Κυριακή, 28/04/2024 | 19:34

Υπογράφηκε σύμφωνο φιλίας και αδερφοποίησης μεταξύ των Δήμων Πάργας και Tursi Ιταλίας

454 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/09/2023, 12:59 μμ | 0 σχόλια

Με αφορμή τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην Αρχαία Πανδοσία στο Καστρί που έγιναν  τα τελευταία τρία χρόνια και συνεχίζονται από την ομάδα του Δρ. Δημήτρη Ρουμπή Καθηγητή του Ιταλικού Πανεπιστημίου της Βασιλικάτας  με την ευθηνή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, ξεκίνησε μια νέα συνεργασία μεταξύ των Δήμων Πάργας και Tursi, η οποία επισφραγίστηκε σήμερα με την υπογραφή συμφώνου αδερφοποίησης και φιλίας.

Η υπογραφή έγινε στην Πάργα από τον Δήμαρχο Πάργας Νίκο Ζαχαριά και τον Δήμαρχο Tursi  Salvatore Cosma , παρουσία της Προϊσταμένης Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Δρ. Ανθής Αγγέλη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας Κώστα Σωτηρίου, των Αντιδημάρχων Βασίλη Γκίζα, Δημήτρη Μάρκου, Δημήτρη Μπούσιου, Αγγελικής Ρεπάνη και Σπύρου Πιτσαρού, του Καθηγητή Δρ. Δημήτριου Ρουμπή, της Καθηγήτριας Δρ. Φραντζέσκα Σολιγιάννη , του Γιώργου Ζέρβα εκπροσώπου του Συλλόγου «Φίλοι του Νεκρομαντείου και του Αχέροντα» που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αδερφοποίηση, του Προέδρου της Τ.Κ. Πάργας Τάσου Παπανικολάου και των Δημοτικών Συμβούλων Μιχάλη Χαλικιά και Σπύρου Πηγή. Στο τέλος της ομιλίας του ο Δήμαρχος Πάργας, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα ,την κα. Αγέλλη, την κα. Σολιγιάννη  και τον κ. Ρουμπή για την προσφορά τους και την συμβολή τους στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Πανδοσίας, ανέφερε ότι προωθούνται ήδη οι διαδικασίες για την ανακήρυξη τους σε επίτιμους δημότες Πάργας

Με το σύμφωνο αδερφοποίησης οι δύο Δήμοι θα εδραιώσουν την συνεργασία τους κύρια σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο, αναπτύσσοντας τις σχέσεις του επ’ ωφέλεια και των δυο περιοχών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα