Κυριακή, 28/04/2024 | 23:19

Στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Λυγιάς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Θανάσης Καββαδάς

471 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/09/2023, 5:33 μμ | 0 σχόλια

Στο σχολικό συγκρότημα του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Λυγιάς βρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, για τον αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Μπατσίλας, η Διευθύντρια του Δημοτικού κ. Κωνσταντίνα Πετούση και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, κ. Πηνελόπη Κερασοβίτη, εκπαιδευτικοί και γονείς. 

Στο χαιρετισμό του ο Βουλευτής ανέφερε ότι είναι πάντα ευχάριστο όταν στην αρχή κάθε χρονιάς τα σχολεία γεμίζουν με τα γέλια των μικρών μαθητών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι χαίρονται που ξαναβρίσκονται με τους φίλους τους και ότι ανυπομονούν να μάθουν χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα από τους δασκάλους τους.

Τόνισε ότι το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι τους, όπου θα γνωρίσουν έναν καινούριο κόσμο, θα πάρουν γνώση αλλά και θα φτιάξουν τις ωραιότερες αναμνήσεις της παιδικής τους ηλικίας. Συμβούλευσε τα παιδιά να είναι αγαπημένα, να βοηθούν και να σέβονται το ένα το άλλο, να προσέχουν, να εμπιστεύονται και να συζητούν με τους δασκάλους τους, να διαβάζουν και να συμμετέχουν στο μάθημα.

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εργασιών, για τις οποίες είχε δεσμευθεί πριν ένα χρόνο, και που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση του γηπέδου μπάσκετ, καθώς και για τη λειτουργία Τμήματος Ένταξης στο Δημοτικό Λυγιάς, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό θεσμό για παιδιά που χρειάζονται υποστήριξη.

Ο κ.Καββαδάς ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος, και ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις επισκευαστικές ανάγκες που υπάρχουν στο κτίριο, και δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκατάστασή του. 

Σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο κ.Καββαδάς ανέφερε:

«Για μια ακόμη φορά επέλεξα για την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς να βρεθώ σε ένα περιφερειακό σχολικό συγκρότημα, θέλοντας να αναδείξω τη σπουδαιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης για την ελληνική περιφέρεια. Πρέπει να δείχνουμε και να αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι κάθε σχολείο, σε κάθε χωριό, όσο μικρό κι αν είναι, είναι σημαντικό. 

Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά της Λευκάδας που ξεκινούν σήμερα το σχολείο, η νέα σχολική χρονιά να είναι γεμάτη με στόχους, αισιοδοξία και όνειρα, να έχουν δίψα για μάθηση και να απολαύσουν έναν ακόμη χρόνο παιδείας και κοινωνικοποίησης στο δεύτερο σπίτι τους, το σχολείο τους, μαζί με τους φίλους και τους δασκάλους τους. Στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που στηρίζουν τα παιδιά σε όλη τη σχολική τους πορεία, εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχίες σε μια ακόμη σχολική χρονιά.

Καλή Αρχή και Καλή Πρόοδο!»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα