Παρασκευή, 26/04/2024 | 23:44

Τ.Ε. Ε.: Προκήρυξη των μελετών που αφορούν το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λούρου και Φιλιππιάδας

382 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/08/2023, 2:57 μμ | 0 σχόλια

Στη προκήρυξη της μελέτης για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου της Δ.Ε Λούρου (Δήμου Πρέβεζας) και Φιλιππιάδας (Δήμου Ζηρού) προχώρησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Στην προκήρυξη περιλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες μελέτες (Πολεοδομικές, Περιβαλλοντικές, Γεωλογικές κλπ), ενώ ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στις 561.000 ευρώ ( χωρίς ΦΠΑ).
Πρόκειται για τον 3ο κύκλο -από τους συνολικά τέσσερις- του προγράμματος πολεοδομικών σχεδίων “Κωνσταντίνος Δοξιάδης” του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό 401,05 εκατ. ευρώ.
Συνολικά θα εκπονηθούν 76 μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) και τρεις μελετών Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΠΣ).
Οι μελέτες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων έρχονται να θεσπίσουν χρήσεις γης, όρους δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών.
Ταυτόχρονα, προβλέπονται μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα