Παρασκευή, 03/05/2024 | 06:20

Θανάσης Καββαδάς: Όλα τα έργα που αφορούν τη Λευκάδα συνεχίζονται με συνέπεια

769 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/10/2023, 4:34 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Όλα τα έργα που αφορούν τη Λευκάδα συνεχίζονται με συνέπεια και από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών: Δέσμευση του Υπουργού για χρηματοδότηση 680.000 ευρώ για την 3η μελέτη της Υποθαλάσσιας Ζεύξης» – Συνάντηση με τον Χρήστο Σταϊκούρα

 

Πρώτη συνάντηση με το Χρήστο Σταϊκούρα ως νέο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που απασχολούν τη Λευκάδα. 

Ο Βουλευτής, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Υπουργό στα νέα του καθήκοντα, τον ενημέρωσε κατ’αρχάς για το θέμα της Υποθαλάσσιας Ζεύξης, παραθέτοντας όλο το ιστορικό καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις έπειτα από την ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης και υπογραφή της σύμβασης για τη δεύτερη μελέτη της συμφωνίας πλαίσιο.

Ζήτησε τη διασφάλιση χρηματοδότησης ύψους περίπου 680.000 ευρώ για την υλοποίηση των γεωτεχνικών μελετών και των τοπογραφικών. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι το έργο θα συνεχιστεί κανονικά και διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα «κλειδώσει» η χρηματοδότηση για να προχωρήσουν οι μελέτες. 

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα του άξονα Άκτιο-Αμβρακία, όπου επιβεβαιώθηκε ότι το έργο θα δοθεί στην κυκλοφορία το αργότερο μέχρι το τέλος του 2023, καθώς και η πορεία κατασκευής του οδικού άξονα Βόνιτσα-Λευκάδα

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Βουλευτής στην κατασκευή του αγωγού ύδρευσης, έργο που σχετίζεται τόσο με την ολοκλήρωση του διπλού άξονα, όσο και με την υλοποίηση του μεγάλου αγωγού Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας των 140.000.000 ευρώ.

Λόγω των τεράστιων καταστροφών στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel και την ανάγκη ανασυγκρότησης της περιοχής, η οποία θα γίνει με ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ο Υπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι το έργο θα υλοποιηθεί κανονικά μέσω άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή του τμήματος του αγωγού 7.643,20 μέτρων, που υλοποιείται παράλληλα με τον διπλό οδικό άξονα, επισημαίνεται ότι το κομμάτι περίπου 2,6 χλμ που διατρέχει τον δρόμο Άκτιο-Άγιος Νικόλαος έχει ολοκληρωθεί, ενώ το υπόλοιπο τμήμα που διατρέχει τον δρόμο Βόνιτσα-Λευκάδα, μέχρι τη διασταύρωση της Πλαγιάς, μήκους περίπου 5,1 χλμ θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της εργολαβίας κατασκευής του δρόμου. 

Σχετικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής ανέφερε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πρώτη συνάντησή μου με τον κ.Σταϊκούρα ως Υπουργό Υποδομών, διότι διαπίστωσα ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου θα συνεχίσει κανονικά και σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί όλα τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η Λευκάδα. Η Αμβρακία οδός θα παραδοθεί σύντομα, η Υποθαλάσσια Ζεύξη συνεχίζεται όπως ακριβώς δεσμεύθηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο αγωγός ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας, στον οποίο υπάρχει προσωρινός ανάδοχος, με την εύρεση χρηματοδότησης θα προχωρήσει κανονικά. 

Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει τα αντανακλαστικά να ανταποκριθεί σε μεγάλες κρίσεις, χωρίς όμως να μένει πίσω κανένα από τα μεγάλα έργα υποδομής που έχουν προγραμματιστεί. Συνεχίζουμε, με συνέπεια και συνέχεια, να υλοποιούμε τα μεγάλα και μικρά έργα, για τα οποία έχουμε δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες της Λευκάδας και τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα