Δευτέρα, 29/04/2024 | 06:55

Επετειακό μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου για την 28η Οκτωβρίου

507 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/10/2023, 12:17 μμ | 0 σχόλια

Μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου για την Eθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

  • «Η Γαλανόλευκη μας ενώνει, ψηλά οι σημαίες, ζήτω το «ΟΧΙ» των Ελλήνων στους κατακτητές!

 

Σήμερα ο Δήμος Πρέβεζας και όλοι οι Δημότες τιμούμε και εορτάζουμε, όπως όλη η Ελλάδα, την Εθνική μας Επέτειο του «ΟΧΙ» των Ελλήνων στους Ιταλούς κατακτητές.

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και πατριωτικής συνείδησηςκαι έχοντας στην πρώτη γραμμή τα παιδιά και μαθητές του τόπου μας να παρελαύνουν υπερήφανα κρατώντας ψηλά τη Γαλανόλευκη με το Σταυρό,αποτίνουμε φόρο τιμής σε εκείνους που μετουσίωσαν το “Όχι” σε πράξεις στο πεδίο της μάχης και έδωσαν τη ζωή τους εκτελώντας το καθήκον τους. 

Το πρώτο βροντερό «Όχι» στους Ιταλούς, τα ξημερώματα της Δευτέρας 28ης Οκτωβρίου 1940, γιγάντωσε και θέριεψε με το βροντερό μαζικό  «Ναι!»  των Ελλήνων, στο κάλεσμα της Πατρίδας!

Το «ΝΑΙ» για την ελευθερία, την προσφορά στην πατρίδα και την πρόοδο, είναι διαχρονικό, λαμπερό και άσβεστο. Είναι ανεξίτηλα γραμμένο στις γραμμές της Γαλανόλευκης και έχει δώσει τον ιερό όρκο του στο σταυρό της.

 

Χρόνια πολλά για την εθνική μας επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του «ΟΧΙ» των Ελλήνων, που αντιστάθηκαν σε κάθε κατακτητή στο θρυλικό έπος του 40 στα βουνά της Ηπείρου και της Βορείου Ηπείρου, αλλά και στη γραμμή άμυνας των «Οχυρών Μεταξά» του Ελληνικού Στρατού, απέναντι στους Γερμανούς Ναζί κατακτητές, τα οποία και δεν έπεσαν ποτέ.

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και γιορτής και αποτελεί την περίτρανη απόδειξη πως ένα αναλογικά μικρό κράτος, μα με μεγάλη θέληση έθνος για ελευθερία και ανεξαρτησία,μπορεί να πετύχει με πίστη, αποφασιστικότητα και ισχυρή θέληση κάθε νίκη και να αντισταθεί σε κάθε επίδοξο κατακτητή.

Υψώνουμε  υπερήφανα την ελληνική σημαία σε κάθε σπίτι και μπαλκόνι αποδίδοντας τον ύψιστο φόρο τιμής σε αυτούς που με αυτοθυσία και ηρωισμό προσφέροντας για την ελευθερία της πατρίδας μαςσώμα και ψυχή, διδάσκοντάς μας πίστη και αφοσίωση σε ιδανικά, παρακαταθήκες και διαχρονικές αξίες του έθνους μας.

Χρόνια πολλά σε όλους !»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα