Κυριακή, 28/04/2024 | 00:38

10χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα- Μέρα μνήμης αλλά και μάχης κατά του φασισμού

1780 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/09/2023, 10:44 πμ | 0 σχόλια

Συμπληρώνονται 10 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσή Αυγής, σαν το πιο πιστό σκυλί των αφεντικών, ενεργοποιήθηκε για να τρομοκρατήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα τη προηγούμενη δεκαετία. Σήμερα ακροδεξιές, σκοταδιστικές και εθνικιστικές αντιλήψεις στην χώρα μας (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, ΝΙΚΗ) και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. αυξάνουν την επίδρασή τους, είτε για επιμέρους ζητήματα είτε ως συνολική θεώρηση για την κοινωνία. Οι δυνάμεις του κατεστημένου αστικού συστήματος τροφοδοτούν την ακροδεξιά επίδραση με τη ρητορική τους και τη δική τους αναδίπλωση σε όλο και πιο εθνικιστικές, ξενοφοβικές και σκοταδιστικές θέσεις. Η πλήρη συμφωνία με τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου. όλων των πολιτικών δυνάμεων της διαχείρισης του συστήματος ενισχύει την ακροδεξιά σε όλη την Ευρώπη.
Ο πόλεμος, η πολεμική κλιμάκωση , οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, η υγειονομική – ενεργειακή-περιβαλλοντική κρίση έχουν σημάνει ένα νέο κύκλο ακόμα πιο βάρβαρης επίθεσης.
Η ΝΔ συνεχίζει πιστά με το δόγμα του «Νόμου και της Τάξης», καταστέλλει το λαϊκό κίνημα, χτυπάει τις διαδηλώσεις χτυπώντας ακόμα και διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς. Παράλληλα, εντείνει της ακροδεξιά της ρητορική λόγω του εντεινόμενου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στην Αν. Μεσόγειο, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο ακροδεξιά και φασιστικά ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία, ενώ διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ, συνεχίζοντας στα βήματα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση, το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να βγει αποφασιστικά στο δρόμο. Είναι σαφές ότι το φασισμό δεν τον σταματάει η αστική δημοκρατία και τα αστικά δικαστήρια. Το φασισμό μπορεί να τσακίσει το λαϊκό και εργατικό κίνημα με την καθημερινή πάλη και τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας, της υπεράσπισης του δίκιου και των αδύναμων, της κατάργησης της εκμετάλλευσης και των διακρίσεων, κόντρα στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων.
Η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είναι μέρα μνήμης αλλά και μάχης κατά του φασισμού . Είναι μια μέρα που χρειάζεται να βρίσκει όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του εργατικού λαϊκού κινήματος να καλούν το λαό να κατέβει στο δρόμο του αγώνα.
Καλούμε:
β) στη διοργάνωση συγκέντρωσης και πορείας τη Δευτέρα 18/10 ημέρα μνήμης και αγώνα στις 7:00 μμ στο πρώην πυροβολικό.

Συνέλευση Συντονισμού
Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα