Σάββατο, 27/04/2024 | 11:53

“Βήμα στο αύριο”: Απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ σε συγγενικό πρόσωπο Β΄βαθμού αντιδημάρχου

432 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/09/2023, 9:16 πμ | 0 σχόλια

 

Δελτίο τύπου “Βήμα στο Αύριο”

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ- Προεκλογικά πάρτι απευθείας αναθέσεων χιλιάδων ευρώ από τον Νίκο Ζαχαριά σε συγγενικό πρόσωπο Β΄ βαθμού Αντιδημάρχου του

 

Ο Δήμος έχει περάσει από 40 κύματα. Έχουμε πολλά ζητήματα άλυτα. Δεν είναι η μέρα να τα πούμε και δεν είναι η ημέρα να κάνουμε συζήτηση για τα οικονομικά και τα έργα του τόπου μας.

Αυτά θα τα κάνουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό όμως που οφείλουμε όλοι να πούμε είναι ότι όλοι μαζί να δώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλον και να προχωρήσουμε μπροστά. Να μην κοιτάξουμε πίσω» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε μετά την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου το 2019  ο Νίκος Ζαχαριάς.

Αν και ο Δήμαρχος Πάργας έχει σημαία τη διαφάνεια, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ φτάνουν στις τσέπες φίλων και «ημετέρων» αλλά και συγγενών.

Όπως του νυν Αντιδημάρχου όπου ο αδερφός του σε διάστημα μόλις ένα μήνα πήρε συνολικό ποσό ανάθεσης 34.000 ευρώ. 

Και μάλιστα, λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Υπάρχει μία τεράστια διαφορά ανάμεσα στο νομοταγή πολιτικό και στον ηθικό πολιτικό.

 Διότι, ένας νομοταγής πολιτικός φροντίζει να εναρμονίσει τις δραστηριότητές του με τις νομικές και συνταγματικές επιταγές και να τις διαμορφώσει ανάλογα με αυτές. 

Ένας ηθικός, όμως, πολιτικός, έχει τις δραστηριότητες αυτές που όχι μόνο διαμορφώνονται ή έστω συμμορφώνονται στους νόμους και το Σύνταγμα, αλλά που εναρμονίζονται πλήρως με το περί δικαίου αίσθημα του λαού και τις διαχρονικές αξίες και ηθικές αρχές.

Ο κ. Ζαχαριάς όμως μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια ξέχασε τι σημαίνει να είσαι νομοταγής πολιτικός αλλά και ταυτόχρονα ηθικός πολιτικός.

Είναι προφανές ότι ο νυν Δήμαρχος κινείται στα όρια που ορίζει ο Νόμος για τις απευθείας αναθέσεις και υπό την έννοια αυτή οι αναθέσεις είναι ΝΟΜΙΜΕΣ.

Ερωτάται όμως ο κ. Ζαχαριάς, είναι και ΗΘΙΚΕΣ;

Η απάντηση στην κρίση των πολιτών του Δήμου Πάργας.

 

Όπως όμως θα καταδειχτεί  από τα αποκαλυπτικά έγγραφα που παρουσιάζουμε, η διαφάνεια στα σχεδόν τέσσερα έτη της δημαρχιακής θητείας του πήγε περίπατο. 

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, έχει στήσει ένα γαϊτανάκι μεταφοράς δημοτικού χρήματος στον περίγυρό του με απευθείας αναθέσεις.

Και δεν έχει σταματήσει ούτε κατά την προεκλογική περίοδο όπως αποδεικνύεται και από τα έγγραφα που δημοσιεύουμε…

Μέσα σε μόνο λίγες ημέρες με δύο αναθέσεις σε συγγενικό πρόσωπο Β΄ βαθμού, νυν ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ και εκ νέου υποψήφιου Δημοτικού του Συμβούλου, δείχνει με τον πιο περίτρανο τρόπο το βίος και την πολιτεία του στα τέσσερα χρόνια στο δημαρχιακό θώκο.

Είναι προφανές, ότι «πουλάει» το προφίλ του ανεξάρτητου, σύγχρονου πολιτικού, αλλά προς το παρόν χτίζει παρακαταθήκες ως Δήμαρχος σκορπώντας χρήματα σε «ημετέρους» και συγγενείς υποψηφίων συμβούλων στο συνδυασμό του και μάλιστα σε νυν Αντιδήμαρχο. 

 

Εμφανίζεται, ως σύγχρονος άνθρωπος αλλά εκφράζει και εκπροσωπεί ό,τι πιο παλαιωμένο υφίσταται στο πολιτικό σκηνικό της Ηπείρου. 

Ας δούμε, λοιπόν, πώς εννοεί ο Νίκος Ζαχαριάς τη λέξη διαφάνεια. 

Τι εννοεί όταν δηλώνει ότι θέλει να μετατρέψει τον Δήμο Πάργας  σε μια ευρωπαϊκή βιώσιμη πόλη.

Παραθέτουμε παρακάτω τα δύο έγγραφα που αποδεικνύουν ότι παραμονές των Δημοτικών εκλογών ο κ. Ζαχαριάς αναθέτει σε αδερφό Αντιδημάρχου και εκ νέου υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου του συνδυασμού του, το συνολικό ποσό των 34.000 ευρώ!

Και δεν είναι μόνο αυτά κ. Ζαχαριά…

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα