Δευτέρα, 29/04/2024 | 00:10

Η Πρέβεζα Βροντοφώναξε: Γεωργάκος Δήμαρχος από την 1η Κυριακή, “Δήμος της Καρδιάς μας” Δημοτική αρχή!

995 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/10/2023, 9:54 μμ | 0 σχόλια

 

Μετά την Μεγαλειώδη κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού “Δήμος της Καρδιάς μας” του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου το απόγευμα της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας στην παραλία Πρέβεζας,  δεν έμεινε η παραμικρή αμφιβολία για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 8 Οκτωβρίου στον Δήμο Πρέβεζας.

Η Πρέβεζα δεν μίλησε απλώς, βροντοφώναξε ότι επιλέγει για Δήμαρχό της τον Δήμαρχο όλων των Δημοτών, τον Δήμαρχο της Ενότητας, γιατί η Πρέβεζα έχει Δήμαρχο κι αυτός είναι ο Νίκος Γεωργάκος και Δημοτική αρχή, θα είναι ο συνδυασμός “Δήμος της Καρδιάς μας”.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας του είχε ένα πλατύ χαμόγελο σιγουριάς και ικανοποίησης, αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν ή έχουν προγραμματιστεί, ενώ δε δίστασε να ζητήσει ακόμα και συγνώμη (!) για έργα που έχουν καθυστερήσει.

Γνώρισε  εκδηλώσεις αγάπης και στήριξης στο πρόσωπό του, ενώ στο τέλος σε μια συγκινητική στιγμή ευχαρίστησε δημοσίως την οικογένειά του, ανεβάζοντάς την στο πατάρι. Στη συνέχεια αγκάλιασε τους συνεργάτες του και τους υποψήφιους του συνδυασμού του δείγμα της ενότητας και του εξαιρετικού κλίματος που επικρατεί ενόψει των εκλογών της Κυριακής 8 Οκτωβρίου.

Η Πρέβεζα έχει Δήμαρχο και αποκτά και μεγαλύτερη αριθμητικά Δημοτική αρχή. Κόσμος από όλους τους κομματικούς χώρους έστειλε την Παρασκευή το βράδυ, το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση!

Την οριστική εντολή νίκης από την πρώτη Κυριακή έδωσε η Πρέβεζα στο Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο και στο συνδυασμό «Δήμος της καρδιάς μας!»

Στην Παραλία της Πρέβεζας έπεσε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου με την πανηγυρική ομιλία νίκης του Δημάρχου και επικεφαλής του συνδυασμού ποιότητας και νίκης «Δήμος της καρδιάς μας!» Νίκου Γεωργάκου.

Η Πρέβεζα έδωσε οριστικά την εντολή νίκης από την πρώτη Κυριακή στις εκλογές υπογράφοντας την ανανέωση της νίκης όλων των δημοτών αλλά και ότι η Πρέβεζα έχει Δήμαρχο!

Σε μία ομιλία κατάθεσης ψυχής αλλά και ρεαλιστικού απολογισμού και ξεκάθαρων μηνυμάτων προς κάθε κατεύθυνση ο σημερινός και αυριανός Πρέβεζας αφού από καρδιάς ευχαρίστησε για την εντολή εμπιστοσύνης και ενότητας με 60,37% μίλησε για την Πρέβεζα πρωταγωνίστρια εντός του χάρτη των εξελίξεων σε κάθε πεδίο.

Έκανε σύντομο απολογισμό  έργου και παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες έργων και ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία όπου ο συνδυασμός ενότητας, εμπειρίας, γνώσης, ποιότητας, ανάπτυξης, προόδου και ήθους εγγυάται για την ολοκλήρωση του οράματος Πρέβεζα 2030.

Τέλος παρουσιάστηκε η ομάδα νίκης «Δήμος της καρδιάς  μας!» το οξυγόνο του Δημάρχου συνεργασίας και σύνθεσης ικανών και άξιων γυναικών και αντρών με διαφορετικές ιδέες και αφετηρίες του Συνδυασμού που διπλασίασε με 12 συμβούλους τη δυναμική του και πριν τις εκλογές εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος Πρέβεζας, ο Δήμος της καρδιάς μας έχει Δήμαρχο τον Νίκο Γεωργάκο με την καλύτερη ομάδα! 

Τέλος πριν την ολοκλήρωση της ομιλίας και την παρουσίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πρέβεζας και των 73 Δημοτικών Συμβούλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας κάλεσε σε μία ιδιαίτερη συγκινητική στιγμή στο βήμα τα παιδιά του και τη σύζυγό του καταχειροκροτούμενος ευχαριστώντας τους όπως την ομάδα συνεργατών και εθελοντών. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Δημάρχου Πρέβεζας και επικεφαλής του Συνδυασμού «Δήμος της καρδιάς μας!» στην Παραλία Πρέβεζας: 

“Πρεβεζάνες και Πρεβεζάνοι η Πρέβεζα που ζούμε και νοιαζόμαστε αλλάζει, η Πρέβεζα που αγαπάμε άλλαξε!

Προχωρά μπροστά, με εξωστρέφεια ζώντας το αύριο από το σήμερα δίχως να χάνει τη μοναδική της ταυτότητα και ομορφιά!

Σήμερα, από την Πρέβεζα της καρδιάς μας,  από το βήμα και στην πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένη παραλία μας, εδώ από τις γεμάτες ακόμα μαρίνες σκάφη, σας ευχαριστώ από καρδιάς!”

 

Σας ευχαριστώ για την ξεκάθαρη εντολή, για διοικητική μακροπρόθεσμη συνέχεια με σχέδιο και συνέπεια ως αποτέλεσμα συνεργασίας και σύνθεσης δυνάμεων που μου δώσατε το 2019 !

Το πετύχαμε, και σήμερα ο Συνδυασμός «Δήμος της καρδιάς μας!», εκτός από τον εγγυητή της εξωστρεφούς και πολυδιάστατης ανάπτυξης, αποτελεί το μόνο Συνδυασμό που ολοκληρώνει τη θητεία του διπλασιάζοντας τη δυναμική του!

“Τιμήσαμε τη ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου αλλά και στο κοινό όραμα του Συνδυασμού «Δήμος της καρδιάς μας!» της ενότητας και της εξωστρέφειας για την Πρέβεζα που πρωταγωνιστεί και αναπτύσσεται!”

Η ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΔΙΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ! ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ!

“Πρεβεζάνες και Πρεβεζάνοι, σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη δυναμική σας αυτή συγκέντρωση νίκης!” 

Σας ευχαριστώ για την εκ νέου εμπιστοσύνη και την αγάπη προς το πρόσωπό μου και το Συνδυασμό μας, ποιότητας και δυναμικής υλοποίησης έργου και ολοκλήρωσης του οράματος για την  Πρέβεζα του 2030. 

Έφτασε η ώρα της Πρέβεζας πρωταγωνίστριας, της Πρέβεζας πρωτοπόρου μέσα στο χάρτη των εξελίξεων, της Πρέβεζας που από πέρασμα έγινε προορισμός!

Ο ιστορικός και πολιτιστικός της πλούτος, τα φυσικά της κάλλη και η ξεχωριστή φινέτσα που παντρεύει το Ιόνιο με την Ήπειρο, τα ποιοτικά προϊόντα και αλιεύματα αλλά και η μοναδική της ξακουστή πλέον γαστρονομία, αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές!

Το μεγαλύτερο και πιο σπουδαίο όμως στοιχείο είναι η μεγάλη και ζεστή καρδιά των Πρεβεζάνων, όλων εσάς!

“Είναι η ώρα η δική σας, για τη μεγάλη νίκη της ανάπτυξης και της προόδου, της  ποιότητας και της γνώσης, της εξωστρέφειας και της μετάβασης στο αύριο, πέρα από τα στενά περιθώρια και τα τείχη του χθες, αξιοποιώντας κάθε δυναμική και οικονομικό εργαλείο στο σήμερα! 

Είναι η ώρα μιας σύγχρονης λειτουργικής πόλης, που εναρμονίζεται με τις ανάγκες της σημερινής μας εποχής, ως ευρωπαϊκός Δήμος εντός του χάρτη των εξελίξεων και όχι ως Δήμος ουραγός και αποκλεισμένος.”

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ 4 ΧΡΟΝΩΝ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗ ΣΥΝΕΧΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. 

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΗΣΙΜΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ!

 

Πρεβεζάνες και Πρεβεζάνοι.

Σήμερα δώσατε στο Δήμο μας την εντολή της οριστικής απαλλαγής από την εσωστρέφεια μια και καλή!  

Σήμερα με τη δυναμική σας παρουσία επικυρώνεται τη συνέχιση της πλεύσης ευημερίας προς το αύριο!

Η Πρέβεζα της ποιότητας και της προκοπής, του πολιτισμού και της παιδείας, της ιστορίας και του κοσμοπολίτικου αέρα της, των παραδόσεων και της ανεξίτηλης στο χρόνο ομορφιάς της, δεν μπορεί να περιοριστεί!

 

Επιστρέφω 4 χρόνια μετά στο ίδιο βήμα μα όχι με τις ίδιες ανησυχίες και ανάγκες για την πόλη μας, που ήταν κρυμμένη κάτω από το χαλί και πλέον άνοιξε και τους ορίζοντες αλλά και τις πόρτες της.

Επιστρέφω παρά τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζήσαμε με ένα θετικό απολογισμό αλλά και πολύ περισσότερες προτάσεις και σχέδια ανάπτυξης σε κάθε πεδίο. 

Επιστρέφω ως επικεφαλής του δικού σας συνδυασμού, που καινοτόμησε και τόλμησε, σπάζοντας σύνορα και στεγανά αλλά και ως Δήμαρχος μιας πόλης που πλέον και έχει πρωτοστατήσει και πρωταγωνιστήσει.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, ως μία ομάδα  στο μονόδρομο της συνέχισης του έργου και της εξωστρεφούς ανάπτυξης στο σήμερα, ώστε να κατακτήσουμε όλα αυτά που αξίζουν σε κάθε δημότη! 

Έχουμε όμως το καθήκον, να δημιουργήσουμε και να εξασφαλίσουμε το μέλλον στα παιδιά μας, σε μία βιώσιμη και με ποιότητα ζωής σε κάθε επίπεδο πόλη. 

Συνεχίζουμε μαζί σήμερα με έργο και αποτέλεσμα κατακτώντας το αύριο με όραμα και σχέδιο για κάθε Πρεβεζάνα και Πρεβεζάνο!

 

Στο φινάλε πριν τις Δημοτικές Εκλογές της Κυριακής, της 8ης Οκτωβρίου σας μιλώ από το ίδιο βήμα, για το κάλεσμα της ανανέωσης της συμφωνίας μας για την ολοκλήρωση του οράματος που γίνεται έργο και πράξη! 

Του κοινού μας οράματος, που γέννησε το «Δήμο της καρδιάς μας!».

Του καλέσματος ενότητας, προόδου, ανάπτυξης, εξωστρέφειας, ποιότητας, ικανότητας και προπαντός ήθους που κέρδισε όχι μόνο εκλογές, αλλά και τη θετική συμπόρευση ικανών έμπειρων διοικητικών και εξαιρετικών νέων υποψηφίων, όλοι τους εκλεκτά και αξιοπρεπή μέλη της κοινωνίας μας.

Στέκομαι εδώ, όχι απέναντί σας, αλλά ανάμεσά σας, ως ένας συντοπίτης διαχρονικά μέσα από εσάς. Είμαι ο δικός σας Νίκος Γωργάκος, από τα παλιά ή και για πάρα πολλούς από τα νεότερα. 

Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και υπερήφανος αλλά γεμάτος από δύναμη και αποφασιστικότητα να ολοκληρώσω το όραμα. Το όραμα το οποίο μαζί με αρκετούς από εδώ ξεκινήσαμε και τώρα όλοι μαζί, πάμε να ολοκληρώσουμε στη δεύτερη θητεία μας!

Δεν με χαρακτηρίζει η ματαιοδοξία και το «εγώ» και το ξέρετε. Αν σας είπα ότι στέκομαι ανάμεσά σας υπερήφανος δεν είναι για την προσωπική μου εκλογή ως Δήμαρχος. 

Το δικό μου οξυγόνο είναι η ενότητα, είναι η συνεργασία μέσα από τον αλληλοσεβασμό, είναι να συνθέτω την ομάδα των ικανών και άξιων με διαφορετικές ιδέες κάτι που πάντα υπηρετώ και πιστεύω ! 

Το οξυγόνο ανάπτυξης και ενότητας που προσφέρετε όλοι εσείς, η ομάδα όλων των δημοτών, αλλά και η ομάδα των 186 γυναικών και ανδρών που με τιμούν κοσμώντας το ψηφοδέλτιο της νίκης του τόπου μας. 

Η ομάδα έργου που θα εργαστεί και θα προσπαθήσει, από κάθε θέση και ιδιότητα, για την ολοκλήρωση του προγράμματος και του σχεδιασμού μας για την Πρέβεζα του 2030!

Την πρώτη φορά αγαπητοί μου φίλοι ήμασταν 49 Υποψήφιοι, σήμερα είμαστε 186 Υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι! 

Γυναίκες και άντρες, έμπειροι και νεοεισερχόμενοι στα κοινά, νεότεροι και μεγαλύτεροι, επιστήμονες και επαγγελματίες. 

Όλοι τους καθαρά, τίμια και ικανά πρόσωπα που δεν φοβούνται να φιγουράρουν στο φυλλάδιο μας ούτε για το παρελθόν τους ούτε για το παρόν τους!

Είμαστε ο Συνδυασμός όπου σίγουρα ο επικεφαλής δεν μπορεί παρά να καμαρώνει για τους υποψηφίους του και οι υποψήφιοι δεν έχουν τίποτα για να ντρέπονται για τον επικεφαλής τους. 

Σε αυτές τις εκλογές αυτό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ σε όλους τους συνδυασμούς…

Είμαστε ο συνδυασμός με πρόσωπα και πορεία στο στίβο της ζωής.

Είμαστε όλοι μαζί, με όλους εσάς, ο Δήμος της καρδιάς μας! 

Η Πρέβεζα της καρδιάς μας! 

Ο Δήμος που άλλαξε προς το καλύτερο, ο Δήμος που πάει μπροστά και βλέπει μακριά. Η θέληση των πολλών που βελτιώνει τον τόπο μας  και θα συνεχίσει να ολοκληρώσει το έργο και το πρόγραμμα για τη δική μας Πρέβεζα! με θαυμαστικό.

Ο Συνδυασμός «Δήμος της καρδιάς μας!» όλων των δημοτών, είναι σήμερα το 2023 μετρήσιμα ακόμα πιο δυνατός, είναι ακόμα πιο ποιοτικός και πολυδιάστατος εκτός και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Έχει πλέον εμπνεύσει αλλά και κερδίσει την τιμητική εμπιστοσύνη 6  Δημοτικών Συμβούλων από άλλες παρατάξεις διπλασιάζοντας σε 12 Δημοτικούς Συμβούλους τη δυναμική του και τους ευχαριστώ. 

Ικανά πρόσωπα από κάθε δημοκρατική, προοδευτική και φιλελεύθερη αφετηρία, όλοι πατριώτες και υπερήφανοι Πρεβεζάνοι, πάντα όμως μακριά από ακραίες τοξικές και μισαλλόδοξες διχαστικές κραυγές! 

Ο «Δήμος της καρδιάς» μας ενώνει και εξελίσσεται. Είμαστε η ομάδα διοικητικής συνέχειας που σεβάστηκε και διέσωσε ό,τι θετικό από την προηγούμενη Δημοτική αρχή  αλλά και αναπτύξαμε ως Δημοτική Αρχή μία μεγάλη σειρά νέων έργων και προγραμμάτων! 

Δυστυχώς, αλλά ευτυχώς για όλους εμάς, η ενότητα και η αλήθεια απαιτεί θάρρος, τόλμη, συνέπεια και σταθερότητα και κυρίως μεγαλείο ψυχής και αίσθηση καθήκοντος για αληθινή προσφορά προς το σύνολο και όχι ψηφοθηρική και κάλπικη…

Με εργασία, μόχθο, στρατηγικό σχεδιασμό και μεθοδικότητα, προχωράμε βήμα – βήμα μπροστά, μέσα στις δυσκολίες και αντιξοότητες. 

Ο Συνδυασμός ΕΝΟΤΗΤΑΣ του «ΝΑΙ» ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ, έχει πάντα την πόρτα του ανοιχτή, κάθε στιγμή, σε κάθε Πρεβεζάνα και Πρεβεζάνο με θετική σκέψη και φωνή, έξω όμως από ακραίες και αναχρονιστικές αντιλήψεις. 

Πόρτα ανοικτή ανάπτυξης και ρεαλισμού, όπως ανοιχτή πόρτα θα έχει ο Δήμαρχος την επόμενη ημέρα των εκλογών, σε όλους τους Δημότες που εξαπατήθηκαν. 

Αλλά τη φορά αυτή όχι σε όσους τους εξαπάτησαν!

Έχουμε προτάσεις καινοτόμες και εναρμονισμένες στα προγράμματα που θα ακολουθήσουν στη νέα προγραμματική περίοδο, για μία σύγχρονη πόλη που σέβεται την κουλτούρα και τις παραδόσεις της και τις είδατε στο νέο φυλλάδιο όχι μόνο σε τίτλους. 

Έχω σήμερα στο πλάι μου και μαζί μου, εντός και εκτός ψηφοδελτίου, όπου παρόλο τις  186 θέσεις δεν χωρούσε όλους αυτούς που μου έδωσαν το δικό τους ενεργό «παρών» στο κάλεσμα της δεύτερης νίκης όλων των Δημοτών και της ενότητας!

Όταν αλλού πίεζαν και έκαναν το ψηφοδέλτιο οικογενειακή μάζωξη, εγώ προσωπικά ζητούσα την κατανόηση όλων αυτών που δεν βρέθηκαν εντός και δημόσια τους ευχαριστώ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή!

Αυτή είναι η αληθινή δυναμική ενότητας του «ΝΑΙ» στη συνεργασία όλων των Δημοτών που θέλουν να πάει η Πρέβεζα ως πρωταγωνίστρια μπροστά! 

Συνεργασίας ομάδας με αξιώσεις εμπειρίας και τεχνοκρατικής γνώσης αλλά και με ισχυρές πλέον διασυνδέσεις στα κέντρα αποφάσεων, αντί του επικίνδυνου απομονωμένου «ΟΧΙ» στο αύριο.

Τυφλά, αντιαναπτυξιακά «ΟΧΙ» διαχρονικά προερχόμενα από προσωπικές ματαιοδοξίες και αναχρονιστικές αντιπαραγωγικές ιδεοληψίες.

Απλά αναρωτηθείτε, πόσο ερασιτεχνικά, δίχως γνώση αλλά και ήθος, κινήθηκαν προεκλογικά με τραγικά ατοπήματα άγνοιας και ανικανότητας, στην προσπάθεια πανικού τους να μας πλήξουν προεκλογικά, Πάντα με τα ψέματα, τις προβοκάτσιες άλλων καιρών και τις φθηνές ανακρίβειες στοχοποιώντας δικά μας πρόσωπα, δίχως καμία ηθική και φραγμό και  όταν τους απάντησε η γνώση των νόμων και η εμπειρία με κύρος και πρόσωπο και ονοματεπώνυμα, διασύρθηκαν ανεπανόρθωτα και τους γύρισε πίσω η ίδια τους η λάσπη. 

“Η Πρέβεζα έχει το δικό της διαχρονικό μητρώο και σκληρό δίσκο μνήμης και όλοι μας γνωριζόμαστε καλά από παλιά και δεν σβήνει τίποτα!”

Ο φτηνός λαϊκισμός είναι άλλωστε κάτι που το βίωσα προσωπικά και στα 5 debate εντυπωσιασμού που συμμετείχα γιατί τιμώ τη δημοκρατία και δεν έχω μεν κανένα λόγο να κρυφτώ, αλλά πολύ περισσότερο δε, καμία δικαιολογία να ξέπεφτα στο χαμηλό επίπεδο του επικεφαλής της τοξικότητας.

Ήταν εκεί όπου οι άδειες και κενές λέξεις μαζί με τις εντυπώσεις, μάταια προσπάθησαν να μειώσουν ή και να μηδενίσουν κάθε έργο και επίτευξη. 

Το καλύτερο και πιο αληθινό debate όμως, πέρα από λέξεις και εντυπωσιασμούς και πέρα από εντυπώσεις στιγμών και προσωρινά προσωπεία προεκλογικής ψηφοθηρίας, είναι η καθημερινή μου επαφή στην ανοικτή πόρτα του γραφείου μου, όπου όλα αυτά τα 4 χρόνια δεν αρνήθηκα να σας συναντήσω. 

Είναι οι καθημερινές μας συναντήσεις και συζητήσεις εδώ στα πρεβεζάνικα στενά, στις πλατείες και στη παραλία της πόλης μας!

Το δικό μου debate είναι η καθημερινή επαφή με τα υπουργεία και τους φορείς να κερδίσουμε προγράμματα και χρηματοδοτήσεις, είναι οι ασταμάτητες επαφές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συνεργασίες και συνέργειες με ξένα κράτη, με πανεπιστήμια αλλά και με φορείς και οργανώσεις κάθε είδους που μπορεί να προσφέρουν και να συνδράμουν στην εξωστρεφή ανάπτυξη του τόπου μας. 

Σας καλώ κοιτάξτε ξανά στο διαδίκτυο το φυλλάδιο που σας δώσαμε με τις προγραμματικές μας δηλώσεις το 2019 και θα διαπιστώσετε ότι δεν ήταν ένα πολυσέλιδο ανέφικτο πρόγραμμα εντυπωσιασμού και να μας αξιολογήσετε δίχως παρωπίδες και σειρήνες μηδενισμού.  

Ήταν μία συγκεκριμένη ρεαλιστική λίστα στόχων από την οποία ολοκληρώσαμε και υλοποιούμε το 80%, από τα πιο σημαντικά έργα. Το σπουδαιότερο σημείο είναι όμως ότι επιτύχαμε και άλλα περισσότερα για τα οποία δεν είχαμε δεσμευτεί!  Όπως σας καλώ να διαβάσετε και το νέο μας συνοπτικό πρόγραμμα στην ιστοσελίδα και στο φυλλάδιο του συνδυασμού μας όπως και τον απολογισμό μας που δεν έχει μόνο τίτλους αλλά και ουσία.

Αγαπητοί συντοπίτες μου, δημότες της Πρέβεζας,

Η πρώτη τετραετία μου ως Δήμαρχος μόνο εύκολη και σε συνθήκες κανονικότητας  δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Η τριετής πανδημία, το αδιέξοδο της απλής αναλογικής που μας κόστισε μεγάλες κατακτήσεις με μικρά αντίτιμα όπως τα στρατόπεδα και η ενεργειακή κρίση, γονάτισαν και κράτησαν πίσω στην υλοποίηση έργων και στόχων όλους τους Δήμους της χώρας και ιδίως της δικής μας κατηγορίας.

“Σας διαβεβαιώνω ότι τα περισσότερα προγράμματα και έργα που έχουν υποβληθεί με μελέτες προς υλοποίηση, εκτός όλων αυτών που ολοκληρώσαμε και βρίσκονται υπό εξέλιξη και υπό δημοπράτηση, θα δημοπρατηθούν και υλοποιηθούν στην επόμενη διετία και αυτό όσοι μας κατηγορούν για μηδενικό έργο το ξέρουν καλά!” 

Ελπίζουν απλά ως πολιτικοί γύπες σε μία παρασιτική πολιτική καπήλευσης όπως δηλώνουν και για το Μουσικό Σχολείο που παραμένει μόνο η τελική ένταξη στον προϋπολογισμό από την κυβέρνηση. 

ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΒΡΕΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ! 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ! ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 2019 ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ !

Από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις πληγωθήκαμε όπως όλοι οι Δήμοι αλλά με την αίσθηση καθήκοντος και της ευθύνης προς τους Δημότες σταθήκαμε όρθιοι και πολλές φορές αντιστρέψαμε με τεράστια καταγεγραμμένη επιτυχία την κρίση σε ευκαιρία. Όπως πράξαμε στον τουρισμό όπου με τη δική μας καμπάνια «Η ασφάλεια της ελευθερίας» «be safe be free» ταξιδέψαμε μαζί με τις διακρίσεις, την Πρέβεζα των αστείρευτων απολαύσεων, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και σε όλη την Ελλάδα μέχρι και στις οθόνες στο μετρό των Αθηνών. Πληκτρολογήστε PREVEZA σε λατινικούς χαρακτήρες και διαβάστε τα εκατοντάδες διεθνή δημοσιεύματα.

Πρεβεζάνες και Πρεβεζάνοι η Πρέβεζα αλλάζει δυναμικά και άλλαξε θετικά!

Το έργο μας είναι μετρήσιμο και καταγεγραμμένο και δεν σβήνει από τη λάσπη όσων το πολεμούν αλλά το απολαμβάνουν κάνοντας βόλτες στη νέα παραλία, κάνοντας καλές μπίζνες με τον τουρισμό αλλά και αξιοποιώντας κάθε ψηφιακή νέα υπηρεσία του Δήμου. 

Σε λίγο καιρό θα μπορούν να γράφουν και το βράδυ από παντού στους δρόμους τα απαράδεκτα σχόλια τους μέσα από το διευρυμένο WIFI με το νέο πρόγραμμα που υπέγραψα με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με εξαιρετικό φωτισμό από τα LED του προγράμματος HELENA. 

Τώρα αν μετά τη νίκη όλων των Δημοτών την επόμενη Κυριακή θέλουν να πετάξουν και ανακυκλώσουν το υλικό τους, μπορούν να το κάνουν στους νέους μπλε κάδους που αδειάζει ο νέος στόλος απορριμματοφόρων και επίσης αν έχουν πολιτικά ογκώδη να ξεφορτωθούν που τους είναι πλέον άχρηστα, σε λίγο διάστημα μπορούν τα πάνε στο Πράσινο σημείο για να μη λερώσουν τους δρόμους της πόλης μας. 

Επίσης αν σκεφτούν να εγκαταλείψουν επιτέλους την ανεκπλήρωτη προσπάθεια δημαρχίας εδώ και 20 χρόνια, οι δρόμοι θα είναι στο Φόρο ανοικτοί και ασφαλείς με το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και τα αδέσποτα  με φροντίδα ελεγχόμενα και περιορισμένα στο νέο σύγχρονο καταφύγιο.

Εμείς στο δηλητήριο της τοξικότητας και του πανικού της απόρριψης από την υγιή Πρεβεζάνικη κοινωνία απαντούμε με ανωτερότητα και χιούμορ. 

Σας καλώ όμως τώρα να δούμε το έργο μας αλλά και τις προτάσεις μας και άξονες ανάπτυξης γιατί κάποιοι στο λέγε – λέγε θα μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ίσως ζούμε στη βομβαρδισμένη Λιβύη.

ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Σύνταξη σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) άνω των 20 εκ. ευρώ. Σύνταξη σχεδίου Ολοκληρωμένες Χωρικές Παρεμβάσεις Αμβρακικού (ΟΧΕ Αμβρακικού) Κτηματογράφηση -Πολεοδόμηση -Πράξη Εφαρμογής περιοχών επέκτασης και οριοθετημένων περιοχών του Δήμου Πρέβεζας και των Περιοχών Αγίου Γεωργίου -Παντοκράτορα και Ψαθακίου: Προϋπολογισμός :943.483,00 ευρώ. Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων: 49.600,00 ευρώ Έγκριση σύνταξης ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ Δημοτικής Ενότητας Πρέβεζας.  (ΥΠΕΝ)

ΟΔΟΠΟΙΪΑ -ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σχέδιο αστικής Προσβασιμότητας. Προϋπολογισμού :49.600,00 ευρώ (Πράσινο Ταμείο). Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων. Προϋπολογισμός:255.883,44 ευρώ (ΥΜΕΠΕΡΑΑ). Προμήθεια Κοινόχρηστων ποδηλάτων. Προϋπολογισμός 200.000,00 ευρώ (Υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόγραμμα ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ).

Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Προϋπολογισμός:18.600 ευρώ.( ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ).

Ανακατασκευή περιοχής Φόρου.Προϋπολογισμός:1.080.000 ευρώ. Χρηματοδότηση Ταμείο Ανάκαμψης.

Κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών και άρση επικινδυνότητας στην περιοχή Νικόπολης που επλήγη από θεομηνία. Προϋπολογισμός:660.000,00 ευρώ. (Υπουργείο Εσωτερικών).

 

Κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών και άρση επικινδυνότητας σε περιοχές του Δήμου Πρέβεζας  που επλήγησαν από θεομηνία. Προϋπολογισμός:750.000,00  ευρώ. (Υπουργείο Εσωτερικών). 

Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Πρέβεζας προϋπολογισμού   555.013,70 € .

Δημοτικές  οδοποιϊες  Δήμου 2020 – 2023 (ΣΑΤΑ)  2.753.846€

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (ΑΜΕΑ) όπου και πρόσφατα εχθές ήμασταν στο σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ για μία συμπεριληπτική Πρέβεζα στους δικούς μας ανθρώπους αλλά και στους επισκέπτες μας

Διαγράμμιση θέσεων στάθμευσης για ΑΜΕΑ σε όλη την πόλη.

Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Πρέβεζας»  προϋπολογισμού 257.700,00€ .(ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).Δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλάσσιων προορισμών. Προϋπολογισμός 160.783,08 ευρώ (ΕΣΠΑ).

Προμήθεια  mini bus 9  για ΑΜΕΑ από το πρόγραμμα OPEN MALL του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Συμμετοχή στο Πρόγραμμα του ΥΠΕΝ με καταγραφή όλων των Δημοτικών κτιρίων, αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων με σκοπό τη δημιουργία προσβάσεων ΑΜΕΑ.  Διαδικασία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει με μηχανικούς ορισμένους από το ΥΠΕΝ.

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ 

Διαμόρφωση τάφρου Αγίου Ανδρέα. Προϋπολογισμός 2.110.571,00 (ΕΣΠΑ).

Ανακατασκευή-ανάπλαση οδού Καλημέρη :200.000,00 ευρώ .Χρηματοδότηση Πράσινο Ταμείο).

Μελέτη Κάστρο Παντοκράτορα προς υπογραφή χρηματοδότησης της απαραίτητης μελέτης με υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” για την συντήρηση αξιοποίηση ανάδειξη και επαναχρησιμοποίηση του Κάστρου Παντοκράτορα προυπολογισμού 5.800.000 Ευρω.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Κατασκευή και εξοπλισμός Πράσινου Σημείου Δήμου Πρέβεζας. Προϋπολογισμός:695.828,00 ευρώ.(Χρηματοδότηση ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

Κατασκευή καταφυγίου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς.Προϋπολογισμός :438.000,00 ευρώ. (Χρηματοδότηση ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

Διαχειριστική μελέτη άλσους Κυανής Ακτής:10.000,00 ευρώ (ΣΑΤΑ).

Προμήθεια υπόγειων κάδων:150.000,00 ευρώ. (Υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόγραμμα ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ).

Κατασκευή δικτύων απορροής ομβρίων υδάτων. Προϋπολογισμός:200.000,00 ευρώ (ΣΑΤΑ).

ΥΔΡΕΥΣΗ -ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Δήμου Πρέβεζας – Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προϋπολογισμού :7.065.024,00 € 

Βελτίωση-Εκσυγχρονισμός υποδομών ύδρευσης Δ.Ε. Πρέβεζας:620.000,00 ευρώ.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προμήθεια και τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα του σταδίου ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΤΖΟΥΜΕΛΕΚΑ του Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 153.000,00 € (Χρηματοδότηση ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

Επισκευή, συντήρηση κι εξοπλισμός αίθουσας Κ. ΣΑΓΑΝΑ στο στάδιο ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΤΖΟΥΜΕΛΕΚΑ του Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 446.857,77 € (Χρηματοδότηση ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού γυμναστηρίου του 1ου ΓΕΛ Δήμου Πρέβεζας Προϋπολογισμός : 1.658.693,71 ευρώ. (ΕΣΠΑ).

Προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού για την εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων. Προϋπολογισμός:336.954,00 ευρώ  (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

Εργασίες αποκατάστασης στο ΔΑΚ Πέβεζας:75.000,00 ευρώ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

Προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού επισκευές, ελέγχους και μελέτες πίστα skate και moto cross   .Προϋπολoγισμός:160.000,00 ευρώ (ΣΑΤΑ).

Έναρξη σύνταξης μελέτης κατασκευής ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ.

Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενήθηκαν και διοργανώθηκαν και προγραμματισμός για νέες από το Δήμο μας και αναδιοργάνωση με διεθνή αναβάθμιση των ΑΚΤΙΩΝ σε συνδυασμό με την προβολή της ναυμαχίας του Ακτίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεργασία και ενίσχυση των σωματείων και συλλόγων, οργάνωση από τα πιο πλήρη και πολυδιάστατα πολιτιστικά καλοκαίρια, επιτέλους επαναλειτουργία του καλοκαιρινού μας σινεμά της Κυανής Ακτής αλλά χειμερινού και με σπουδαίες διεθνής παραστάσεις σε αναμετάδοση από το εξωτερικό. Λειτουργία του δημοτικού ωδείου και στήριξη στην φιλαρμονική καθώς και λειτουργία των χορευτικών τμημάτων της Πρέβεζας όπου δυστυχώς πρόσφατα απεβίωσε και ο χοροδιδάσκαλός μας. Βρισκόμαστε στο σχεδιασμό υλοποίηση του μνημείου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας όπου και είμαστε από τα πρώτα μέλη στο δίκτυο Δήμων της ΚΕΔΕ για τη διεθνή αναγνώριση αλλά και στο τελικό στάδιο επιτέλους της ανέγερσης του μνημείου μνήμης για τη δική μας Πρεβεζάνικη Εβραϊκή Κοινότητα που οι ναζί ξεκλήρισαν ολοκληρωτικά.

 

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 

Με ανανέωση όλου  του στόλου καθαριότητας, ημιφορτηγών 4χ4 οχημάτων  και μηχανημάτων έργου καθώς και το πρώτο ηλεκτροκίνητο προϋπολογισμού  1.600.000€ 

 

ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ 

Επισκευή κρηπιδωμάτων παράλιου μετώπου Πρέβεζας» (προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ) .Στρατηγική Μελέτη  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Λιμένα Πρέβεζας: 23.447,72 ευρώ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ). Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Εμπορικού Λιμένα Πρέβεζας: 35.171,57ευρώ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ). Μελέτη προμήθειας Vacuvator:15.631,81ευρώ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

Μελέτη για την Κατασκευή ανατολικής προβλήτας λιμένα Πρέβεζας: 270.000 ,00 ευρώ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ). Συμπληρωματικά έργα αναβάθμισης αλιευτικού καταφυγίου Πρέβεζας: Προϋπολογισμός 234.000 ευρώ   ( Ε.Π. Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020). Μελέτη κατασκευής υδατοδρομίου και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Εχει υποβληθεί στο Υπουργείο για χορήγηση άδειας. Ανάθεση μελέτης κατασκευής πλωτών προβλητών :Προϋπολογισμός 25.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ-ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ 

Υποβολή πρότασης για το έργο “Μελέτη-Κατασκευή Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας” στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ προϋπολογισμού 9.800.000 Ευρώ . Εργασίες συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων.Προϋπολογισμός:200.000,00 ευρώ  (ΣΑΤΑ). Επισκευή συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων  .Προϋπολογισμός 150.000,00 (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ). Προμήθεια εξοπλισμού για την ασφάλεια και την προσαρμογή των Παιδικών Σταθμών στις ισχύουσες προδιαγραφές .Προϋπολογισμός :180.000,00 ευρώ. Εκπόνηση μελετων και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες.Προϋπολογισμός:183.000,00 ευρώ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ).

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ 

Προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων σε  παιδικές χαρές .Προϋπολογισμός:285.000,00 ευρώ Ενίσχυση με νέα όργανα και άνοιγμα νέων (ΣΑΤΑ). Προμήθεια και τοποθέτηση Π.Χ ΑΜΕΑ Ανακατασκευή παιδικής χαράς στην πλατεία Ανδρούτσου.Προϋπολογισμός:86.000 ευρώ. Χρηματοδότηση πρόγραμμα wonder.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 

Ανακατασκευή και επέκταση κτιρίου Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας. (Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Ελλάδα-Ιταλία) Ανάδειξη -Αξιοποίηση κτιρίου Συρρακιωτών. Προϋπολογισμός:200.000,00 ευρώ .(Χρηματοδότηση Υπουργείο Υποδομών,Μεταφορών,Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης.  Προώθηση των τουριστικών πλεονεκτημάτων του Δήμου. ΜΟΝΟΛΙΘΙ:Η μεγαλύτερη και ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης. Έλαβε  την πρώτη διάκριση ασφαλέστερης παραλίας αλλά και περιοχής ως προς τον COVID από το EUROPEAN BEST DESTINATION και έτυχε παγκόσμιας προβολής σε τριπλό αφιέρωμα στο διάσημο περιοδικό “Forbes” Συνεργασία με το Ισραήλ και τη Γαλλία για ανάπτυξη ετήσιου τουρισμού και έναρξη επαφών με τις ΗΠΑ

Οργάνωση ταξιδιών φιλοξενίας ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων με παραγωγή δεκάδων διεθνών και εγχώριων άρθρων και αφιερωμάτων προβολής Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και φόρα τουρισμού

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  

Ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχιακού Μεγάρου.Προϋπολογισμός:205.000,00 ευρώ  (Χρηματοδότηση απότο πρόγραμμα Interreg IPA CBC Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020 στο πλαίσιο του έργου SOLIS.

 

Φωτοβολταϊκό πάρκο που αναπτύξαμε χάριν στο διακρατικό πρόγραμμα  που διασώσαμε και τρέξαμε για την εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους στο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης και της ενεργειακής κρίσης που θα συνδεθεί με το βιολογικό.

Αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας. (HELENA).

Σχέδιο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Προϋπολογισμός:18.600 ευρώ. ( ΠΡΑΣΙΝΟ   ΤΑΜΕΙΟ).

Προμήθεια Ηλιακών στύλων,έξυπνων παγκακίων.Προϋπολογισμός 20.000 ευρώ (Χρηματοδότηση ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ).

Μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων .Προϋπολογισμός 30.000,00 ευρώ.(ΣΑΤΑ)

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Επαναδιαπραγμάτευση για τα στρατόπεδα της Πρέβεζας αλλά ανάπτυξη του παλαιού τελωνείου.

Ολοκλήρωση project ξενοδοχειακής µονάδας 5 αστέρων στη ∆ηµοτική Ενότητα Καναλίου (M.O.U. Enterprise Greece).

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Τον  Δεκεμβρίου του 2021 δημοπρατήθηκαν τα έργα για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και στην Πρέβεζα. 

 

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Νovoville ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνίας 

Αναβάθμιση εξοπλισμού στην ΚΕΠ.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα “ -WONDER” :Προϋπολογισμός 86.000,00 ευρώ.

Τοποθέτηση κέντρου πληροφόρησης στην Πλατεία Ανδρούτσου.

Ίδρυση και λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς. 

 

ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Έχει υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης προϋπολογισμού 880.000 Ευρω στο Υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης και περιλαμβάνει  Σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών

 Εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων μέτρησης ποιότητας υδάτων (πόσιμου, ποταμών, λιμνών και θαλασσών σε βιομηχανικές εφαρμογές κλπ)

Ψηφιοποίηση τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς (η κατοχή και νομή των οποίων ανήκει στον δήμο) (ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ) Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας και  παροχή συστήματος τηλε-εργασίας 

Έξυπνο σύστημα προειδοποίησης και αντιμετώπισης κινδύνων (πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιάς , σεισμού κλπ.) εντός των ορίων του δήμου και σύμφωνα με τις αρμοδιότητες τους. Σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών

Έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑΜΕΑ

Ανάπτυξη του διεθνούς συνεδρίου DIGITAL BEACH SUMMIT.

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα όσα ολοκληρώθηκαν και υλοποιούνται αλλά και τα πολλά που σχεδιάζουμε πλέον σε άλλους όρους δυναμικής και σε νέες συνθήκες διοίκησης εκτός αδιεξόδων απλής αναλογικής.

Όπως και έχετε δει στο φυλλάδιο του συνδυασμού μας στην επόμενη πενταετία έχουμε 10+1 άξονες ανάπτυξης και έργων για την Πρέβεζα του 2030.

Στην κοινωνική πολιτική : Έξυπνες διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑΜΕΑ,. Ολοκληρωμένος σχεδιασµός για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, τη µείωση της ανεργίας και την προάσπιση της ισότητας. Λειτουργία πιλοτικού γραφείου προώθησης της απασχόλησης και της επιχειρηµατικότητας. Υλοποίηση προγραµµάτων εκπαίδευσης για ενήλικες και για άτοµα τρίτης ηλικίας. Στήριξη για ανάπτυξη καινοτόµων συνεργατικών σχηµατισµών και συστάδων επιχειρήσεων στον τοµέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονοµίας (Κ.ΑΛ.Ο.). 

Στην παιδεία Ανέγερση Ειδικών Σχολείων. Ενεργειακή Αναβάθµιση Σχολείων. Ολοκληρωµένο Πρόγραµµα Προσεισµικού Ελέγχου και Αναβάθµιση Σχολείου 673.000€. Προγράµµατα εκπαίδευσης σε Τεχνικές και Ψηφιακές ∆εξιότητες. ∆ράσεις ενηµέρωσης και ευαισθητοποίησης νεανικής επιχειρηµατικότητας και καινοτοµίας. 

Στις Υποδομές και αναπλάσεις Κατασκευή νέου σύγχρονου εργοταξίου ∆ήµου Πρέβεζας. Χρηµατοδότηση ανατολικής προβλήτας Λιµένα Πρέβεζας. Αλιευτικό καταφύγιο Καστροσυκιάς. Ένταξη όλων των Κοινοτήτων στη σύνδεση µε το Βιολογικό Καθαρισµό. Αντικατάσταση αγωγών, διαχείριση πόσιµου νερού. Αστικές και αγροτικές οδοποιίες. Μελέτη ανάπτυξης Αθλητικού Κέντρου Πρέβεζας ∆ΑΚ. Επέκταση σχεδίου πόλεως ∆ήµου Πρέβεζας. Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιµης Αστικής Ανάπτυξης ∆ήµου Πρέβεζας 20.000.000€.

Στην πολιτική προστασία Έξυπνο σύστηµα προειδοποίησης και αντιµετώπισης κινδύνων (πληµµυρικών φαινοµένων, πυρκαγιάς, σεισµού κλπ.). Απόκτηση Drones, εξειδικευµένων αισθητήρων και surveillance καµερών. Εκπαίδευση Προσωπικού, Συλλόγων και Σχολικών Μονάδων σε συνεργασία µε την Πολιτική Προστασία και Πιστοποιηµένους Εθελοντικούς Φορείς.

 

Στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή Ανάπτυξη Στρατηγικής Ενίσχυσης Υποδοµών και Προβολής µε επικαιροποίηση του master plan τουρισµού µε άξονα το βιώσιµο βιωµατικό τουρισµό. Σχέδιο ενίσχυσης και εµπλουτισµού της ταυτότητας του ∆ήµου Πρέβεζας και ολοκληρωµένης διαχείρισης. ∆ιοργάνωση τοπικών φεστιβάλ (π.χ. φεστιβάλ τοπικών γεύσεων) και εβδοµάδας αλιείας για την ανάδειξη της πλούσιας παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης αλιευτικής ταυτότητάς της. Προγράµµατα κατάρτισης για την προώθηση τουριστικών προϊόντων και επαγγελµάτων. Στρατηγική συνεργασία για την προβολή και την ανάπτυξη συνεργασιών µε τις ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία καθώς και τα Μέλη-Κράτη της Ε.Ε.

Στον πολιτισμό Ολοκλήρωση φακέλου UNESCO για την ένταξη της Αρχαίας Νικόπολης. Συνεργασία µε διεθνή και εθνικά φεστιβάλ για την αξιοποίηση των αρχαίων θεάτρων. Υλοποίηση πενταετούς πλάνου συνεργασίας και υποστήριξης Πολιτιστικών Συλλόγων και Φιλαρµονικών. Μνηµείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισµού. Ολοκλήρωση Μνηµείου Ολοκαυτώµατος και Μνήµης για την Πρεβεζάνικη Εβραϊκή Κοινότητα. Πρόγραµµα Υλικοτεχνικής Αναβάθµισης και Εκσυγχρονισµού Πολιτιστικών Χώρων (Θερινό Σινεµά, Όαση, Θεοφάνειος) 500.000€. Ψηφιοποίηση Τοπικής Πολιτιστικής κληρονοµιάς. Ψηφιακό Μουσείο. Ψηφιακή Αναπαράσταση και ∆ιεθνής Εκδήλωση Αναβίωσης Ναυµαχίας Ακτίου

Στον αθλητισμό & εθελεντισμό : Αναβάθµιση σε ∆ιεθνές Επίπεδο της Αθλητικής ∆ιοργάνωσης «Άκτια», Φιλοξενία ∆ιεθνών και Εθνικών Αθλητικών ∆ιοργανώσεων, Ανάπτυξη πλάνου υποστηρικτικών συνεργειών Αθλητικοί Σύλλογοι και Αθλητές, Υλοποίηση Στρατηγικής Αθλητικού Τουρισµού, Αναβάθµιση ∆ηµοτικού Σταδίου Λούρου, Πρόγραµµα Εκσυγχρονισµού και Υλικοτεχνικής Ανανέωσης σε κάθε Αθλητική ∆ηµοτική ∆οµή, Ανάπτυξη Ψηφιακού Μητρώου Εθελοντών και πενταετές πλάνο ∆ηµοτικού Πλαισίου Ανάπτυξης Εθελοντικής ∆ράσης και Προσφοράς. 

Στη Διοικητική Οργάνωση Έγκριση Οργανισµού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του ∆ήµου Πρέβεζας. Στελέχωση-Εκπαίδευση ∆ήµου, σε ψηφιακές και τεχνικές δεξιότητες.

Στη ψηφιακή μετάβαση Κεντρική ενιαία πλατφόρµα διαχείρισης και συλλογής δεδοµένων δράσεων ψηφιακού µετασχηµατισµού των ΟΤΑ. Προώθηση διασυνδέσεων και συνεργασιών για την ανάπτυξη καινοτοµιών  για τη βελτίωση της λειτουργίας του ∆ήµου και της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων. «Ψηφιακός Εγγραµµατισµός» στο προσωπικό και σε ∆ηµότες. 

 

Στην πράσινη μετάβαση. Προµήθεια Συστήµατος Ευφυούς Γεωργίας. Ηλεκτροκίνητα οχήµατα και σταθµοί φόρτισης. Ηλεκτρικά ποδήλατα. Ευαισθητοποίηση ενηµέρωση ∆ηµοτών. Ολοκλήρωση ΟΧΕ Αµβρακικού. Εγκατάσταση έξυπνων συστηµάτων µέτρησης ποιότητας υδάτων. Ολοκλήρωση Μονάδας Κοµποστοποίησης 2.200.000€. Προστασία και Ανάδειξη του φυσικού πλούτου. Κυκλική Οικονοµία και προσαρµογή στη κλιµατική αλλαγή

Και τέλος στην καθαριότητα Ολοκληρωµένο Πρόγραµµα γωνιών ανακύκλωσης. ∆ηµοπράτηση Υπόγειων Κάδων. Επέκταση Μπλε Κάδων σε κάθε ∆ηµοτική Ενότητα. Πρόγραµµα ενηµέρωσης και εκπαίδευσης ανακύκλωσης σε σχολεία και ∆ηµότες «∆ιαλογή από το σπίτι». Αναβάθµιση Ψηφιακού Συστήµατος Παρακολούθησης και ∆ιαχείρισης Απορριµάτων. Ενίσχυση Υλικοτεχνικής Υποδοµής και του Στόλου µε Ηλεκτροκίνητα Οχήµατα.

Αγαπητοί συντοπίτες μου,

Η ανανέωση της συμφωνίας της νίκης όλων των δημοτών την Κυριακή, με τη μαζική εκλογή του Συνδυασμού είναι η δική σας επιβεβαίωση !

Είναι η επικύρωση και συνέχεια στην αρχική σας εντολή και η μη ακύρωση ή καταστροφή του μεγάλου έργου που έχει ήδη υλοποιηθεί αλλά και βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Δεν υπάρχουν μάγοι και μαγικά ραβδιά  αλλά η αλήθεια του μόχθου και του χρόνου από τη μία, και η «απάτη» της ψευδαίσθησης από την άλλη, που ακούγεται πιο εύκολα στα αυτιά από την αλήθεια! 

Την απάτη του όλα θα γίνουν αμέσως και εύκολα από όσους δεν κοιτούν το καθήκον προς εσάς, αλλά την καρέκλα δίχως φραγμούς και αίσθηση ευθύνης.

Επιλέξτε τους εργάτες της αλήθειας, που έκαναν και λάθη και παραλείψεις και καθυστερήσεις μέσα στα πολλά πρωτόγνωρα και τραγικά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. ΑΠΟΡΙΨΤΕ τις αυταπάτες του μηδενισμού και των μαγικών λύσεων σαν παραμύθι στα αυτιά, αλλά σαν πραγματικότητα χάους και καταστροφής στο αύριο της ζωής μας.

Διετέλεσα Δήμαρχος σε πολύ δύσκολες συνθήκες και εποχές και μαζί με την ομάδα της δημοτικής μας αρχής και όσων έβαλαν πλάτη. 

Σήμερα με υπερηφάνεια παρουσιάζουμε τα όσα επιτύχαμε αλλά με αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος λέμε και τη συγγνώμη μας για όσα δεν καταφέραμε ή και καθυστερήσαμε, γιατί έχουμε ευπρέπεια, ρεαλισμό και καθαρό πρόσωπο στη ζωή.

Δεν διανύουμε απλά δημοτικές εκλογές σε άλλες εποχές για πειράματα και πειραματισμούς λύπησης ή και συμπάθειας προς μαθητευόμενους μάγους και κατά φαντασία παντογνώστες!

Συνεχίζουμε στο δρόμο που ο Δήμος μας αλλάζει, ολοκληρώνοντας στο σήμερα ότι αρχίσαμε με την ικανή και ποιοτική ομάδα, συνένωσης γνώσης και εμπειρίας, των γυναικών και αντρών υποψηφίων, που συναντήθηκαν στο δρόμο του ΝΑΙ να κατακτήσουμε το αύριο. 

Εμείς λέμε ΝΑΙ στο αύριο πηγαίνοντας μπροστά και ΟΧΙ στην εσωστρέφεια πηγαίνοντας πίσω σε ξεπερασμένες πρακτικές  !

Την Κυριακή στις 8 Οκτωβρίου, η ανανέωση της συμφωνίας της Νίκης όλων των Δημοτών στις εκλογές από την πρώτη Κυριακή θα είναι ξεκάθαρη και δυναμική ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ! 

Όλοι στις κάλπες να μην λείψει κανείς, η αποχή δεν βοηθά τους πολλούς και ικανούς της ανάπτυξης και της προόδου στο αύριο αλλά τους λίγους και ελλιπείς που φοβούνται το αύριο και κρύβονται στο χθες… 

Συνεχίζουμε όλοι μαζί γιατί είμαστε μία ομάδα με ενότητα και ποιότητα, γιατί είμαστε η συνένωση των εκφραστών της σοβαρότητας, της ευθύνης, της γνώσης, του ρεαλισμού και της λογικής!

Η ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΛΑΙΣΙΑ, ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΦΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ, ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΞΑΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΝΙΚΗ!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς, είμαι ο δικός σας Δήμαρχος, είμαι ο δικός σας Νίκος Γεωργάκος, θα είμαι όπως ήμουν πάντα στο πλευρό σας υλοποιώντας και προσπαθώντας ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!

Έφτασε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τους Τοπικούς Υποψήφιους για την τοπική κοινότητα Πρέβεζας και το ψηφοδέλτιο νίκης των 73 Δημοτικών Συμβούλων. Αλλά πριν επιτρέψτε μου γιατί θα ήθελα να καλέσω στο βήμα μαζί μου, τους ανθρώπους που τόσα χρόνια με στηρίζουν 101%.

Τα αγαπημένα μου παιδιά Λευτέρη και Αντωνίνα και τη σύζυγό μου, τον δικό μου άνθρωπο, τη Ριάνα!

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα των συνεργατών μου και προπαντός στους εθελοντές του συνδυασμού μας, που είναι η ψυχή του Δήμου της καρδιάς μας!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα