Πέμπτη, 02/05/2024 | 23:44

Θανάσης Καββαδάς: Καμία αλλαγή στις παρεχόμενες ταχυδρομικές υπηρεσίες από το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Βασιλικής

645 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/10/2023, 1:50 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Καμία αλλαγή στις παρεχόμενες ταχυδρομικές υπηρεσίες προς τους πολίτες από το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Βασιλικής – To πρακτορείο Σύβρου θα εξυπηρετεί τα 17 χωριά της Νοτίου Λευκάδας με την ίδια συχνότητα διανομών και για όλες τις υπηρεσίες που παρέχει σήμερα»

 

Το κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Βασιλική περιλαμβάνεται μέσα στα 41 συνολικά καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων που θα κλείσουν το προσεχές διάστημα, σε συνέχεια των 100 που έκλεισαν τους προηγούμενους μήνες στο πλαίσιο του μετασχηματισμού και της εξυγίανσης του οργανισμού. 

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, σε συνάντηση που είχε χθες με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ, κ. Γρηγόρη Σκλήκα, ενώ για το θέμα ο Βουλευτής συνάντησε τις προηγούμενες ημέρες και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κώστα Κυρανάκη. Το κατάστημα έχει έσοδα 6.600 ευρώ, ενώ τα έξοδά του ανέρχονται σε 27.200 ευρώ το χρόνο, παρουσιάζει δηλαδή ετήσια ζημία άνω των 20.000 ευρώ. 

Ο Βουλευτής στη συνάντησή του τόνισε την ανάγκη να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα οι πολίτες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος τον διαβεβαίωσε ότι κανένα άλλο ταχυδρομικό κατάστημα δεν πρόκειται να κλείσει στη Λευκάδα, καθώς τα 2 καταστήματα ΕΛΤΑ σε Λευκάδα και Νυδρί, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Επιπλέον, το ταχυδρομικό πρακτορείο Σύβρου θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τα 17 χωριά της Νοτίου Λευκάδας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το κάνει μέχρι σήμερα, με την ίδια συχνότητα διανομών και παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες που παρείχε, δηλαδή με επίδοση ταχυδρομικών επιστολών και δεμάτων, συντάξεων και επιδομάτων κατ’ οίκον, και εξόφληση λογαριασμών. 

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Eurobank είναι υπεύθυνη για τη συνέχιση της παροχής των τραπεζικών υπηρεσιών, οι οποίες δεν είναι αρμοδιότητα των ΕΛΤΑ αλλά παρέχονταν από το ταχυδρομείο ως εξυπηρέτηση στην τράπεζα και τους κατοίκους.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η αναγκαία εξυγίανση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, που ξεκίνησε το 2019 με την εθελουσία έξοδο 2.000 εργαζομένων και κρατική χρηματοδότηση 280 εκ. ευρώ για το μετασχηματισμό του οργανισμού, έχει φέρει αποτελέσματα: ενώ μέχρι το 2019 τα ΕΛΤΑ παρουσίαζαν έλλειμμα πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, το ποσό αυτό μειώθηκε σε 4,7 εκ. ευρώ το 2021 και σήμερα έχει πέσει στο 1,5 εκ. ευρώ το μήνα. 

Η βελτίωση είναι πάρα πολύ σημαντική, όμως η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, με ανάπτυξη περισσότερων σημείων εξυπηρέτησης, νέων υπηρεσιών και συνεργασιών, ενώ οι ταχυδρόμοι θα ενισχυθούν με νέα μέσα και ψηφιακά εργαλεία που θα τους επιτρέπουν να διεκπεραιώνουν καλύτερα περισσότερες υπηρεσίες. 

Θέλω δε να επαναλάβω και να τονίσω ότι από 1.1.2018 το σύνολο των μετοχών του δημοσίου στα ΕΛΤΑ μεταβιβάστηκαν στο υπερταμείο. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν έχει διοικητική αρμοδιότητα επί των ΕΛΤΑ, παρά μόνο εποπτική, νομοθετική και κανονιστική, ενώ η Διοίκηση των ΕΛΤΑ είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα εξυγίανσης. 

Μέλημά όλων μας είναι να μην υπάρχει καμία επίπτωση στην ποιότητα των συναλλαγών και τη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες, κάτι για το οποίο έλαβα διαβεβαιώσεις τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από τη Διοίκηση. 

Μετά τη συνάντηση με τον Διευθύνοντα των ΕΛΤΑ κ. Σκλήκα, ζήτησα και έλαβα γραπτώς αναλυτικά το ιστορικό της εξυγίανσης καθώς και την υφιστάμενη κατάσταση στη Βασιλική, μαζί με τις διαβεβαιώσεις που προανέφερα. Δίνω στη δημοσιότητα τη σχετική επιστολή και είμαι βέβαιος ότι και οι πολίτες της Νοτίου Λευκάδας άμεσα θα διαπιστώσουν ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στις παρεχόμενες ταχυδρομικές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.» 

 

Την επιστολή του Δ/ντα Συμβούλου των ΕΛΤΑ προς τον Βουλευτή μπορείτε να δείτε εδώ

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα