβρέθηκε στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος τον Ιούλιο του 2018, ενώ τέσσερα χρόνια νωρίτερα το 2014 η πόλη μας είχε φιλοξενήσει την προβολή της ταινίας “Άγγιξα, Αγάπησα, Έσκαψα” που φέρει την υπογραφή του Πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα και αποτυπώνει το πλούσιο έργο του διακεκριμένου αρχαιολόγου.
Ως “πνεύμα, σώμα και αίμα” του Σωματείου “Διάζωμα” χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Σταύρος Μπένος τον εκλιπόντα . Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου και ώρα 11.00 στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, επί της οδού Αιόλου στην Αθήνα, ενώ την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η ταφή του στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
ΠΗΓΗ-φωτό: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα