Δευτέρα, 06/05/2024 | 18:33

“Δήμος της Καρδιάς μας”- Σπύρος Πουλιάνος στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ: Τα παιδιά μας είναι ο φάρος της πόλης!

1001 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/09/2023, 10:05 μμ | 0 σχόλια

Είναι από τα πρόσωπα που δίνουν έμφαση στα παιδιά, στο μέλλον του τόπου, στρατιωτικός στο επάγγελμα, αλλά και έντονη ενασχόληση με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Ο Σπύρος Πουλιάνος υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας με την παράταξη “Δήμος της Καρδιάς μας” και υποψήφιο Δήμαρχο, τον νυν Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, φιλοξενήθηκε στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑ και την εκπομπή “ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση” με τον Σπύρο Πλέουρα την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

“Όλοι μαζί θα πρέπει να προσπαθήσουμε την παιδεία και τα σχολεία των παιδιών μας, να τα φέρουμε στο σημείο που πρέπει.” Δηλώνει με νόημα ο Σπύρος Πουλιάνος που είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Πρέβεζας, μέλος της Ένωσης Γονέων Πρέβεζας και οργανωτικός γραμματέας στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία γονέων.

Για την παρουσία του στις συνελεύσεις της Πανηπειρωτικής συνομοσπονδίας γονέων ο Σπύρος Πουλιάνος, υπογράμμισε: “Με πιάνει ένας κόμπος στο λαιμό. Όταν πηγαίνουμε στις Γενικές συνελεύσεις στα Γιάννενα και τις κάνουμε σε ένα ειδικό σχολείο που είναι μέσα στο Κάστρο των Ιωαννίνων, όταν πηγαίνω εκεί στενοχωριέμαι. Γιατί τα Γιάννενα έχουν τρία ειδικά σχολεία. Εμείς εδώ στην Πρέβεζα δημιουργήσαμε ένα ειδικό σχολείο συστεγαζόμενο με το 3ο δημοτικό. Που σημαίνει ότι το δικό μου παιδί που έχει ένα ειδικό προτέρημα θα πρέπει να βγαίνει στο ειδικό προαύλιο και να βλέπει τα υγιέστατα παιδιά. Εγώ αυτό δεν το δέχομαι, δεν το θέλω, γιατί μπορεί να έχω υγιέστατα παιδιά, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί το δικό μου παιδί με ένα ατύχημα, να έχει ένα μυικό πρόβλημα και δεν το δέχομαι. Θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε. Γιατί η πόλη μας είναι μεγάλη και υπάρχουν παιδιά με ειδικά προτερήματα και θα πρέπει να τους προσφέρουμε ένα σχολείο αντάξιο γι’ αυτά. Αν οι συνδημότες με ψηφίσουν το έχω βάλει στόχο, η Πρέβεζα να έχει ένα ειδικό σχολείο, το οφείλει στα παιδιά της. Να έχουν αυτά που χρειάζονται. Φυσικοθεραπευτή, Λογοθεραπευτές, Δασκάλους που έχουν δώσει τη ζωή τους για να αποκτήσουν γνώσεις και να τις προσφέρουν σε αυτά τα παιδιά. Να έχουν εγκαταστάσεις, πισίνες εσωτερικές που έχουν στα Γιάννενα.

Για την γνωριμία του με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο: Όσες φορές χρειάστηκε να τον ενοχλήσω για θέματα των σχολείων, είτε για δρόμους, είτε για άνοιγμα εισόδων σε σχολεία ή για οτιδήποτε, ποτέ δεν μου αρνήθηκε, ήταν εκεί και ένας λόγος που με έκανε να θέσω τον εαυτό μου σε αυτή την επίπονη διαδικασία-γιατί όπως και να το κάνουμε εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί- ήταν ο Νίκος Γεωργάκος. Δεν το έχουμε χόμπι, δεν θέλουμε να αποκτήσουμε ένα αξίωμα για να βγαίνουμε στο καφενείο και να λέω ότι είμαι δημοτικός σύμβουλος, ενώ εσείς δεν είστε. Αυτός ο άνθρωπος ήταν εκεί, στήριξε τις προσπάθειές μου και μου πρότεινε να ενταχθώ στην παράταξή μου, επειδή είδε ότι είμαι ένας άνθρωπος που θέλω να προσφέρω και προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο χωρίς κανένα αξίωμα. Ένας στρατιωτικός είμαι, αλλά είμαι γονέας, αυτό είναι το αξίωμά μου. Αν με ψηφίσουν οι δημότες θα είμαι δίπλα του για να προσφέρω όσο μπορώ στα παιδιά μας. Αυτός είναι ο τομέας που θέλω να εργαστώ, εκεί θέλω να προσφέρω στα παιδιά μας, τα παιδιά μας είναι ο φάρος της πόλης. Ο φάρος της πόλης μας είναι τα σχολεία, είναι η παιδεία που δίνουμε στα παιδιά μας, ο τρόπος που τα διαπεδαγωγούμε και αυτά με τη σειρά τους θα γίνουν γονείς και θα διαπαιδαγωγήσουν τα εγγόνια μας. ” τόνισε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Πουλιάνος.

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα από το Β΄μέρος της εκπομπής

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα