Κυριακή, 28/04/2024 | 15:19

Η Πρέβεζα τίμησε τα 111 χρόνια ελευθερίας της- Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Μαρία Κεφάλα

958 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/10/2023, 8:53 μμ | 0 σχόλια
Η Πρέβεζα τίμησε τα 111 χρόνια ελευθερίας της-
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Μαρία Κεφάλα
Με την αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους παρουσία των αρχών,των φορέων,των αντιπροσωπειών της μαθητικής κοινότητας και των δημοτών συνεχίστηκε το πρωί του Σαββάτου ο εορτασμός για τα 11 χρόνια από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας.
Της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ενώ τη σημαντική αυτή μέρα για την Πρέβεζα τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οι βουλευτές Σπύρος Κυριάκης και Κώστας Μπάρκας,ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Χρήστος Γούσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμάνης, Γρηγόρης Κουμπής, Νίκος Παγγές και Γιώργος Σαριάνογλου, η Αντιδήμαρχος Κέρκυρας Χρύσα Τόμπρου-Γκίνη,,δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι,η αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αγγελική Κωνσταντινίδη ,η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φανή Μπισκανάκη, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας , σύλλογοι, φορείς κλπ.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του 3ου γυμνασίου Πρέβεζας Κοσμάς Κοψάρης, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης. Η πομπή κατευθύνθηκε στο μνημείο συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Πρέβεζας και υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αντώνη Κατσαούνου .
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στον καφέ που παρέθεσε μετά το τέλος των εκδηλώσεων εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση του για την ξεχωριστή αυτή επέτειο, υπογραμμίζοντας ότι «η κοσμοπολιτίτισσα Πρέβεζα λάμπει πλέον σε κάθε γωνιά του κόσμου αποτελώντας έναν ξεχωριστό και ζηλευτό τόπο». Ο Δήμαρχος Πρέβεζας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα γενιά χαρακτηρίζοντάς την ως ελπίδα για το μέλλον. Ο κ. Γεωργάκος κάλεσε όλους και όλες να τιμήσουμε τους αγώνες και τη θυσία των προγόνων, αφήνοντας να θριαμβεύσει η ειρήνη και η αγάπη προς το συνάνθρωπο. Επίσης ο Δήμαρχος Πρέβεζας ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό του Δήμου και τα παιδιά των σχολείων για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις, καθώς και ιδιαίτερα την υφυπουργό Μαρία Κεφάλα για την παρουσία της.
Η κ. Κεφάλα με τη σειρά της δήλωσε πολύ χαρούμενη που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πρέβεζας , σημειώνοντας ότι η αγάπη για την πατρίδα και η ενότητα αποτελούν τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον της.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα