Δευτέρα, 29/04/2024 | 00:58

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας αποκτά 2 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και σταθμό φόρτισης

587 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/09/2023, 3:32 μμ | 0 σχόλια

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας αποκτά 2 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και σταθμό φόρτισης

Στράτος Ιωάννου: «Πάντα μπροστά με καινοτομίες για το περιβάλλον και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών προς τους πολίτες» 

 

Δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και έναν σταθμό φόρτισης απέκτησε η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας προκειμένου να αντικαταστήσει παλαιά συμβατικά οχήματα και να συμβάλλει στην μείωση στων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην προστασία του περιβάλλοντος. Τα αυτοκίνητα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας έχει πρωτοπορήσει σε διάφορους τομείς, (όπως με το πρότυπο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου) και συνεχίζει να είναι μπροστά σε κάθε καινοτομία. Τώρα με την αγορά των 2 ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξεκινάμε τον εκσυγχρονισμό του στόλου οχημάτων μας προκειμένου να συμβάλλουμε κι εμείς στον κοινό στόχο της μείωσης των εκπομπών CO2για το περιβάλλον, αλλά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πολίτες.»

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του περιορισμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής  και των στόχων που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μείωση των εκπομπών αερίων που συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Όπως περιγράφονται στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική – WhitePaper2011 για τις μεταφορές, μέχρι το 2050, μεταξύ των βασικών στόχων της στρατηγικής αυτής είναι η εξάλειψη των συμβατικών αυτοκινήτων στις πόλεις και η μείωση κατά 60% των εκπομπών CO2.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα