Κυριακή, 28/04/2024 | 02:23

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΠΡΕΒΕΖΑ

523 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/08/2023, 7:15 μμ | 0 σχόλια

Να ηχήσουν οι δρόμοι, τραγούδια νέων εξεγέρσεων!

 

Το φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ για άλλο ένα καλοκαίρι στην πόλη της Πρέβεζας.

 Το εγχείρημα των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ επιδιώκει σταθερά εδώ και 30 χρόνια να σηματοδοτεί μια συλλογική διαδικασία ανατρεπτικής πολιτικής και πολιτιστικής έκφρασης. Με το όραμα και τη σκέψη για ένα καλύτερο μέλλον ανοίγουμε τους δρόμους του αγώνα και αντιστεκόμαστε στην σιωπή που προσπαθούν να χτίσουν. Δε θα αναμένουμε τη πάση θυσία ανάπτυξη του καπιταλισμού, της προσέλκυσης των επενδύσεων και των ανταγωνισμών, που σημαίνουν την αφαίρεση της ίδιας μας της ζωής και την ισοπέδωση του πλανήτη. 

Με κάθε κόστος το κεφάλαιο προσπαθεί να επιτύχει την εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού. Ιδιωτικοποιεί κάθε πτυχή της ζωής μας. Ο δημόσιος χώρος, τα πολιτισμικά αγαθά, ο κοινωνικός πλούτος, η επιστημονική πρόοδος της ανθρωπότητας και το περιβάλλον προορίζονται να σκεπαστούν κάτω από το πέπλο του κέρδους. Είναι καθαρό ότι δεν υπολογίζουν καμία κοινωνική και λαϊκή ανάγκη, παρά μόνο την κερδοφορία τους.

Ζούμε στο πετσί μας με τον πιο βάρβαρο τρόπο το ευρωμνημόνιο διαρκείας, την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, την κατάληψη των δημόσιων χώρων, την υποβάθμιση-διάλυση της υγείας, την ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίηση της παιδείας και την καταστροφή του περιβάλλοντος στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Μέσα από όλο το project και το workshop οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ στη Πρέβεζα έρχονται να προβάλλουν τις σύγχρονες ανάγκες και αξίες της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της νεολαίας, που σχετίζονται με τη μόρφωση, τη δουλειά και τα δημοκρατικά δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις δυνατότητες της εποχής μας.

 Οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ έχουν  στόχο να συμβάλλουν σε έναν άλλο πολιτισμό. Έναν πολιτισμό για τους ανθρώπους που παλεύουν για μια αξιοβίωτη ζωή.

 Εμείς πιστεύουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση  για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, αλλά και του σύγχρονου πολιτισμού που μας σερβίρουν είναι μία ιδεολογική – πολιτιστική μάχη ενάντια στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό της εποχής μας για ένα σύγχρονο κομμουνιστικό διαφωτισμό.

 

Σας καλούμε στο φεστιβάλ των Αναιρέσεων για μια ακόμη χρονιά τη Πέμπτη στις 24/8 μπροστά από τα δικαστήρια στην παραλία της Πρέβεζας στις 7:00 μ.μ..

Πρόγραμμα του φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ  Πρέβεζας 2023:

  • Workshop με θέμα: “Η άνοδος της ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ε.Ε., η αναγκαία απάντηση της αριστεράς για την αντεπίθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος”.
  • Πολιτική εκδήλωση με τίτλο: “Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, ο ρόλος του τοπικού κράτους” με ομιλητή τον Γαλατά Ζώη (περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με την ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο-Αγωνιστικό Μέτωπο) και Κατσιώτη Μάριο (δημοτικός σύμβουλος Ανυπότακτης Κίνησης για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας).
  • Λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι με τη πρεβεζάνικη κομπανία οι SCORPIOI. 

 

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

οργανώσεις που συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα