Σάββατο, 27/04/2024 | 21:18

Οκτώ τα θύματα της κακοκαιρίας Daniel-Δύο νεκροί σε Βόλο και Παλαμά Καρδίτσας

2826 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/09/2023, 11:17 πμ | 0 σχόλια

Ένας άνδρας του οποίοι τα ίχνη είχαν χαθεί από χτες (7.9.2023) το βράδυ στον Βόλο, είναι το έβδομο θύμα που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα από την κακοκαιρία Daniel, καθώς εντοπίστηκε νεκρός σε θαλάσσια περιοχή.

Έφυγε 11:00 το βράδυ από το σπίτι του στον Βόλο, προκειμένου να γεμίσει έναν κουβά νερό από το σιντριβάνι της περιοχής του, όμως δεν επέστρεψε ποτέ. Η κακοκαιρία είχε προκαλέσει χειμάρρους. Ένας από αυτούς τον παρέσυρε.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες και σήμερα εντοπίστηκε νεκρός μπροστά στην παραλία του Ίσαλου, από εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

Νεκρή εντοπίστηκε και μια ηλικιωμένη γυναίκα μέσα σε σπίτι στον Παλαμά Καρτσίτσας, όπως δήλωσε στο ΟΡΕΝ μια εθελόντρια.

«Υπάρχουν θύματα μέσα σε σπίτια», είπε η ίδια.

 

Χωρίς νερό παραμένει ο Βόλος
Εν τω μεταξύ, το μέγεθος της καταστροφής και των ανυπολόγιστων ζημιών προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν οι κάτοικοι του Βόλου.

Η πόλη και τα προάστια του Βόλου για τέταρτη ημέρα παραμένουν χωρίς υδροδότηση αφού έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά οι υποδομές, οι εγκαταστάσεις άντλησης ύδατος και τα δίκτυα μεταφοράς σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας της Μαγνησίας και πάνω από 200.000 άνθρωποι στερούνται καθαρού πόσιμου νερού.

Καταγράφονται πρωτοφανείς εικόνες ανθρώπων να μαζεύουν νερό με κουβάδες και μπιτόνια από τα σιντριβάνια της πόλης ή να πηγαίνουν στη θάλασσα και να μεταφέρουν θαλασσινό νερό στα σπίτια τους για τις στοιχειώδεις ανάγκες.

Η ηλεκτροδότηση της πόλης και των προαστίων της στο σύνολό τους έχει δώσει ανάσες στον πληθυσμό, αλλά δεν μπορεί να γίνει καμία δραστηριότητα λόγω της έλλειψης νερού. Για τέταρτη ημέρα παραμένει κλειστή η αγορά του Βόλου, αφού είναι αδύνατο να λειτουργήσουν εστιατόρια, χώροι εστίασης, ξενοδοχεία και χώροι φιλοξενίας.

Ο δήμος Βόλου διανέμει δωρεάν εμφιαλωμένο νερό στους κατοίκους σε διάφορα σημεία της πόλης, αφού καταφθάνουν δεκάδες φορτωμένες νταλίκες για την ανακούφιση των κατοίκων.

Από την πλευρά του δήμου, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες να καθαριστούν οι δρόμοι με θαλασσινό νερό από τους χιλιάδες τόνους λάσπης που έχουν σκεπάσει οδοστρώματα και πεζοδρόμια.

Πάντως πλημμυρισμένες ή βυθισμένες στη λάσπη παραμένουν μεγάλες περιοχές της πόλης και κυρίως στα Παλαιά, το Παλαιό Λιμεναρχείο, τους Αγίους Αναργύρους και τη Νεάπολη, ενώ πολλές μεγάλες οδικές αρτηρίες παραμένουν κλειστές, κυρίως προς τις εξόδους, όπως και ο περιφερειακός του Βόλου στην αερογέφυρα του Πανθεσσαλικού σταδίου.

Τα τρένα έχουν διακόψει τα δρομολόγια προς τον Βόλο, αφού έχει χαθεί σημαντικό μέρος των σιδηροτροχιών κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, αλλά και στο Δέλτα και στον θεσσαλικό κάμπο.

Σταδιακά αποκαθίστανται οι αστικές συγκοινωνίες με αραιά δρομολόγια, όπου αυτό είναι εφικτό, αφού έχουν χαθεί μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα