Δευτέρα, 29/04/2024 | 03:44

Αλληλεγγύη στον αγώνα των γονέων του Καναλίου Πρέβεζας για να ανοίξει το νέο δημοτικό σχολείο

510 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/10/2023, 9:54 πμ | 0 σχόλια

Αλληλεγγύη στον αγώνα των γονέων του Καναλίου Πρέβεζας για να ανοίξει το νέο δημοτικό σχολείο του χωριού

H  δημοτική κίνηση «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» χαιρετίζει τον αγώνα των γονιών του δημοτικού σχολείου του Καναλίου Πρέβεζας που προχώρησαν σε κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Καναλιού. 

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των γονέων του σχολείου για την έναρξη της λειτουργίας του νέου σχολείου (που παρουσιάσθηκε με διθυράμβους προεκλογικά ειδικά από τον αντιπεριφερειάρχη),  παραδόθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου χωρίς ρεύμα και αποχέτευση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

 Η Περιφέρεια ορίζει σαν υπεύθυνο για την ηλεκτροδότηση του κτιρίου το Δήμο Πρέβεζας. Η δημοτική αρχή, γνωρίζοντας από τις αρχές του χρόνου για την υποχρέωση της ηλεκτροδότησης του σχολείου ολιγώρησε ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος είχε εγγυηθεί ότι το σχολείο θα λειτουργήσει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σήμερα, τέλη Οκτωβρίου, τα παιδιά συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες όπου από τα παράθυρα μπαίνουν νερά αλλά και σε κοντέινερ. Επιπλέον χρησιμοποιούν μία αίθουσα του Νηπιαγωγείου, με αποτέλεσμα οι 26 μαθητές του να στοιβάζονται σε μία αίθουσα αντί να  χωριστούν σε 2 τμήματα. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ  ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Γιατί όπως λέει και ο σύλλογος γονέων 

«Τα παιδιά μας δεν είναι κόστος, είναι το μέλλον».

Η δημοτική κίνηση

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα