Παρασκευή, 03/05/2024 | 13:25

Θωμάς Κασκάνης στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ:Με αίσθημα ευθύνης & ταπεινότητας ζητώ να με εμπιστευτεί ο κόσμος

523 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/09/2023, 5:05 μμ | 0 σχόλια

Έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει 20 χρόνια από τη ζωή του στον εθελοντισμό,  την κοινωνική προσφορά, στην προσφορά στον συνάνθρωπο φιλοξενήσαμε σε μια ξεχωριστή εκπομπή. Φιλοξενούμενος στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ και την εκπομπή “ΤΟΜΗ στην ενημέρωση” με τον Σπύρο Πλέουρα,  ήταν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου ο απόστρατος αξιωματικός του λιμενικού σώματος Θωμάς Κασκάνης.

Ο Θωμάς Κασκάνης είναι υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Πάργας με την παράταξη “Νέο ξεκίνημα-Συνεχίζουμε” με υποψήφιο δήμαρχο Πάργας τον Νίκο Ζαχαριά.

Αφετηρία της συνομιλίας με τον Θωμά Κασκάνη δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη, από την αναφορά στην κοινωνική του προσφορά. Κατόπιν σχετικής μας ερώτησης ο Θωμάς Κασκάνης υπογράμμισε: Ο θεσμός του εθελοντισμού υποστηρίζεται από άτομα τα οποία επιθυμούν να βοηθήσουν και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς οικονομικό όφελος αλλά με σκοπό την ευημερία του κοινωνικού συνόλου.  Αυτό έκανα 20 χρόνια, είχα κάποιους πάρα πολύ καλούς συνεργάτες, οι οποίοι μέσα σε αυτά τα χρόνια ίδρυσαν τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών, τον σύλλογο δωρητών οργάνων, στη συνέχεια κάναμε και τον σύλλογο για τη δωρεά του μυελού των οστών, ιδρύσαμε την ομάδα διάσωσης, την ελληνική Ένωση Έρευνας και διάσωσης που είχε ένα πλούσιο πρόγραμμα στα σχολεία, να μάθουν τα παιδιά πρώτες βοήθειες.  Επίσης ιδρύσαμε και την Ελληνική αντικαρκινική Εταιρεία η οποία έχει επεκταθεί στον Δήμο Πρέβεζας, στο Δήμο Πάργας, στον Δήμο Ηγουμενίτσας, Δήμο Παραμυθιάς, Δήμο Σουλίου, με δωρεάν μαστογραφίες με την κινητή μονάδα μας Πιστεύω ότι έχουν εξεταστεί αρκετές χιλιάδες γυναίκες, προληπτικά. Επίσης έχουμε συνεργαστεί με την κυρία Ευθυμίου στο Καναλάκι και με την κ. Σπύροβα στην Ηγουμενίτσα για να κάνουμε δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος. Αυτά όλα μας αναγνωρίζουν, μας αγάπησε ο κόσμος στην πορεία κι εμείς συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο. Η Αντικαρκινική εταιρεία έχει προβεί σε ενέργεια και ενημέρωση για τα κέντρα ευεξίας και κοινωνικού τουρισμού.  Εκεί μιλήσαμε με όλους τους Δημάρχους, τους ενημέρωσα κατέβηκε και ο πρόεδρος της κεντρικής διοίκησης και ήδη έχουν γίνει ενέργειες από κάποιους δήμους. Αυτά τα κέντρα θα φέρνουν κόσμο χειμώνα-καλοκαίρι στις περιοχές.

Ο κ. Κασκάνης στάθηκε στο γεγονός ότι έτυχε της εμπιστοσύνης του κόσμου και ο κόσμος ήταν αυτός που του έδωσε το έναυσμα για να συνεχίσει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Μίλησε για την  πολύ καλή συνεργασία με το νοσοκομείο Πρέβεζας στα πλαίσια της εθελοντικής αιμοδοσίας που λειτούργησε πολύ καλά. Και λειτούργησε τόσο καλά, ώστε έγινε και πανελλαδικό συνέδριο στην περιοχή, αλλά και πανελλήνια λαμπαδηδρομία. Ο Ίδιος ο Θωμάς Κασκάνης κατέλαβε την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας.

Σε ότι αφορά τον τρόπο που κινείται ως υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Πάργας, ο Θωμάς Κασκάνης εξήγησε: “Είναι ένα δύσκολο κομμάτι, να διεκδικήσεις την ψήφο του κόσμου, εάν όμως ο κόσμος γνωρίζει τι έχεις προσφέρει, τι έχεις κάνει όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί να αποφασίσει. Εγώ σε συναντήσεις με καθημερινούς ανθρώπους τους λεώ ότι υπάρχουν άξιοι άνθρωποι και πρέπει να τους αναζητήσετε. “Ο Κόσμος περιμένει ακόμα περισσότερα από μένα και τους υποψήφιους του κυρίου Ζαχαριά” είμαι με νόημα ο Θωμάς Κασκάνης.

Εφόσον εκλεγεί Δημοτικός σύμβουλος Πάργας σε ποιούς τομείς θα επικεντρωθεί; Μας απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: Θέλω να επικεντρωθώ στους ευαίσθητους τομείς. Οι ευαίσθητοι τομείς στην κοινωνία είναι η Υγεία, η Παιδεία, ο Τουρισμός και ο Πολιτισμός. Ειδικά στον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, ο κ. Ζαχαριάς μας έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθούμε ακόμα πιο έντονα. Υπάρχουν μνημεία που θα πρέπει να αναδειχθούν, την Αρχαία Πανδοσία δεν την κοίταξε κανείς κι αυτό το βουνό κοιμόταν και θα φέρει και τουρισμό και πολιτισμό στην περιοχή μας. Σ’ αυτό δίνω συγχαρητήρια στον κ. Ζαχαριά μέσα από την εκπομπή σας. Να αξιοποιήσουν οι πρόεδροι των χωριών όλα τα παλιά κτίρια μαζί με τους νέους, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν παραδοσιακά μαγαζιά γιατί η ανάπτυξη ξεκινά και από την αρχαία Πανοδοσία και στην Κυψέλη έχουμε ένα πάρα πολύ ωραίο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, Έχουμε και τα Κάστρα και στην Ανθούσα και την Πάργα και πρέπει να περιμένουμε πολλά, από αυτή την αξιοποίηση.

Για την υποψηφιότητά του με τον Νίκο Ζαχαριά: Τον Νίκο Ζαχαριά τον γνωρίζω χρόνια, είχαμε συνεργαστεί επανειλημμένως στο παρελθόν, αλλά παρακολούθησα και τα δρώμενά του ως δήμαρχος και παρόλο που είχε να κάνει με ένα δύσκολο έργο στην περιοχή και με την Πανδημία και με τον Σεισμό στο Καναλάκι, ανταποκρίθηκε και βοηθήθηκε και από την Αντικαρκινική, όσον αφορά τα νοσοκομεία και το νοσοκομείο Πρέβεζας τα προμηθεύσαμε με πάνω από 20 χιλιάδες μάσκες. Διέκρινα σε αυτόν μια σοβαρότητα, μια εργατικότητα, μια τιμιότητα, ήταν ένας άνθρωπος με όραμα και αγάπη για τον δήμο μας. Τίμησε το θεσμό της αυτοδιοίκησης από τον θέση του Δημάρχου, άρα ο κόσμος πρέπει να του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα του δώσει αυτή την εντολή. Εγώ κάνω έκκληση σε όλους του πολίτες να δώσουν μια δεύτερη εντολή στον κ. Νίκο Ζαχαριά γιατί αξίζει.

Το Κεφάλαιο “Όμορφα χωριά” ήταν ο επίλογος της συζήτησής μας με τον Θωμά Κασκάνη, ο οποίος επισήμανε: “Έχω επισκεφθεί όλα τα χωριά του Δήμου Πάργας. Οι πρόεδροι των χωριών και οι νέοι όπως είπε, πρέπει να ενωθούν και να κάνουν παραδοσιακά μαγαζιά. Να ασχοληθούν οι νέοι και να μην απογοητευτούν. Στη Χόχλα έχουμε πάνω από 10-15 πηγές , η οποία Χόχλα μην ξεχνάμε, τροφοδοτεί τον Μεσοπόταμο, την Βαλανιδοράχη, την Τσουκνίδα, την Λούτσα, αρκετά χωριά με νερό. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλες αυτές τις πηγές ούτως ώστε κάποια στιγμή ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις να μην έχουμε πρόβλημα. Αξίζει να το προβλέψουμε και να κάνουμε μια σωστή υποδομή, όπως σωστή υποδομή είναι και το βιολογικό έργο. Επίσης στο κουκούλι να κάνουμε μία υποδομή, έχει τα πέτρινα σπίτια που οι νέοι πρέπει να αξιοποιήσουν. Είναι και στην Αγιά, είναι και στην Ανθούσα, είναι και στην Αγία Κυριακή, είναι και η Πάργα που έχει ανέβει σκαλί στον τουρισμό. Αυτός ο τουρισμός θέλει να πάει και στα όμορφα χωριά.

“Ήμουν ο άνθρωπος που πάντα πρότεινε και παρότρυνε, να κάνουμε όλοι μαζί μία πράξη, όποια ιδέα κι αν έπεφτε στο τραπέζι. Με αυτό το αίσθημα ευθύνης και ταπεινότητας ζητώ να με εμπιστευτεί ο κόσμος και θα είμαι δίπλα του όπως ήμουν πάντα. Μαζί θα προχωρήσουμε το όραμα, τους στόχους και πιστεύω θα υλοποιήσουμε πράγματα.” είπε στο προεκλογικό του μήνυμα ο Θωμάς Κασκάνης. 

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα από το Α΄μέρος της εκπομπής

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα