Σάββατο, 04/05/2024 | 06:28

Δήμος Ζηρού-“Μαζί για τον Πολίτη”: Ο πρωτογενής τομέας από τις βασικές προτεραιότητες

427 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/09/2023, 7:02 μμ | 0 σχόλια

Τη δέσμευσή του οτι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο και πως υπάρχει έτοιμο σχέδιο για την στήριξη των γεωργοκτηνοτρόφων του Δήμου, υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης κατά την περιοδεία του συνδυασμού “Μαζί για τον Πολίτη” στα Πέντε Πηγάδια και στο Γυμνότοπο.

Συνοδευόμενος απο πολυπληθή ομάδα υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, ο κ. Ζυγούρης άκουσε και κατέγραψε προσεκτικά τα προβλήματα των συμπολιτών και τα αιτήματά τους που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν την στήριξη του Δήμου στον Πρωτογενή τομέα.

Πρόκειται για δυο περιοχές του Δήμου μας για τις οποίες ο πρωτογενής τομέας είναι ζωτικής σημασίας και ο κ. Ζυγούρης επεσήμανε πως ύψιστο μέλημα της παράταξης είναι, εφόσον εκλεγεί, η κατασκευή και ολοκλήρωση του οδικού δικτύου, με ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων που οδηγούν σε αγροτό-πτηνο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της ύδρευσης των περιοχών αυτών, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, με τον κ. Ζυγούρη να επαναλαμβάνει την βασική προγραμματική διάταξη, πως μέσα στον πρώτο χρόνο της θητείας του θα επιλυθούν όλα τα ζητήματα ύδρευσης στο Δήμο, καθώς δεν είναι δυνατόν εν έτει 2023 και 2024 χωριά του Δήμου να μην έχουν καν νερό!

“Είναι συγκινητική η θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν οι συμπολίτες μας και τους ευχαριστώ για αυτό. Ακούσαμε και καταγράψαμε προσεκτικά τα αιτήματά τους. Τα περισσότερα εξ’ αυτών υπάρχουν και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα, καθώς όπως έχουμε πει προτεραιότητα και βασικός πυλώνας της πολιτικής μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου και η καθημερινότητα. Στο Γυμνότοπο δεσμευτήκαμε για την κατασκευή πεζοδρομίων, καθώς τώρα δεν υπάρχουν καν (!), ενώ πρέπει επιτέλους να μπει ένα στοπ στα προβλήματα ύδρευσης που ταλανίζουν όχι μόνον αυτές, αλλά και αρκετές ακόμη περιοχές του Δήμου μας” ανέφερε σε δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζηρού.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε αναφορά στην ανάγκη ανάδειξης των πολιτιστικών μνημείων της περιοχής, όπως το Αρχαίο Όρραον, ενώ ο κ. Ζυγούρης στάθηκε και σε μια ακόμη πολύ σημαντική διεκδίκηση του Συνδυασμού, αυτή της μετατροπής σε κανονικού κόμβου του σημερινού ημικόμβου του Αμμότοπου στην Ιόνια Οδό, ώστε να κατασκευαστεί κανονικός κόμβος και να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι συνδημότες μας.

Οι περιοδείες του Συνδυασμού συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα