Δευτέρα, 29/04/2024 | 02:19

Όλα δείχνουν “Δήμος της Καρδιάς μας” Δημοτική αρχή- Νίκος Γεωργάκος Δήμαρχος Πρέβεζας από την Πρώτη Κυριακή!

2436 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/09/2023, 9:17 πμ | 0 σχόλια

 

Μπορεί να ήταν ένα ακόμη Σάββατο με όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις που υπάρχουν, όμως η παράταξη του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου “Δήμος της Καρδιάς μας” για μια ακόμη φορά προτίμησε σε ανοιχτό χώρο να κάνει πολιτική εκδήλωση η οποία και εξελίχθηκε σε επίδειξη ισχύος και  αδιαμφισβήτητης  δυναμικής. Κόσμος να έχει κατακλύσει κάθε γωνιά της πλατείας Ανδρούτσου, αλλά και τα γύρω καταστήματα εστίασης, εικόνες που δεν αφήνουν περιθώρια για άλλου είδους ερμηνείες…  Όλα δείχνουν από άκρη σε άκρη του Δήμου Πρέβεζας, ότι το ψηφοδέλτιο όλων των Δημοτών, θα είναι Δημοτική Αρχή Πρέβεζας και ο Νίκος Γεωργάκος Δήμαρχος για τα επόμενα πέντε χρόνια.  Όλα δείχνουν “Δήμος της Καρδιάς μας” Νίκος Γεωργάκος Δήμαρχος Πρέβεζας από την Πρώτη Κυριακή των Εκλογών, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Γεωργάκος προτού ξεκινήσει η εκδήλωση αναφέρθηκε με συγκίνηση στον πρόωρο χαμό του Γιάννη Θάνη και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που είχε κατακλύσει την πλατεία Ανδρούτσου.

 

Χωρίς χειρόγραφα, χωρίς σημειώσεις μίλησε με το μυαλό και την καρδιά του,  άριστος γνώστης σε βάθος των ζητημάτων που υλοποιήθηκαν, έργα που τρέχουν, έργα που είναι σε εξέλιξη και έργα που προγραμματίζονται, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος έκανε απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής αρχής Πρέβεζας για την περίοδο 2019-2023.

Εισαγωγικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας μεταξύ άλλων ανέφερε:

Αγαπητά στελέχη και εργαζόμενοι στο Δήμο μας, επιτρέψτε μου με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω ακόμα μία φορά για τη απαιτητική συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το διάστημα των πρωτόγνωρων καταστάσεων της τριετούς πανδημίας αλλά και της αρρυθμίας της απλής αναλογικής.

Προπαντός όμως αγαπητοί συνδημότες και κάτοικοι του Δήμου Πρέβεζας, σας καλωσορίζω στην πρώτη ανοικτή συνοπτική παρουσίαση του απολογισμού μας για την πρώτη αυτή θητεία, της Δημοτικής Αρχής κατά το διάστημα της 1ης Σεπτεμβρίου 2019 έως και σήμερα, του συνδυασμού «Δήμος της καρδιάς μας!».

Άλλωστε η πλήρη και αναλυτική παρουσίαση θα λάβει χώρα σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση στα μέσα του μήνα Δεκεμβρίου με την έναρξη των εορταστικών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου.

 

 

Η εξωστρέφεια και η αμεσότητα με τους δημότες και την τοπική κοινωνία μας χαρακτηρίζουν και μαζί με το κάλεσμα όλων των  Δημοτών, σε συνδυασμό με τη φιλοσοφία της δικής μας μετρήσιμα σχεδόν στο διπλάσιο διευρυμένης δημοτικής αρχής, μας υπέδειξαν να λάβει χώρα η πρώτη αυτή συνοπτική ανοικτή παρουσίαση του απολογισμού της θητείας μας.

Όπως με υπερηφάνεια σας ανέφερα, η διεύρυνση της δημοτικής αρχής σχεδόν στο διπλάσιο της αρχικής ανάπτυξης ως προς την απλή αναλογική, ήταν  το αποτέλεσμα της αποδοχής της πρότασης συνεργασίας και σύμπνοιας για το όραμα της βιώσιμης και εναρμονισμένης με τις καλές πρακτικές Πρέβεζας του 2030.

Της συνειδητής αποδοχής συναδέλφων αιρετών  κάθε αφετηρίας, αποτέλεσμα της κουλτούρας διοικητικής συνέχειας που εισάγαμε μέσα από το υλοποιημένο πρόγραμμά μας στο μεγαλύτερο βαθμό και το πολυδιάστατο έργο μας σε πλήρη ανάπτυξη αλλά και εξέλιξη νέων και παλαιοτέρων προγραμμάτων, εν αναμονή της τελικής υλοποίησης μίας σειράς σπουδαίων εμβληματικών έργων και παρεμβάσεων μέσα από το ΕΣΠΑ ύψους άνω των 20 εκ. ευρώ καθώς και άλλων διακρατικών προγραμματικών εργαλείων αλλά και ισχυρών δυναμικών όπως η ΟΧΕ για τον Αμβρακικό και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Πρέβεζας.

Τα λόγια όταν υπάρχουν έργα ολοκληρωμένα, προς υλοποίηση και προγραμματισμό περισσεύουν και για το λόγο αυτό ετοιμάσαμε ένα μικρό εισαγωγικό συνοπτικό και ενδεικτικό βίντεο για τον απολογισμό που σας καλώ να το δούμε μαζί.

Παρακολουθήστε το βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας, κάνοντας τον επίλογο μεταξύ άλλων δήλωσε:

Τέσσερα χρόνια σκληρής εργασίας και επίπονης προσπάθειας με συνεργασιών με μεθοδικότητα και στρατηγικό σχεδιασμό δεν χωρούν ούτε σε ένα βίντεο 10 λεπτών, ούτε σε μία ώρα ανοικτής παρουσίασης.

Αγαπητοί μου συνεργάτες κάθε ιδιότητας, αφετηρίας αλλά και χρονικής στιγμής που συναντηθήκαμε στο δρόμο της υλοποίησης του κοινού μας οράματός μας, θα ήθελα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία.

Επιτρέψτε μου όμως να τονίσω όμως και μετά τη συνοπτική αυτή παρουσίαση του απολογισμού της θητείας 2019 -2023 να αναφερθώ στο έργο τομής που αποτελεί και το νέο θεμέλιο του μακροχρόνιου σχεδιασμού μίας δημοτικής διοίκησης με συνέχεια, συνέπεια, σχεδιασμό, εμπειρία, τεχνογνωσία και όραμα.Το έργο της «συνεργασίας» για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια για ένα Δήμο θωρακισμένο στις προκλήσεις των μεταβάσεων στο αύριο και του απρόσμενου και απαιτητικού σήμερα.

Με αυτό το θεμέλιο αφού ολοκληρώσαμε, ενώ υλοποιούμε και συνεχώς προγραμματίζουμε προχωράμε μπροστά κερδίζοντας κάθε φορά ένα βήμα με την εκπλήρωση ενός στόχου και ανεβαίνοντας με κάθε νέο πρόγραμμα και έργου ένα σκαλί ακόμα πιο ψηλά.

Η δυσκολία της πρώτης θητείας με την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και την αντιπαραγωγική αρρυθμία της απλής αναλογικής δεν μας κράτησε δέσμιους αλλά αντίθετα παρόλο τις αντιξοότητες πετύχαμε πολλά και αναμένουμε να ξεκινήσουν ακόμα περισσότερα.Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμική και ενδυναμώνοντας ακόμα πιο έντονα την επιτυχημένη αρχή που αν και λένε είναι το ήμισυ του παντός δεν αποτελεί την ολοκλήρωση του οράματος.

Έχοντας καταθέσει ήδη μία σειρά μελετών αλλά και έχοντας υποβάλλει μία σειρά σημαντικών φακέλων τόσο στο ΕΣΠΑ όσο και σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία άνω των 24 εκατομμυριών ευρώ , όπως το Μουσικό Σχολείο και μία σειρά από εμβληματικές αναπτύξεις σαν του Κάστρου του Παντοκράτορα αλλά και της ΟΧΕ για τον Αμβρακικό και του ΣΒΑΑ άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, συνεχίζουμε.

Προσθέτουμε στις ήδη υπάρχοντες προτεραιότητες της Ψηφιακής και Πράσινης μετάβασης μαζί με την Ενεργειακή Πολιτική και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, σε υψηλή θέση την πολιτική προστασία όπως η κλιματική κρίση αλλά και οι συνθήκες το επιβάλλουν σε πλήρη ανάπτυξη και αναδιοργάνωση του πλαισίου συνεργειών με τον πιστοποιημένο εθελοντισμό σε κάθε του έκφραση.

Αναπτύσσουμε ακόμα πιο δυναμικά τις διεθνείς μας συνέργειες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης με στόχο την ένταξη του Δήμου μας σε πλαίσιο διεθνών συνεργασιών για τη συμμετοχή μας σε μεγάλα διακρατικά προγράμματα.

Είχα σήμερα την ευκαιρία να σας παρουσιάσω στην ανοιχτή συνοπτική παρουσίαση του απολογισμού 2019 – 2023 μία εικόνα του εύρους του έργου που έχει ολοκληρωθεί, υλοποιείται αλλά και των αξόνων ανάπτυξης της επόμενης θητείας μας.

Σύντομα η παρουσίαση αυτή θα βρίσκεται στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Δήμου μας.

Κάναμε απολογισμό στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις από  το 2019 τις οποίο στο μεγαλύτερο βαθμό έχουμε ολοκληρώσει ή βρίσκονται στο παρά ένα της υλοποίησης αλλά και τον απολογισμό σε όλα αυτά που πετύχαμε πέρα των προγραμματικών δεσμεύσεων αλλά και πέρα από την κανονικότητα όπως η υποδειγματική διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του COVID.

Το αποτέλεσμα σε κάθε πεδίο είναι θετικό και μετρήσιμο στην καθημερινότητα αλλά και στην υπόσταση του Δήμου μας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο που βρίσκεται πλέον και πρωτοστατεί εντός του χάρτη των εξελίξεων.

Το ρεύμα θετικής διακυβέρνησης με συνεργασία και ήθος που επέφερε ο Δήμος της καρδιάς μας! δεν γυρίζει πίσω ούτε σταματά.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί στο όραμα του Δήμου που μας αξίζει στο όραμα του Δήμου της καρδιάς μας!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα