Κυριακή, 28/04/2024 | 01:53

Ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στη γιορτή της σαρδέλας-Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου απέσπασε ο Γεωργάκος!

2188 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/09/2023, 8:38 πμ | 0 σχόλια
Είναι φανερή η αλλαγή στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Πρέεβζα, αφού κάποια χρόνια πριν, μετά τον Δεκαπενταύγουστο άρχισε να πέφτει η τουριστική κίνηση.
Αυτό πλέον έχει αλλάξει αφού  και το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην Πρέβεζα χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν για την γιορτή της σαρδέλας και μπορούμε να μιλάμε για ρεκόρ προσέλευσης κόσμου!
Στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα η τροχαία Πρέβεζας (συγχαρητήρια) επί ώρες προσπαθούσε να διευθετήσει την κυκλοφορία.
Τα καταστήματα εστίασης ήταν ασφυκτικά γεμάτα και γενικά η πόλη της Πρέβεζας έζησε μεγάλες στιγμές.
Το παραδοσιακό πανηγύρι που τιμά το επάγγελμα των αλιέων και συνάμα αναδεικνύει τις γεύσεις των αλιευμάτων της περιοχής διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας αποσπώντας τα συγχαρητήρια των επισκεπτών.
Η Δημοτική αρχή Πρέβεζας του Νίκου Γεωργάκου που στήριξε έμπρακτα τον πολιτισμό και τον αθλητισμό της περιοχής στηρίζοντας φορείς, σλλόγους και μεγάλα πολιτιστικά και αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, πορεύεται στον ίδιο δρόμο αναφορικά και με την αναβίωση της ναυμαχίας του Ακτίου, κάτι που ανακοινώθηκε δια στόματος του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου ο οποίος απέσπασε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου και στην αναφορά του για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Πρέβεζα.
Σαρδέλα στα κάρβουνα, ντόπια κηπευτικά και άφθονο κρασί συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας και του χορευτικού του Δήμου έκαναν τον κόσμο να κατέβει από πολύ νωρίς στο πάρκινγκ της παραλίας και να πιάσει θέση αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει η γιορτή.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επιτυχία της γιορτής ευχαριστώντας τους υπαλλήλους του Δήμου και όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ξεχωριστής αυτής βραδιάς.
Ο κ.Γεωργάκος μάλιστα, ανέφερε ότι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης της αναβίωσης της ναυμαχίας του Ακτίου μέσω διασυνοριακού προγράμματος, καθώς και η δημιουργία μιας πολιτιστικής διαδρομής πόλεων στις οποίες πραγματοποιήθηκαν ναυμαχίες προκειμένου να αναδειχθεί το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της πόλης.
Τέλος ο δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την γιορτή της σαρδέλας υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή μας έχει πλούτο γεύσεων οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για την τουριστική της ανάπτυξη.
Η Πρώτη φωτογραφία είναι της Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα