Σάββατο, 27/04/2024 | 15:48

Αλέξανδρος Καχριμάνης : Οι Ηπειρώτες αναγνωρίζουν το έργο της νυν Περιφερειακής Αρχής

624 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/09/2023, 10:11 μμ | 0 σχόλια

Αλέξανδρος Καχριμάνης : Οι Ηπειρώτες αναγνωρίζουν το έργο της νυν Περιφερειακής Αρχής και εμπιστεύονται ξανά την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου»

Τη βεβαιότητα ότι οι Ηπειρώτες αναγνωρίζουν το έργο που έχει επιτελέσει η Περιφερειακή Αρχή και θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στην «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου», εξέφρασε απόψε στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της παράταξης, που έγινε στα Ιωάννινα, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
«Παρουσιάζουμε το έργο μας και από αυτό ζητάμε να κριθούμε», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος , υπογράμμισε ότι η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» απαντά με έργα «στο μηδενισμό και στην στείρα κριτική που ασκείται».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» είναι η αυτοδιοικητική παράταξη της Ηπείρου που γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες του τόπου, απολογείται μόνο στους Ηπειρώτες. Το ψηφοδέλτιό της αποτελείται από έμπειρα στελέχη, αλλά και νέα πρόσωπα που με τις ιδέες και τις προτάσεις τους εμπλουτίζουν το σχέδιο της.
Στη συνέχεια ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:
«Κοιτάζουμε πάντα μπροστά.
Για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε ότι αρχίσαμε τα προηγούμενα χρόνια.
Για να αφήσουμε παρακαταθήκη, ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια.
Ποτέ δεν κρυφτήκαμε στα δύσκολα. Ήμασταν παντού παρόντες. Δίπλα στον κόσμο της εργασίας, στους νέους, στις επιχειρήσεις, στους αγρότες μας.
Τώρα είναι ώρα απολογισμού και κρίσης.
Παρουσιάζουμε το έργο μας και από αυτό ζητάμε να κριθούμε.
Ασφαλώς και θέλαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα.
Ξέρουμε, ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Όλα όμως πρέπει να στηρίζονται στην πραγματικότητα, να είναι εφαρμόσιμα.
Οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι. Οι αρμοδιότητες είναι επίσης καθορισμένες.
Σύγχρονοι θαυματοποιοί δεν υπάρχουν. Όσοι παρουσιάζονται ως τέτοιοι, το κάνουν εκ του ασφαλούς:
Γνωρίζουν ότι οι Ηπειρώτες δεν διακινδυνεύουν το μέλλον τους. Δεν πρόκειται να εμπιστευτούν, παντογνώστες και αυτόκλητους “σωτήρες”».


***
Ο Περιφερειάρχης έκανε συνοπτική αναφορά σε έργα που υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, και καταλήγοντας έθεσε τους πρώτους στόχους για τη νέα περιφερειακή περίοδο που είναι:
η βελτίωση του οδικού δικτύου
Η κατασκευή του οδικού άξονα Ιόνια Οδός- Πρέβεζα, τον οποίο ανέλαβε πρόσφατα η Περιφέρεια από το Υπουργείο Υποδομών
Η βελτίωση του οδικού άξονα Μεσοπόταμος – Πάργα, που επίσης πρόσφατα παραλήφθηκαν οι μελέτες από το Υπουργείο Υποδομών.
Η βελτίωση του δρόμου από Ηγουμενίτσα μέχρι Πλαταριά
Οι επεκτάσεις των οδικών συνδέσεων Πηγάδια- Γέφυρα Πλάκας, Λάκκας Σουλίου με Θεσπρωτικό. Επίσης έκανε αναφορά και στη μελέτη του Υπουργείου για το δρόμο Καλπάκι- Κόνιτσα.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, έργο για το οποίο επίσης υπάρχει πλέον οριστικός ανάδοχος.
Η κατασκευή των νέων Διοικητηρίων σε Άρτα και Πρέβεζα, για τα οποία έχουν ήδη προχωρήσει οι δύσκολες αρχικές διαδικασίες παραχώρησης των πρώην στρατοπέδων.

Με το νέο ΕΣΠΑ, θα υλοποιηθούν τα έργα που περιλαμβάνονται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση που αφορούν την ανάδειξη του ιστορικού χώρου Σουλίου, των Μαστοροχωρίων και τμήματος των Τζουμέρκων.

Συνεχίζοντας, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Ολοκληρώνουμε όλα τα έργα προστασίας του περιβάλλοντος, ήτοι αποχετεύσεις- βιολογικοί καθαρισμοί σε ευαίσθητες περιοχές.

Ολοκληρώνουμε και σχεδιάζουμε νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.
Δημιουργούμε τη νέα δομή Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο
Ολοκληρώνουμε τα έργα ενεργειακής απεξάρτησης των ΤΟΕΒ
Προχωρούμε στη διασφάλιση των Π.Ο.Π προϊόντων της Ηπείρου και την αναγνώριση νέων όπως το τσαλαφούτι, τα ακτινίδια της Άρτας, τα αλιευτικά είδη του Αμβρακικού, η πατάτα Χρυσοβίτσας.
Ενισχύουμε νέες δράσεις για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των προϊόντων μας.
Αναζητούμε νέες αγορές για τον τουρισμό μας. Αναβαθμίζουμε τα τουριστικά καταφύγια. Κατασκευάζουμε τα καταδυτικά πάρκα. Ολοκληρώνουμε το δίκτυο μονοπατιών.
Κατασκευάζουμε και θέτουμε σε λειτουργία το Κέντρο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας, που αποτελεί και κυβερνητική δέσμευση.
Ετοιμάζουμε τις μελέτες και προχωρούμε στην αξιοποίηση του Δασικού Χωριού Καταρράκτη Άρτας.
Τέλος προχωρούμε στην υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ για το οποίο εξασφαλίσαμε πολύ περισσότερους πόρους από το προηγούμενο. Έχουμε διαθέσιμα 426 εκ ευρώ για έργα υποδομών, αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, για δράσεις καταπολέμησης της φτώχειας κ.α.»

«Όλα αυτά δεν είναι υποσχέσεις. Είναι δρομολογημένες δράσεις» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, για να καταλήξει::
«Στην πορεία προς τις εκλογές θα ακουστούν πολλά. Για να γίνουν ορισμένοι πιστευτοί, «κρύβουν» μια αλήθεια:
Η Περιφέρεια, η Αυτοδιοίκηση δεν νομοθετεί, δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες, δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Κεντρικό Κράτος ή ακόμη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εμείς προχωράμε μπροστά.
Ως σημερινή, αλλά και αυριανή διοίκηση της Περιφέρειας έχουμε υποχρέωση να είμαστε ειλικρινείς, να στηριζόμαστε στο έργο μας, να ακούμε
Είμαστε η παράταξη της ευθύνης και της αποτελεσματικότητας την κοινωνία και για τα μικρά και για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει..
Έχουμε να επιδείξουμε έργο, που δεν κρύβεται, δεν διαγράφεται, δεν μηδενίζεται.
Οι Ηπειρώτες το γνωρίζουν: Δεν είναι διατιθέμενοι για πειραματισμούς και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ψηφίζουν «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου».
Συνεχίζουμε μαζί, σταθερά και αποφασιστικά»
***
Ακολουθούν σημεία από την ομιλία του Περιφερειάρχη που αφορά τον συνοπτικό απολογισμό έργων και δράσεων:
«Στηρίξαμε την κοινωνία, τα νοσοκομεία, τις δημόσιες δομές υγείας, τις επιχειρήσεις ώστε να κρατηθούν όρθιες. {…}
Δώσαμε βάρος στις οδικές υποδομές. Δίνουμε προτεραιότητα στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, ώστε να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.
Κατασκευάστηκαν, κατασκευάζονται και προγραμματίστηκαν σύγχρονοι κυκλικοί κόμβοι σε επικίνδυνα σημεία των εθνικών οδών και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.
Πρόκειται για έργα που λειτουργούν άμεσα προστατευτικά για μείωση των τροχαίων. Το βλέπουμε ήδη όπου τέθηκαν σε λειτουργία κόμβοι: Στην Πλαταριά, στη σύνδεση της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτας με την Εγνατία, στη Νεοκαισάρεια, στις Εργατικές κατοικίες Άρτας, στο Ζέφυρο και την οδό Λασκαράτου στην Πρέβεζα, στο ΒΙΟΠΑ Θεσπρωτίας.
Ολοκληρώνεται τις ημέρες αυτές ο διπλός κόμβος στην Ελεούσα (γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ»), σε λίγους μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί και οι κόμβοι σε Λούτσα, Βαλανιδοράχη, Λυγιά, Λαψίστα Επισκοπικό. Όλοι με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.
Συνεχίζουμε και τα έργα κατασκευής νέων οδικών συνδέσεων:
Παραδώσαμε στην κυκλοφορία τους νέους δρόμους προς Τέροβο -Πηγάδια, τη σύνδεση Εγνατίας με Λάκκα Σουλίου, τη σύνδεση Ελευθεροχώρι- Σούλι, την είσοδο Πλαταριάς, το δρόμο Πηγές- Γέφυρα Κοράκου, τη βελτίωση της εθν. Οδού στη Μπαλντούμα, τη νέα γέφυρα Πλάκας, τα τμήματα Τετράκωμο- Καστανιά κ.α.

Ολοκληρώνουμε την κατασκευή της λεωφόρου Νιάρχου. Ένα έργο «στολίδι» για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, που εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές και επισκέπτες του νοσοκομείου. Ένα δρόμο που κάποιοι αποκαλούσαν «φαραωνικό έργο» και κάποιοι ακόμη και στις αρχές του καλοκαιριού υποστήριζαν ότι δεν πρόκειται να τελειώσει. Ιδού η Νιάρχου, ιδού και οι αυταπάτες τους…
Κατασκευάζουμε την είσοδο της Πρέβεζας, που παρακάμπτει τον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης. Έργο που ανοίγει ταυτόχρονα το δρόμο για την ένταξή του στα Μνημεία της UNESCO.
Εκατοντάδες άλλα έργα που κατασκευάστηκαν με μικρότερο μεν προϋπολογισμό, λύνουν προβλήματα και κυρίως βελτίωσαν την προσβασιμότητα πολλών αγροτών και επαγγελματιών προς τις μονάδες, τα αγροκτήματα και τις επιχειρήσεις τους».

 

Για τον πρωτογενή τομέα
«Η Περιφέρεια στήριξε με κάθε τρόπο τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας:
Εκπονήσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ΤΟΕΒ, για την ενεργειακή τους αυτάρκεια, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη έργα σε όλους τους ΤΟΕΒ Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 30 εκ. ευρώ.
Καλύψαμε επίσης το κόστος εκτεταμένων ζημιών σε μηχανολογικό εξοπλισμό και οδικά δίκτυα.
Βελτιώσαμε την πρόσβαση σε εκατοντάδες μονάδες. Ενισχύσαμε πρωτοβουλίες για τοποθετήσεις φωτοβολταϊκών, προχωρήσαμε σε αδειοδοτήσεις εγκαταστάσεων. Κατασκευάσαμε νέες ομβροδεξαμενές, πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις, συντηρήσαμε δρόμους, ώστε να μπορέσουν να κρατηθούν «όρθιοι» και οι τελευταίοι απομείναντες μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι μας.
Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που συνέδεσε την προβολή του τουρισμού με τα αγροτικά προϊόντα και συμμετέχουμε οργανωμένα σε συνδυαστικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος».
Για τον Πολιτισμό:
«Με τη συνεργασία των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών, αναστηλώσαμε ή συντηρήσαμε τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 100 μνημεία, μοναστήρια, ναούς, και άλλα. Ανάμεσά τους το εμβληματικό Ιμαρέτ Άρτας, για το οποίο ήδη έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος, το τζαμί Καλούτσανης, η ιστορική Ιερά Μονή Διχουνίου. Συμβάλλαμε στην ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας Πλάκας.
Αναθέσαμε εξειδικευμένη μελέτη για την αποκατάσταση του ιστορικού ναού της Παρηγορήτισσας Άρτας. Έχουμε σε εξέλιξη το πρωτοποριακό Πρόγραμμα των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, (Αμβρακίας, Νικόπολης, Κασσώπης, Γιτάνων και Δωδώνης), το οποίο έχει αποσπάσει τα εύσημα εντός και εκτός Ελλάδος».

Για τον τουρισμό:
«Δεν είναι τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα της συστηματικής προβολής που κάνει η Περιφέρεια σε επιλεγμένες χώρες. Αναλάβαμε παράλληλα πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Το επίπεδο των υπηρεσιών τουρισμού αναβαθμίζεται με την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών.
Νέα ώθηση θα δώσουν τα έργα που εκτελούνται ή προγραμματίζονται, όπως το αλιευτικό καταφύγιο Μύτικα, η Ιόνια Ποδηλατική Διαδρομή (για την οποία υπάρχει ήδη ανάδοχος), τα καταδυτικά πάρκα σε Πάργα- Πρέβεζα.
Ο ιαματικός και ο περιπατητικός τουρισμός είναι οι επόμενες μορφές στις οποίες δίνουμε έμφαση:
Στο στάδιο της αναβάθμισης- εκσυγχρονισμού βρίσκονται τα ιαματικά λουτρά Καβασίλων, Αμαράντου, Χανόπουλου Άρτας και Πρέβεζας.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο τμήμα των μονοπατιών του Epirus trail από Αετομηλίτσα μέχρι Καταρράκτη και προχωράμε στο δεύτερο, που θα καλύπτει άλλες περιοχές Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Με τη δική μας επιμονή και χρηματοδότηση συμπληρώθηκαν οι υποδομές στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το οποίο δέχεται πλέον διεθνείς πτήσεις, λειτουργώντας συμπληρωματικά με το Αεροδρόμιο Ακτίου».
Για το περιβάλλον:
«Ολοκληρώσαμε τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων. Κατασκευάζουμε τη Μονάδα Κομποστοποίησης Βιοαποβλήτων στην Άρτα.
Κατασκευάσαμε και είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης έργα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών σε όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, αλλά και στην Π.Ε. Άρτας. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη έργα σε ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές, όπως Καναλάκι, Κόνιτσα, Πάπιγκο, Αρίστη Ζαγορίου κ.α.
Υλοποιήσαμε πλήθος αντιπλημμυρικών έργων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Μεταξύ αυτών, στο ρέμα Τούση Πάργας, στον Ξηροπόταμο Ηγουμενίτσας, στον κάμπο της Άρτας, αναθέσαμε μελέτες για το ρέμα Μπούση, την προστασία της ιστορικής γέφυρας Άρτας, την αντιπλημμυρική προστασία του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων κ.α. {..}

Η Ήπειρος είναι υπόδειγμα σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας. Έχουμε αντιμετωπίσει πλήθος εκτάκτων καταστάσεων, έχουμε διαθέσει πολλά εκατομμύρια για αποκαταστάσεις ζημιών».

Υλοποίηση ΕΣΠΑ
«Η Περιφέρειά μας αξιοποίησε κατά τον καλύτερο τρόπο το Επιχειρησιακό Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, με την απορρόφησή του να πλησιάζει το 100%. Κληθήκαμε και βάλαμε «πλάτη» στα κεντρικά υπουργεία μεταφέροντας έργα που εκτέλεσε η Περιφέρεια σε αυτά, ώστε να μη χαθούν κοινοτικά κονδύλια. {…}
Μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ υλοποιήθηκε το ΒΑΑ. Αφορούσε πόλεις με πληθυσμό άνω των 70.000 κατοίκων. Στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, με το κριτήριο αυτό, εντάχθηκε με ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων ο Δήμος Ιωαννιτών, ενώ οι δήμοι των πρωτευουσών των άλλων Π.Ε. ενέταξαν μικρότερα έργα. Στο νέο Β.Α.Α. περιλαμβάνονται πιά και οι τέσσερις μεγάλοι δήμοι».
Άλλες δράσεις:
«Αναλάβαμε όμως και άλλες πρωτοβουλίες:
Μεταφέραμε την εγκατάσταση του πρώην κλειστού Ξιφασκίας από το Ελληνικό στα Ιωάννινα. Ήδη ολοκληρώνεται η μελέτη για την τοποθέτησή της, που θα χρησιμοποιείται ως σύγχρονο κλειστό γήπεδο και ως εκθεσιακό κέντρο.

Λειτουργούμε το δεύτερο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων, η κατασκευή του οποίου πέρασε από «σαράντα κύματα».
Ο νυν και εκ νέου Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης ανέφερε επίσης:
«Ήμασταν συνεχώς δίπλα στους αγρότες μας.
Με συνεχείς και δυναμικές παρεμβάσεις για την προστασία των προϊόντων ΠΟΠ και ειδικά της φέτας.
Δώσαμε πολύ δύσκολο αγώνα για να σταματήσει η νοθεία της με εισαγόμενο γάλα. Πολλές από τις ρυθμίσεις που έγιναν ήταν δικές μας προτάσεις. Η αύξηση της τιμής του γάλακτος, ξεκίνησε μετά την αυστηροποίηση των ελέγχων που έγιναν μετά από υποδείξεις μας.
Δώσαμε επίσης μεγάλο αγώνα για τους δασικούς χάρτες. Είχαμε καθοριστική συμβολή – με προσφυγή στο ΣτΕ – στη βελτίωση της νομοθεσίας που έλυσαν πολλά προβλήματα στους κατοίκους ειδικά της Ηπείρου. Δεν έχει τελειώσει η προσπάθεια, γιατί κάποιοι επιμένουν να μην εφαρμόζουν το νόμο και την απόφαση του ΣτΕ. Δεν θα τους περάσει: Αυτό είναι δέσμευση.

Στηρίξαμε τους ιχθυοκαλλιεργητές και αποτρέψαμε την εγκατάσταση μονάδας ασφαλτικών στη Σαγιάδα.
Προωθούμε την εκπόνηση των χαρτών βόσκησης
Κάναμε παρεμβάσεις για έγκαιρες καταγραφές και αποζημιώσεις καλλιεργειών που υπέστησαν ζημιές από καιρικά φαινόμενα.
Αναλάβαμε πρωτοβουλίες ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε περιοχές στις οποίες αναπτύσσονται ήδη άλλες δραστηριότητες. {..}.
Ήμασταν δίπλα στις επιχειρήσεις:
Στη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού η Περιφέρεια ενίσχυσε οικονομικά περισσότερες από 4.000 επιχειρήσεις για να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών τους.

Προωθήσαμε παράλληλα δεκάδες επενδυτικά σχέδια μέσω των αναπτυξιακών νόμων.

Δώσαμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ανάπτυξη ερευνητικών καινοτόμων δράσεων, που μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην Ήπειρο. Εντάξαμε δεκάδες προτάσεις του Πανεπιστημίου και επιχειρήσεων στο ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Στηρίξαμε τους νέους μέσω του προγράμματος απασχόλησης, βοηθώντας δεκάδες άνεργους να βρουν εργασία, με προοπτική επέκτασης των συμβάσεων τους από τις επιχειρήσεις.
Μεταφέραμε με ασφάλεια χιλιάδες μαθητές από και προς τα σχολεία τους, και συνδράμαμε το Πανεπιστήμιο για τη φοιτητική στέγη.
Σταθήκαμε δίπλα στις δομές δημόσιας υγείας: Τη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού συνδράμαμε όλους ανεξαίρετα τους φορείς με υλικά και ό, τι άλλο χρειάστηκε.
Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και εξοπλίσαμε τα πέντε νοσοκομεία της Ηπείρου, ενώ με πόρους της Περιφέρειας προγραμματίστηκαν έργα βελτίωσης του νοσοκομείου στην Πρέβεζα, για τα οποία έχουμε και ανάδοχο».

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ – Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Αθανάσιου Θωμάς DEPARTMENT MANAGER H&M ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Γιόγιακα Μαρίνα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Γκαμπρέλας Δημήτριος EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Δηλαβέρη Ρεγγίνα ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Κωνσταντίνου Χρήστος ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Λάμπρου Αλκιβιάδης ΕΡΓΟΔΗΓΟΣ
Μαρκοπούλου- Κιτσιλή Λαμπρινή ΑΓΡΟΤΗΣ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
Μπέλλου Αναστασία ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Μπραΐμη-Μπότση Σταυρούλα ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ-ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
Μώκος Δημήτριος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Παπαγρηγορίου Νικόλαος ΕΜΠΟΡΟΣ –ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Πιτούλης Θωμάς ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ-
Σάσση Παναγιώτα ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Τζάνης Γεώργιος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Χρήστου- Βαρβάρα Αλεξάνδρα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

 

 

 

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ – Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Βασίλειου Σωκράτης ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΔΔΗΕ
Γιολδάσης Βασίλειος ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Γούσης Χρήστος ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
Δράκος Αναστάσιος (Τάσος) ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΣ
Δρόσος Θεόδωρος ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΤΕ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΝΙΚΟΛΙΤΣΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ
Ηλιόπουλος Σπυρίδων KΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Ιωάννου Ευστράτιος (Στράτος) ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Καραμανίδης Δημήτριος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Καρρά Γιαννούλα (Ιωάννα) ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ / ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ
Κατσαντώνη Αικατερίνη ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Μαλέσκου Χρυσούλα ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Μάρη Ελένη ΕΜΠΟΡΟΣ-ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Ματσίρας Χρήστος ΙΑΤΡΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Παπακώστας Γεώργιος ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
Παππάς Δημήτριος (Τάκης) ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ-ΕΔΕ
Ραβανού – Κολιού Δήμητρα ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Σπυρέλης Μιχαήλ ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
Τάτση Θεοδώρα (Δώρα) ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Τσοβίλης Ευάγγελος ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Χασακή Μαρία ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αλεξίου-Λεοντίου Χριστίνα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Αρλέτου Αικατερίνη ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕ & ΑΣΠΑΙΤΕ
Βαλάκος Γεώργιος ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΗΣ
Βασιλείου Αντώνιος ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (Ε.Α)
Βασιλείου Ελένη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Βελιβάση Αλεξάνδρα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
Βλέτσας Αθανάσιος (Σάκης) ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Βλέτσας Βασίλειος ΤΕΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Γαϊτανίδης Πρόδρομος (Μάκης) ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ-ΣΤΕΛΕΧΟΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
Γιάγκα Σταματία (Ματίνα) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Γιουγλής Θεόφιλος ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
Γκαρτζονίκας Ηλίας ΣΤΕΛΕΧΟΣ Δ/ΝΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Γκογκάκη Μαργαρίτα ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ
Γκρέστας Αναστάσιος ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ
Γοργόλης Βασίλειος ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Δήμου – Ζήσου Ουρανία (Ράνια) ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
Δοβανάς Κωνσταντίνος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Θάνου Ελένη ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Θεοδωρή Ευσταθία (Έφη) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Καρατζένη Δέσποινα ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ-ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ
Κίτσιος Κωνσταντίνος ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Κολιού – Κωστούλα Μαρία ΓΕΩΠΟΝΟΣ
Κούγκουλης Γεώργιος IΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Κύρκος Νικόλαος ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
Λαζάνης Χαρίλαος (Χάρης) ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Λώλας Σεραφείμ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
Μελάς Κωνσταντίνος ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ «ΜΕΡΙΜΝΑ»
Μητροκώστα Παναγιώτα (Γιούλα) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΓΝΙ
Μπίτος Δημήτριος ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Μπούγιας Πέτρος ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Νάκου-Δασούλα Αγνή ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ-ΥΠΟΨΉΦΙΑ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Νίτσα-Γουδέλη Βασιλεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Ντάσιος Γεώργιος ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ – ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ
Ντέτσικα Αικατερίνη ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Ντέτσικας Λάμπρος ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Παγανιάς Κωνσταντίνος ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ-Τ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΣΤΡΑΤΟΥ
Παπαναστασίου Γαβριήλ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Παπανικολάου Ευάγγελος ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ & ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ Α.Π.Θ
Παπαρούσης Χριστόδουλος (Άκης) ΓΕΩΠΟΝΟΣ
Παππά Ελένη (Λένα) ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Παππά – Σκορίλα Φρειδερίκη ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Παρηγορίδη Ιωάννα- Ευπραξία ΧΗΜΙΚΟΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Περιστέρη Ελένη ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ-Κ.Υ ΒΟΥΤΣΑΡΑ
Πλαχούρα Ελένη ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ
Σαραλιώτης Γεώργιος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Σιαράβας Κωνσταντίνος ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦ.ΗΠΕΙΡΟΥ
Σιδηροπούλου- Ξύδη Μελανή (Μελίνα) ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Σ.Π.Μ.Π.&Ε
Στράτης Σπυρίδων ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
Τζαλαλής Αθανάσιος (Σάκης) ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
Τζώρτζης Απόστολος ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
Τόμου Νιόβη ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Τσιάρα Σταυρούλα ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τσώνη – Κλείτσα Θάλεια ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ-ΕΞΩΤ.ΤΜΗΜΑ ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ
Φούκας Άγγελος ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
Χριστοφορίδης Ευριπίδης ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ – Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
Βούλγαρης Κοσμάς ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Δρούγκα – Παπαγεωργίου Μαρία Ελένη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Ζέρβα Ελευθερία ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Ιππιώτη- Μανιφάβα Ευγενία (Τζένη) ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Δ/ΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Π.Ε ΑΡΤΑΣ
Καράγιαννης Χρήστος ΙΑΤΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α’ Ε.Σ.Υ
Κατέρης Ιωάννης ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
Κολιού Δήμητρα ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ
Κωνσταντή Ευσταθία (Έφη) ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
Κωσταδήμα – Μπαλάφα Χριστίνα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Λινάρη Ευαγγελία (Έφη) Παναγιώτα ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
Μητρογιάννη Ευαγγελία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ- ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΠΑΛ
Μπάλα Βασιλική NΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ – ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Μπασιούκα Αφροδίτη ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Παππάς Κωνσταντίνος ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Πλατσούκας Απόστολος ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ-ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ
Σερέτης Θεόδωρος ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
Σίμου – Τάσιου Αναστασία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Σκανδάλη Κωνσταντίνα (Ντίνα) ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΡΙΑ
Σπύρου Νικόλαος ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΥΑΑ
Τσαμπάς Κωνσταντίνος ΦΟΙΤΗΤΗΣ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Τσίπρας Γεώργιος ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΔΔΗΕ
Φώτης Φώτιος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Ψαθάς Βασίλειος ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα