Παρασκευή, 03/05/2024 | 08:59

Περί ποιότητας ο λόγος…..της Ελένης Κολιοφώτη

602 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/09/2023, 8:39 πμ | 0 σχόλια

Περί ποιότητας ο λόγος…..της Ελένης Κολιοφώτη υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου με τον συνδυασμό ΒΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ με υποψήφιο Δήμαρχο Πάργας τον Αχιλλέα Γκούμα .

Όντας  αισιόδοξο άτομο, πίστευα πως με τη συνεχιζόμενη κρίση σε όλα τα επίπεδα, είχε φτάσει αναγκαστικά η στιγμή για ριζοσπαστικές αλλαγές.

Θεωρούσα σίγουρο, ότι θα <<πεισμώσουμε>>  και θα αλλάξουμε νοοτροπίες και θεσμούς που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση τόσο σε επίπεδο πολιτικής όσο και σε επίπεδο κοινωνίας. Ήμουν Βέβαιη ότι η κρίση θα μας έκανε να βάζουμε πάνω απ’ όλα την ποιότητα και θα μας οδηγούσε στο να μην συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο. Δυστυχώς η κατάσταση είναι εντελώς απογοητευτική ,αποκαρδιωτική και σε αντίθετη εντελώς κατεύθυνση ,από αυτή που ήλπιζα και περίμενα.

Αυτό που σίγουρα περίμενα είναι άνθρωποι, που υποτίθεται υπηρετούν θεσμούς, επιδιώκουν την ποιότητα, επαίρονται για την επαναστατικότητά τους ,την ποιότητά τους, δημιουργούν δήθεν συνθήκες ποιότητας , να είναι τουλάχιστον συνεπείς ως προς τον εαυτό τους.

Να είναι <<ποιοτικοί>> σε κάθε βήμα της ζωής τους.

Γιατί  ,ποιότητα σημαίνει σέβομαι. Σέβομαι τον εαυτό μου και κατ’ επέκταση το διπλανό μου… από την οικογένειά μου μέχρι τους φίλους μου, τους στενούς μου συνεργάτες, όσους εργάζονται για μένα ,τους εργοδότες μου, τους πελάτες μου, τους υφιστάμενούς μου…

Ποιότητα σημαίνει ότι αγωνίζομαι έντιμα για την  όποια επιτυχία μου γιατί ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Ποιότητα σημαίνει ότι δεν εκμεταλλεύομαι τον τίτλο ,την όποια θέση ισχύος αλλά αντιμετωπίζω όλους ισότιμα χωρίς διακρίσεις είτε συμφωνούν  μαζί μου είτε  διαφωνούν .

Ποιότητα σημαίνει μπαίνω στη θέση του άλλου. Εν-συναισθάνομαι …δεν εκβιάζω, δεν καταπιέζω, δεν εκτοξεύω απειλές ,δεν υποτιμώ , δεν εκμεταλλεύομαι αδυναμίες. Δεν χρησιμοποιώ τα όνειρα, την ανάγκη για επαγγελματική αποκατάσταση νέων ανθρώπων κατά πως με βολεύει.

Ποιότητα σημαίνει βάζω όρια και δεν επιτρέπω σε τίποτα και σε κανέναν να τα επηρεάσει, να τα γκρεμίσει.

Ποιότητα σημαίνει ότι δεν χαρίζομαι σε κανέναν για κανέναν λόγο.

Ποιότητα σημαίνει να ξέρεις να λες Όχι. Να έχεις την τόλμη να κλείνεις πόρτες γιατί μόνο έτσι θα ανοίξουν άλλες που θα σε πάνε ένα βήμα παραπέρα.

Ποιότητα σημαίνει να ρισκάρεις, να δημιουργείς , να χάνεις την υποτιθέμενη ησυχία σου, να το παλεύεις.

Ποιότητα είναι η ικανότητα της  διάκρισης μέσα από τη δράση και το έργο.

 

Ποιότητα σημαίνει να αναγνωρίζεις την αξία ,την προσφορά , το έργο των άλλων κι όχι μόνο ότι σε βολεύει κι ότι θεωρείται <<δικό  σου >>. Έτσι αποδεικνύεται ότι είσαι πραγματικά ακριβοδίκαιος  άνθρωπος.

Ποιότητα σημαίνει τα λόγια σου  να συμφωνούν με τα έργα σου.

Ποιότητα σημαίνει να αναγνωρίζεις τα λάθη , τις αστοχίες και να ζητάς συγνώμη γιατί και τα λάθη είναι ανθρώπινα  Λάθος  είναι να τα φορτώνεις σε άλλους.

Ποιότητα σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου ,αυθεντικός σε κάθε βήμα σου ,σε κάθε συνδιαλλαγή σου   …υπερβολές ,βαρύγδουπες εκφράσεις ,ουτοπικά σχέδια  προς εντυπωσιασμό δεν συνιστούν  ποιότητα.

Η ποιότητα δεν είναι ένα κανονιστικό πλαίσιο, δεν ορίζεται από τις πιστοποιήσεις (γιατί κι αυτές μπορεί να είναι ψεύτικες),  ούτε από θέσεις  και αξιώματα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα