Κυριακή, 28/04/2024 | 08:33

Ήπιες παρεμβάσεις στο Κάστρο της Πάργας ενέκρινε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

712 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/09/2023, 3:50 μμ | 0 σχόλια

Τη μελέτη για ήπιες παρεμβάσεις-ευπρεπισμού αποκατάστασης λιθόστρωτου για την ασφαλή περιήγηση στο Κάστρο της Πάργας ενέκρινε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη.
Πρόκειται για εργασίες που θα αναβαθμίσουν την περιπατητική διαδρομή του Κάστρου της Πάργα το οποίο μαζί με άλλα οθωμανικά μνημεία της Ηπείρου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Δίκτυο Κάστρων: Από το Βυζάντιο στην Οθωμανοκρατία” που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με προυπολογισμό 500.000 ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθεί καταγραφή-επιστημονική τεκμηρίωση της πολιτιστικής διαδρομής με παράλληλη συλλογή χαρτογραφικών δεδομένων, φωτογραφικών, ιστορικών και λοιπών πληροφοριών.
Τα στοιχεία αυτά θα τροφοδοτήσουν και τη διαδραστική ψηφιακή πλατφόρμα που θα παραχθεί για την προβολή της συγκεκριμένης πολιτιστικής διαδρομής, ενώ θα υλοποιηθούν και ήπιες παρεμβάσεις ευπρεπισμού, ανάδειξης σε επιλεγμένους χώρους των μνημείων της διαδρομής έτσι ώστε να είναι υπάρχει ασφαλής περιήγηση των επισκεπτών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα